Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Щуката и мъглата
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Щуката и мъглата
Кълве ли щуката в мъгла? Чел съм тук-там, че мъгливото време е подходящо за улов на щука. Моят опит обаче показва точно обратното. Имал съм случаи, в късната есен, когато отивам на водоема сутринта, времето е мъгливо и рибата изобщо не се обажда. С наближаването на обедните часове мъглата се вдига, слънцето огрява и следват удари на щуки, вярно писалки, но активноста им се повишава отчетливо. Затова вече като има мъгла си стоя вкъщи.
Отварям темата тук, тъй като ме интересува само спининговия риболов, щука по друг начин не съм ловил.
Нека колегите с повече опит споделят впечатленията си.
Отварям темата тук, тъй като ме интересува само спининговия риболов, щука по друг начин не съм ловил.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Щуката и мъглата
За спининга как влиае мглата не знам,но на плувка в една магла хванахме 7 с колегата докато се повдигна.След това ништо.
Значи нема за какво да и пречи маглата,не е това ластовица та да се тумне в некое дрво
това е всепак риба коиато лови и гледа под водата.

Значи нема за какво да и пречи маглата,не е това ластовица та да се тумне в некое дрво

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Точно ти е наблюдението - много рядко пипа пущината в мъгла на спининг. Причината е, че при мъгла температурата е ниска и щуката не иска да хаби енергия. Тогава по-добре кълве на дъно на живо или мъртво рибе, Драшкович, а и на подвижна тапа с рязана морска риба.Soller написа:Кълве ли щуката в мъгла? Чел съм тук-там, че мъгливото време е подходящо за улов на щука. Моят опит обаче показва точно обратното. Имал съм случаи, в късната есен, когато отивам на водоема сутринта, времето е мъгливо и рибата изобщо не се обажда. С наближаването на обедните часове мъглата се вдига, слънцето огрява и следват удари на щуки, вярно писалки, но активноста им се повишава отчетливо. Затова вече като има мъгла си стоя вкъщи.
Наслука!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
А дали не е намаляла видимоста на примамката във водата при мъгливо време ?
- dedeff
- разбира нещата
[quote="sandista"]А дали не е намаляла видимоста на примамката във водата при мъгливо време ?[/quote
Едва ли ще има толкова голямо отражение а и не вярвам Щуката да ползвува халогени тъй като съм имал добри резултати в мъгливо време и то повече на клатеща се блесна и аз не мога да си го обясня в интерес на истината,въртележката - нулев рвзултат
Едва ли ще има толкова голямо отражение а и не вярвам Щуката да ползвува халогени тъй като съм имал добри резултати в мъгливо време и то повече на клатеща се блесна и аз не мога да си го обясня в интерес на истината,въртележката - нулев рвзултат
Без жени можем,без риболов не можем!
- brandon76
- ще става разбирач
Кълве си без проблем , само да е гладна.Съжелявам,че не снимах две риби от преди седмица да видите за къква мъгла става въпрос.Аз пък имам слука предимно на въртележки
Поздрави

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Съгласен , гладна ли е , успееш ли да я провокираш , нема значение дали е мъгла или не 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов