Питане за надуваемите лодки

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

nikidobrev
новобранец
новобранец

Питане за надуваемите лодки

Мнение от nikidobrev »

Здравейте колеги.
трябва ми малко помощ, реших да си купя надуваема лодка на фирмата селва от певеце но се колебая дали ще ми върши работа в морето при положение че ще я използвам само на гребла и предимно близко до брега за риболов на кая и сафрид.Лодката е без кил и е дълга 2.60 с високи бордове,интересува ме дали ще е стабилна в морето и дали някой е използвал горе долу същата лодка за риболов и как се държи тя в морето.Поздрави на всички и наслука
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Re: питане за надуваемите лодки

Мнение от chipi_ »

Здравей колега,
лодката за която казваш ще ти върши работа в морето,
аз съм с подобна на 3.60 и съм много доволен.
Ноо има едно голямо НО
помисли си за мотор(сериозно) Нептун по някога е много ядосан и да не си му пред очите
човек се увлича и особен но ако има риба и колегите я плющят. , тогава да не си кажеш
и аз да плющя,ама момента за излизане изтърван отдавна
Човек се увлича по някога.
Със здраве. :smt023

п.п Тая година се нагледах на ентусиасти,
свалил ваната от банята и атакаа
къде отива и той не знай
лодката се напълни с вода още не е влязъл.
Ама нали другите хващат и той да е вътре
После ПОМОООЩ...
Ами ако няма никой да помогне
кво става.
Изображение
maximof
новобранец
новобранец

Мнение от maximof »

Абсютно си прав Chipi дори според мен без двигател в морето си е лудост 5коня мотор е малак но зор заман става. Истината е че морето не е шега работа не е язовир.
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от гуслар »

Колега ,за море лодката ти трябва да е по голяма .Не си прави майтап с него ,защото много хора се издавиха ,и то голяма част от тях потомствени рибари.Е ,понякога и 9 метрова се оказва малка ,но моя съвет е тя да е поне 3.60.
И падащата звезда е била изгряваща .
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

nikidobrev написа:Здравейте колеги.
трябва ми малко помощ, реших да си купя надуваема лодка на фирмата селва от певеце но се колебая дали ще ми върши работа в морето при положение че ще я използвам само на гребла и предимно близко до брега за риболов на кая и сафрид.Лодката е без кил и е дълга 2.60 с високи бордове,интересува ме дали ще е стабилна в морето и дали някой е използвал горе долу същата лодка за риболов и как се държи тя в морето.Поздрави на всички и наслука
Преди да ти пратя темата на съответното място.
Да те предупредя.
С такава лодка / беше ми първата /.След като го ядох един път,повече и не помислих за гумена.
На 300м от брега,излязох за кеф и малко сафрид.Добре,че ми беше добра котвата.Като духна западния,уж леко.После по-леко.
И като реших да се прибирам,греба ама въжето на котвата все опънато.Поне нямах паниката да прибера първо котвата,както е нормално за такава ситуация.
Наложи се да напълня гуменката с тнайсе литра вода,за да има някакъв ход,и така се измъкнах
Ако тоя акъл не ти помогне,ще ти дам още примери.И то само от тази година.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Утре темата отива в "екипировка"
Изображение

DANI_
новобранец
новобранец

Re: Питане за надуваемите лодки

Мнение от DANI_ »

nikidobrev написа:Здравейте колеги.
Здравей колега.
Напълно съм съгласен с другите колеги,че Нептун не винаги е гостоприемен към гостите си,но искам да те окуража като ти кажа,че първата си гумена лодка придобих на 17 години.Намерих я спукана изоставена на плажа от летовниците с поне 5 лепенки.
Залепих я и аз на свой ред и така хванах първите си кила каичка :wink: .От тогава до сега съм имал още 2 гумени и 2 пластмасови лодки.Така че действай колега,певеце-тата са добри.Ти и с кораб да си пак трябва да се съобразяваш с времето.Плащай лодката,слушай прогнозата за времето,ослушвай се за вятъра :!: и дано се видим в морето.Е за сафрид ти трябва мотор.Наслука :|
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

DANI_ написа:.Е за сафрид ти трябва мотор.Наслука :|
Понякога,човек се отпуща без да разбере.
Ловят на някакви 200-300м,що не отида и там,и като духне,се чудиш как да се оправяш.
Все пак не си малък,решавай.
Изображение

lefi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lefi »

колега всички казват истината - още е зима до сафрида има много време не купувай сега изчакай и мисли за мотор
,че без него няма смисъл от гуменката и запомни - тънкото винаги влиза много дебело -дай лев -купи спокойствие за теб и семейството си от патил
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

lefi написа:купи спокойствие за теб и семейството си от патил
Точно.
Преди час говорих с колега от стоянката.Неговата лодка е малко по-голяма от моята.
Отишъл днес да си вади мрежите,на два пъти го е заливала вълната и е влизала в лодката.
Едва се е отървал,а е влязъл на спокойно море.
Вярно,гуменката по трудно се пълни,но вятъра я носи като лист.
Има какво да се мисли по въпроса.
Пак казвам,сам си решаваш.Поне мотор / даже и 2 к.с./няма да е лошо.
Греблата ти помагат,само да се настаниш на някое място за каята.
Изображение

Аватар
turing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от turing »

здравей колега. за в морето щети върши работа но само до шамандурата и обратно , че като духне става страшно
Аватар
lisygera
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lisygera »

turing написа:здравей колега. за в морето щети върши работа но само до шамандурата и обратно , че като духне става страшно
Според мен става и с гумена лодка, но само при хубаво време. Мисля, че пича няма да влиза повече от 5 пъти в годината и то за почета.Само да гледа да няма вятър и толкова.
от страх файда няма
mr_nedkov
новобранец
новобранец

Мнение от mr_nedkov »

Здравейте!
Нека и аз да си кажа мнението за малките лодки, визирам тези до 3м, гумени или пластмасови няма значение.
Ако ще излизате с такава лодка в морето, трябва да сте наполовина метеоролог.Особено в нашето моренце както духва от изневиделица, може да ви направи и голяма беля.Лично аз с баща ми сме "яли попарата", при това със дървен сефер.Северозападно време-няма излизане.По - добре една Ял-4 с моторче и да ти е мирна главата!
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

Здр . колега , ако ще я караш на гребла - моя съвет е по-добре си купи кану или каяк за море :!: ....с тях лесно се гребе срещу вятъра :wink:
runner
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от runner »

Има и друг начин - да не се плашиш, а да се зарадваш на МАЛКО вятър :D http://www.sailboatstogo.com/catalog/pr ... ATABLE_RIG :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”