Протеинови топчета за сом

Модератор: sapuna

Аватар
big chopar
новобранец
новобранец

Протеинови топчета за сом

Мнение от big chopar »

Здравейте колеги-рибари.Някой може ли да даде инфо за протеинови топчета за сом? Чух за много добри резултати,но не знам има ли в Бьлгария по нашите магазини да се продават или майсторчетата си ги правят сами. Благодаря предварително. :lol:
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Протеинови топчета за сом

Мнение от камен »

Така първо от сомове не му разбирам,но четох наскоро една статия за стръв използват пелети 22мм.DINAMITE BAITS имат такива.Колкото до топчета съм виждал в риболовни магазини да продават такива/черни/но каква марка :roll: Някои колеги са ги ползвали на морски риболов за калкан.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
iid
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от iid »

Във форума има цяла тема за тях.Поразрови се и ще я намериш.Ще ти бъде интересна :D
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Чопар,влез във моята галерия и ще видиш един вид топчета за сом,пратени ми от колегата Стоян от Испания !!!Още не съм ги пробвал,но се надявам другия сезон да направя опит да хвана някой сом на тях!!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
big chopar
новобранец
новобранец

Мнение от big chopar »

Да Кроки,за това става дума.В Испания на река ''Ебьр'' дават добри резултати-гледах едно фимче,та и аз искам да ги пробвам в наши води но незнам дали може да се намерят тук или ако им разбера сьстава,ще се пробвам да забьркам няколко варианта -пьк каквото стане.
lekiq_ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lekiq_ribar »

Marco Polo написа:Все пак не пропускай факта от колко години на Ебро хранят с такива неща. Малко съм скептичен дали ще проработят в нешите условия, но все пак може би си заслужава...? :roll:
Абе може и да се хване бе.Ако има неко гладно чудовище :lol:
На Ебро просто е пълно с сом ама и хранат много.Все пак да пробва колегата.Дано има късмет :wink: :D
Удоволствието на риболова е хванатата риба,не изпържената\!

Изображение
kamen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kamen »

Според мен тези топчета ще са много ефективни на яз.Овчарица,като се има предвид че там взема освен на рибка,жабка и чирвей също така и на царевица, обикновенно протеиново топче, че дори и на грах,да не кажа най вече на грах, колкото и невероятно да ви се струва!!! Най лошото в случая обаче е че говоря за канален сом :(
Много ги накъсвам... кордите!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Не вземам отношение в този раздел,но...рибните пелети се явяват един вид топчета!Друг е въпроса,дали сом ще ги вземе или друга риба!Както каза Камен,има ли каналка-тя е!Европееца у нас май по си арадисва живата стръв! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

днес си закупих ей това срещу 10лв, червени са, черните бяха свършили!
Другата седмица ще ги пробвам на Овчарица, макар че се съмнямавам, че сома ще ги хареса, но... :roll:
Изображение
http://nitrobait.com/main.php?fuseactio ... 2=nBiscuts
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
dimgodim
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от dimgodim »

Jechev написа:днес си закупих ей това срещу 10лв, червени са, черните бяха свършили!
Другата седмица ще ги пробвам на Овчарица, макар че се съмнямавам, че сома ще ги хареса, но... :roll:
Изображение
http://nitrobait.com/main.php?fuseactio ... 2=nBiscuts
На Овчарица става но излиза само канален сом. Лятото свърших стръвта и пробвах на пелети. Излезнаха 5-6 канални към 1.5-2 кг. Но европейски така и не клъвна...
outsider 59
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от outsider 59 »

На ? на big chopar: Влез тук: euro-som.bе ....Не знам дали ще работят на Дунава,ама си мисля,че течението ще помага-ако идваш насам обади се!(не става ? за динамичен риболов,НАЛИ)
outsider 59
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от outsider 59 »

PS:търси го на руския гугъл
Иво Ломски
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иво Ломски »

Здравейте, когато Лово пусна темата "Сом на протеитови топчета" лично аз бях много заинтересован. Това е чудесна алтернатива за всички, които търсят сома на дъно. Специално аз го търся на Дунав по този начин и вариантът да го ловя на протеинови топчета вместо да ходя да копая попови прасета ми се стори страшно привлекателен, но до тук с хубавите думи!
Ако трябва да говорим за тъпите канални рибоци или за сомовете по "По" или "Ебро", сравнение няма. Ония рибоци ги залъгват с тонове пелети...., пак казвам тонове пелети. Тук в БГ не мисля че е възможно да се лови целенасочено, сома с пелети.
На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

Иво Ломски написа:Ако трябва да говорим за тъпите канални рибоци или за сомовете по "По" или "Ебро", сравнение няма. Ония рибоци ги залъгват с тонове пелети...., пак казвам тонове пелети. Тук в БГ не мисля че е възможно да се лови целенасочено, сома с пелети.
Иво донякъде съм съгласен с теб , но пак повтарям донякъде.Сомовете които се ловят в Испания и по конкретно на река Ебро,са си ''чистокръвни''Дунавски сомове,или за да бъда по точен,зарибителният материал е донесен, от Германската част на река Дунав. Пелетите навлизат като стръв или захранка в сомското меню,25години след като са били пуснати първите екземпляри.Преди това а и сега ,логично са се хранели и хранят ,с риба , раци и т-н.Защо сомовете в река Ебро се ловят на пелети, а в Дунава да не-могат?
Никой не храни с'' тонове ''пелети,по простата причина ,че килограма е около 10евро.И сега като се замисля,дали сомовете по Ебро ще взимат на попови прасета.

Пробване му е майката.
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

lovo написа:И сега като се замисля,дали сомовете по Ебро ще взимат на попови прасета.
Ей това ми хареса! :lol: :wink:
Ха сега де!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”