Щуката и мъглата

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Soller
новобранец
новобранец

Щуката и мъглата

Мнение от Soller »

Кълве ли щуката в мъгла? Чел съм тук-там, че мъгливото време е подходящо за улов на щука. Моят опит обаче показва точно обратното. Имал съм случаи, в късната есен, когато отивам на водоема сутринта, времето е мъгливо и рибата изобщо не се обажда. С наближаването на обедните часове мъглата се вдига, слънцето огрява и следват удари на щуки, вярно писалки, но активноста им се повишава отчетливо. Затова вече като има мъгла си стоя вкъщи.
Отварям темата тук, тъй като ме интересува само спининговия риболов, щука по друг начин не съм ловил.
Нека колегите с повече опит споделят впечатленията си.
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Щуката и мъглата

Мнение от Nikola Polizovski »

За спининга как влиае мглата не знам,но на плувка в една магла хванахме 7 с колегата докато се повдигна.След това ништо. :wink:
Значи нема за какво да и пречи маглата,не е това ластовица та да се тумне в некое дрво :wink: това е всепак риба коиато лови и гледа под водата.
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Soller написа:Кълве ли щуката в мъгла? Чел съм тук-там, че мъгливото време е подходящо за улов на щука. Моят опит обаче показва точно обратното. Имал съм случаи, в късната есен, когато отивам на водоема сутринта, времето е мъгливо и рибата изобщо не се обажда. С наближаването на обедните часове мъглата се вдига, слънцето огрява и следват удари на щуки, вярно писалки, но активноста им се повишава отчетливо. Затова вече като има мъгла си стоя вкъщи.
Отварям темата тук, тъй като ме интересува само спининговия риболов, щука по друг начин не съм ловил.
Нека колегите с повече опит споделят впечатленията си.
Точно ти е наблюдението - много рядко пипа пущината в мъгла на спининг. Причината е, че при мъгла температурата е ниска и щуката не иска да хаби енергия. Тогава по-добре кълве на дъно на живо или мъртво рибе, Драшкович, а и на подвижна тапа с рязана морска риба.
Наслука!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

А дали не е намаляла видимоста на примамката във водата при мъгливо време ?
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

[quote="sandista"]А дали не е намаляла видимоста на примамката във водата при мъгливо време ?[/quote

Едва ли ще има толкова голямо отражение а и не вярвам Щуката да ползвува халогени тъй като съм имал добри резултати в мъгливо време и то повече на клатеща се блесна и аз не мога да си го обясня в интерес на истината,въртележката - нулев рвзултат
Без жени можем,без риболов не можем!
Аватар
brandon76
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от brandon76 »

Кълве си без проблем , само да е гладна.Съжелявам,че не снимах две риби от преди седмица да видите за къква мъгла става въпрос.Аз пък имам слука предимно на въртележки :smt023 Поздрави
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Съгласен , гладна ли е , успееш ли да я провокираш , нема значение дали е мъгла или не :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”