Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

kakva riba se lovi na fider?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
верно,бе
квато и на пружина-то е сьщото(на англииски фиидьр значи хранилка), да ги еба,дойдоха да ни учат в англичаните:))особеното е в по-големата чувствителност,обусловена от вьрховете и по-тьнкото влакно.аз например
2 пьти вада шарани над 5 кила с 25 основно и 18 повод и то в река.мен ако питаш има литература и практика за тия работи..аз си побьлгарявам фидерите как си искам и досега имам голем успех:))особено на скобари морунаши и др.па за ташак сьм фащал и уклей:)))
2 пьти вада шарани над 5 кила с 25 основно и 18 повод и то в река.мен ако питаш има литература и практика за тия работи..аз си побьлгарявам фидерите как си искам и досега имам голем успех:))особено на скобари морунаши и др.па за ташак сьм фащал и уклей:)))
-
- ще става разбирач
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Каква риба се хваща с фидер?Ами всяка риба,която би проявила интерес от захранката и стръвта.В това число влизат всички нехищни риби и някои представители на хищните,най често костур (поне при мен е така).
Сега за уклея.Ловя с мачово влакно,и въпреки че има известна разтегливост,и с връх 2 oz(което ще рече,че макс. изхвърляща тежест е около 60 гр.) отчитам кълването на рибки колкото кутрето ми,дори при ветровито време.Какво остава ако сложа връхче 1 oz.Тогава не уклей,ами бебетата на уклея мога да ловя.
Сега за уклея.Ловя с мачово влакно,и въпреки че има известна разтегливост,и с връх 2 oz(което ще рече,че макс. изхвърляща тежест е около 60 гр.) отчитам кълването на рибки колкото кутрето ми,дори при ветровито време.Какво остава ако сложа връхче 1 oz.Тогава не уклей,ами бебетата на уклея мога да ловя.