Пълен кош с риба

Модератори: bobopeli, sapuna

strijok
учете се от него
учете се от него

Пълен кош с риба

Мнение от strijok »

Предварително се извинявам на всички за това че няма да мога да ви покажа снимки :oops: защото апарата вече трета седмица е в сервиза :evil: :evil: :evil: .
Всичко започна вчера когато колегата Петьо донесе инфото за доволни количества сафрид на Маслен нос( синът му работи на военното поделение там). Не беше необходимо много да ме къндърдисва и организацията бе създадена до 19.00 - минаване през магазина за морски(блатен) църъв, щот нищо не се знае :wink: и отваряне на вече зазимените морски въдици и такъми. Естествено вечерта почти не спах и в 05.30 бях пред блока, като споменавах синоптиците и себе си :twisted: , защото за първи път бяха познали градусите, но както се оказа по-късно добре че бях объркал. Газ на колата, кратко спиране за зареждане и кафе и на развиделяване бяхме кацнали на Маслен нос. Докато се оглеждахме за подходящо място за слизане по хлъзгавите почти отвесни скали коментирахме колко тихо е морето въпреки прогнозите за умерен до силен вятър от юг- югозапад. Не мина и време за една цигара и синоптиците пак излязоха прави - за минута задуха югозападен вятър и на нас не ни остана нищо друго освен да слезем по най-трудния маршрут на единственото място на завет под поделението. Последва бързо разпъване на зарганските пръчки, закачане на стръвта и свистене на потъващи бомбарди във въздуха и .......... :shock: зарган от първия път. Казах си ей сега му взехме акъла и .......нищо следващите 30мин. Петьо бе по нетърпелив и първи смени въдиците закачи чепарето и с първото хвърляне 6 сафрида :shock: :shock: . За доуточнение сафрида не е от тези големите като океанския :D , но и не е граца. Последва събиране на зарганските такъми и като се почна по 2 по 3, по 5т по 6, до 14.00 часа Петьо бе напълнил 7л. кофа а аз по скромно ,коша на Трабуко му трябваха още два пръста за да прелее. Удоволсвието бе неуписуемо, но за съжаление вятърът обърна от юг и стана невъзможно да се риболува и въпреки че бе южен си стана хладничко, та се сетих за якето което споменавах сутринта.
Че така, завърших този път наистина, сезона на морето според мен подобаващо.
Сега отивам на гости на Колю Сървайвъра и освен на него НАЗДРАВЕ на всички колеги рибари, именници и банкери.
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
петко стоянов

Re: Пълен кош с риба

Мнение от петко стоянов »

Браво френд :D Майстор си еййй!Поздрави СЪРВАЙВЪРА и до 18ти :D ....абе 18 или 19 :D :D :D
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Бравос и да Ви е слатко тази вечер :drinkers:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
vesko_bs
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от vesko_bs »

Браво бе.
Айде наздраве :drinkers: че ще изтървеш прозника. :D
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Мамка му трябваше да дойда с вас :D , не че изкарахме лошо по Факийска :roll:
pivkoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pivkoto »

Браво ,само се притеснявам на всяко сафридче по чашка ми то много чашки стават ама тая вечер може. :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Изображение
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Супер сте :wink: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
dobrikk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dobrikk »

Че по Факийска има ли вода?
rumenpk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rumenpk »

Браво страхотен излет сте направили.