Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Избор на макара и пръчка
Модератор: sapuna
Избор на макара и пръчка
Взех за подарък пръчка Black magic 60 4m и макара Cormoran Magnesia 6 PIF 3000. Препоръчаха ми ги в магазина за риболов на плувка в река, аз не разбирам нищо
. Търсих в нета повече информация, но откривам само на немски. Дайте мнения за покупката(ако е възможно обнадеждаващи).
http://www.amazon.de/Cormoran-MAGNESIA- ... B000Y1BHUM
За пръчката дори нищо не открих.

http://www.amazon.de/Cormoran-MAGNESIA- ... B000Y1BHUM
За пръчката дори нищо не открих.
Re: Избор на макара и пръчка
Мдаа, благодаря за окуражението!Marco Polo написа:Е, щом вече си ги взел, значи остава да вършеш една панделка на пръчката и да се надяваш новият им собственик МНОГО да ги хареса. Такъв подарък винаги носи радост, независимо от марката!
Както може да стане ясно от дискомфорта, обзел ме веднага след покупката, аз съм жена.
Но е много важно да подаря хубава въдица. В магазина ме увериха , че ще ми я заменят, особено ако следващия път знам какво търся

какво да правяяя?

- Живко Василев
- разбира нещата
Ееее Дай боже повече такива жени.
Според мен който и да е ще хареса подаръка,защото много рядко половинката се сеща да направи такъв.А и Ти си се застраховала че ще сменят нещата с други
.Супер,браво значи много държиш на този човек а това е най важно.

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
Ама кажете нещо за пръчката и макарата бе хора! Един час кърша тука пръсти - имам още 5 дни до подаряването-ще полудея съвсем! Може и негативи - ПРОДУМАЙТЕ! Сега гледам на сайта на Maver, ми те милите май не знаят че имат такъв прът.............
...сега кака слушай.Отивш в магазина,връщаш пръчката и макарата,взимаш си парите,като дойда датата водиш твоя човек и му казваш,че си му избрала нещо ама незнаеш дали ТОЧНО ТОВА му върши работа и се допитваш до него...Ще е доволен,че насъчаваш болестта му. 

- krokibg
- учете се от него
Ами няма да знаят разбира се,след като не са произвеждали такива пръчки
Виновни са тези дето са ти я продали за оригинална пръчка на фирмата !!!Сега,тихо и мълком,без да се караш със продавача, отиваш и я връщаш.Дай някой лев отгоре за да си мислят че са на далавера и вземи нещо друго,което не е менте.Друг път,преди да купиш,питай и няма да имаш проблеми.Дано си удържат на думата обаче и да си вземат ментето обратно.Успех !!!

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Плувка, обикновено ходи на Стума, по-рядко на язовири. Не е най-запаления ама натам отиват нещата.
Има 2 пръчки от по 3- 3,5м, искам да му купя по-хубава + макара за около150-200лв.
Ходих в Майсторски риболов и там ми препоръчаха тези.
Има 2 пръчки от по 3- 3,5м, искам да му купя по-хубава + макара за около150-200лв.
Ето от мен лек и бърз превод на описанието от линка дето е даден:
MAGNESIA показва какво е възможно с високомодерна технология при материалите.Нашата цел беше
да създадем макара с преден аванс, която да е надеждна и дълговечна.С нормално конструиране това не
е възможно,и заключението ни бе, за всичките детайли на MAGNESIA да използваме други материали,
Хай-Тек материали, за да се получи оптимална здравина и лекота.Ротора е от легирам магнезий -
по здрав и лек от алуминия.Идеалният материал за баланс при въртенето,оптимална гъвкавост и здравина.
Корпусът се състои от различни материали (описват от какво са направени отделни детайли), включително
и че са използвали за направата на тялото много скъп материал- специален въглероден-графитен
материал с голяма здравина и супер лек, което още повече е редуцирало тежината.
Алуминиевата шпула също е Хай-Тек продукт като всички части на MAGNESIA с максимална здравина.
.5 лагера
.механизъм за обратен ход - безстепенен
.Прецизен аванс
.Бързо прибиращ се курбел (ръчка)
.Бигел за влакното с лагер
.Алуминиева шпула за далечно замятане
.Резервна алуминиева шпула
.голяма противоусукваща ролка за влакното
.дълготрайна пружина на бигела
.тежина 250 грама
.Изтегляне на влакното 70см/оборот
.капацитете на шпулата 170метра/0.28
.предавателно число 5.3:1
.2 години гаранция
Лейди -Споко.Ако всичко е така както пише, а аз не се съмнявам че е така, няма място за паника.Всичко е нормално
и много добре.
Може дори да си ударила Бингото! ВСе пак това е Cormoran..Дайва Корморан...имам такава пръчка за спининг - убиец е.
Къде-къде по скапани макари (по описание) ги хвалят...
MAGNESIA показва какво е възможно с високомодерна технология при материалите.Нашата цел беше
да създадем макара с преден аванс, която да е надеждна и дълговечна.С нормално конструиране това не
е възможно,и заключението ни бе, за всичките детайли на MAGNESIA да използваме други материали,
Хай-Тек материали, за да се получи оптимална здравина и лекота.Ротора е от легирам магнезий -
по здрав и лек от алуминия.Идеалният материал за баланс при въртенето,оптимална гъвкавост и здравина.
Корпусът се състои от различни материали (описват от какво са направени отделни детайли), включително
и че са използвали за направата на тялото много скъп материал- специален въглероден-графитен
материал с голяма здравина и супер лек, което още повече е редуцирало тежината.
Алуминиевата шпула също е Хай-Тек продукт като всички части на MAGNESIA с максимална здравина.
.5 лагера
.механизъм за обратен ход - безстепенен
.Прецизен аванс
.Бързо прибиращ се курбел (ръчка)
.Бигел за влакното с лагер
.Алуминиева шпула за далечно замятане
.Резервна алуминиева шпула
.голяма противоусукваща ролка за влакното
.дълготрайна пружина на бигела
.тежина 250 грама
.Изтегляне на влакното 70см/оборот
.капацитете на шпулата 170метра/0.28
.предавателно число 5.3:1
.2 години гаранция
Лейди -Споко.Ако всичко е така както пише, а аз не се съмнявам че е така, няма място за паника.Всичко е нормално
и много добре.
Може дори да си ударила Бингото! ВСе пак това е Cormoran..Дайва Корморан...имам такава пръчка за спининг - убиец е.
Къде-къде по скапани макари (по описание) ги хвалят...
Последно промяна от Pedro на Чет Дек 11, 2008 10:32 pm, променено общо 2 пъти.
Щом ходи предимно по реки му вземи една болонеза 6 метра- http://www.fishermanbg.com/articles.php ... GroupID=16 - около 200 лв. ,пък макара той сам ще си вземеaldald написа:Плувка, обикновено ходи на Стума, по-рядко на язовири. Не е най-запаления ама натам отиват нещата.

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Пръчката не знам дали я има в каталога на MAVER но ако е телемача 40/60гр. акция е най доброто за бомбарда на нашия пазар ползвам такава от 3 год. За плувка ми се струва малко тежка.
Пръчката Black Magic трябва да е на Browning !
Като им гледам цените за спининг и кастинг пръти са от 200 еуро нагоре.
Няма да е лоша стока.Макарата също.Легиран магнезий е сериозна работа.
Като им гледам цените за спининг и кастинг пръти са от 200 еуро нагоре.
Няма да е лоша стока.Макарата също.Легиран магнезий е сериозна работа.
Тази е да има я и в чужди саитове. Тоягата си е много читава за риболов на бомбарда и булдо.
Намерих я - ако е тя ?
Black Magic Telematch 4m 60g
Карбон, SIC водачи , Акция 60 грама.Не дават за тежината и, но като съдя за една друга Black Magic 3.9 метра тежи 163 грама....така че и 200 грама да е, не е тежка.
Нищо и няма на пръчката, става тя.. и за плувка става.По добре да е по универсална..
Black Magic Telematch 4m 60g
Карбон, SIC водачи , Акция 60 грама.Не дават за тежината и, но като съдя за една друга Black Magic 3.9 метра тежи 163 грама....така че и 200 грама да е, не е тежка.
Нищо и няма на пръчката, става тя.. и за плувка става.По добре да е по универсална..
- krokibg
- учете се от него
Даааа,дължа извинение за реакцията ми,към продавачите като се усъмних че са те преметнали !!!След като прочетох сега постовете на колегите които са я намерили в нета /моя е бавен че сън в балкана/нещата са ясни и съм длъжен да се извиня.Само,дето малко съм озадачен от познанията ти за пръчките на човека за който си предназначила подаръка.Малко жени са наясно със акций,грамажи,дължини, и т.н.Явно,редовно ги ползваш и ако хващаш и риби по Струма

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!