Избор на макара и пръчка

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

aldald
новобранец
новобранец

Избор на макара и пръчка

Мнение от aldald »

Взех за подарък пръчка Black magic 60 4m и макара Cormoran Magnesia 6 PIF 3000. Препоръчаха ми ги в магазина за риболов на плувка в река, аз не разбирам нищо :oops: . Търсих в нета повече информация, но откривам само на немски. Дайте мнения за покупката(ако е възможно обнадеждаващи).
http://www.amazon.de/Cormoran-MAGNESIA- ... B000Y1BHUM
За пръчката дори нищо не открих.
aldald
новобранец
новобранец

Re: Избор на макара и пръчка

Мнение от aldald »

Marco Polo написа:Е, щом вече си ги взел, значи остава да вършеш една панделка на пръчката и да се надяваш новият им собственик МНОГО да ги хареса. Такъв подарък винаги носи радост, независимо от марката! :)
Мдаа, благодаря за окуражението!
Както може да стане ясно от дискомфорта, обзел ме веднага след покупката, аз съм жена.
Но е много важно да подаря хубава въдица. В магазина ме увериха , че ще ми я заменят, особено ако следващия път знам какво търся :?
какво да правяяя? :cry:
Аватар
Живко Василев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Живко Василев »

Ееее Дай боже повече такива жени. :D :D :D Според мен който и да е ще хареса подаръка,защото много рядко половинката се сеща да направи такъв.А и Ти си се застраховала че ще сменят нещата с други :wink: :smt023 :smt023 :smt023.Супер,браво значи много държиш на този човек а това е най важно.
Изображение
Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
aldald
новобранец
новобранец

Мнение от aldald »

Ама кажете нещо за пръчката и макарата бе хора! Един час кърша тука пръсти - имам още 5 дни до подаряването-ще полудея съвсем! Може и негативи - ПРОДУМАЙТЕ! Сега гледам на сайта на Maver, ми те милите май не знаят че имат такъв прът.............
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

...сега кака слушай.Отивш в магазина,връщаш пръчката и макарата,взимаш си парите,като дойда датата водиш твоя човек и му казваш,че си му избрала нещо ама незнаеш дали ТОЧНО ТОВА му върши работа и се допитваш до него...Ще е доволен,че насъчаваш болестта му. :wink:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ами няма да знаят разбира се,след като не са произвеждали такива пръчкиИзображениеВиновни са тези дето са ти я продали за оригинална пръчка на фирмата !!!Сега,тихо и мълком,без да се караш със продавача, отиваш и я връщаш.Дай някой лев отгоре за да си мислят че са на далавера и вземи нещо друго,което не е менте.Друг път,преди да купиш,питай и няма да имаш проблеми.Дано си удържат на думата обаче и да си вземат ментето обратно.Успех !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
aldald
новобранец
новобранец

Мнение от aldald »

Плувка, обикновено ходи на Стума, по-рядко на язовири. Не е най-запаления ама натам отиват нещата.
Има 2 пръчки от по 3- 3,5м, искам да му купя по-хубава + макара за около150-200лв.
Ходих в Майсторски риболов и там ми препоръчаха тези.
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Ето от мен лек и бърз превод на описанието от линка дето е даден:
MAGNESIA показва какво е възможно с високомодерна технология при материалите.Нашата цел беше
да създадем макара с преден аванс, която да е надеждна и дълговечна.С нормално конструиране това не
е възможно,и заключението ни бе, за всичките детайли на MAGNESIA да използваме други материали,
Хай-Тек материали, за да се получи оптимална здравина и лекота.Ротора е от легирам магнезий -
по здрав и лек от алуминия.Идеалният материал за баланс при въртенето,оптимална гъвкавост и здравина.
Корпусът се състои от различни материали (описват от какво са направени отделни детайли), включително
и че са използвали за направата на тялото много скъп материал- специален въглероден-графитен
материал с голяма здравина и супер лек, което още повече е редуцирало тежината.
Алуминиевата шпула също е Хай-Тек продукт като всички части на MAGNESIA с максимална здравина.
.5 лагера
.механизъм за обратен ход - безстепенен
.Прецизен аванс
.Бързо прибиращ се курбел (ръчка)
.Бигел за влакното с лагер
.Алуминиева шпула за далечно замятане
.Резервна алуминиева шпула
.голяма противоусукваща ролка за влакното
.дълготрайна пружина на бигела
.тежина 250 грама
.Изтегляне на влакното 70см/оборот
.капацитете на шпулата 170метра/0.28
.предавателно число 5.3:1
.2 години гаранция

Лейди -Споко.Ако всичко е така както пише, а аз не се съмнявам че е така, няма място за паника.Всичко е нормално
и много добре.
Може дори да си ударила Бингото! ВСе пак това е Cormoran..Дайва Корморан...имам такава пръчка за спининг - убиец е.
Къде-къде по скапани макари (по описание) ги хвалят...
Последно промяна от Pedro на Чет Дек 11, 2008 10:32 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

aldald написа:Плувка, обикновено ходи на Стума, по-рядко на язовири. Не е най-запаления ама натам отиват нещата.
Има 2 пръчки от по 3- 3,5м, искам да му купя по-хубава + макара за около150-200лв.
Ходих в Майсторски риболов и там ми препоръчаха тези.
Щом ходи предимно по реки му вземи една болонеза 6 метра- http://www.fishermanbg.com/articles.php ... GroupID=16 - около 200 лв. ,пък макара той сам ще си вземе :) -в момента ТИКА имат 10% намаление
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
maximof
новобранец
новобранец

Мнение от maximof »

Пръчката не знам дали я има в каталога на MAVER но ако е телемача 40/60гр. акция е най доброто за бомбарда на нашия пазар ползвам такава от 3 год. За плувка ми се струва малко тежка.
aldald
новобранец
новобранец

Мнение от aldald »

Намерих пръчката - почти :)
http://spasitel.net/catalog/product_inf ... cts_id=145
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Пръчката Black Magic трябва да е на Browning !
Като им гледам цените за спининг и кастинг пръти са от 200 еуро нагоре.
Няма да е лоша стока.Макарата също.Легиран магнезий е сериозна работа.
maximof
новобранец
новобранец

Мнение от maximof »

Тази е да има я и в чужди саитове. Тоягата си е много читава за риболов на бомбарда и булдо.
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Намерих я - ако е тя ?
Black Magic Telematch 4m 60g

Карбон, SIC водачи , Акция 60 грама.Не дават за тежината и, но като съдя за една друга Black Magic 3.9 метра тежи 163 грама....така че и 200 грама да е, не е тежка.
Нищо и няма на пръчката, става тя.. и за плувка става.По добре да е по универсална..
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Даааа,дължа извинение за реакцията ми,към продавачите като се усъмних че са те преметнали !!!След като прочетох сега постовете на колегите които са я намерили в нета /моя е бавен че сън в балкана/нещата са ясни и съм длъжен да се извиня.Само,дето малко съм озадачен от познанията ти за пръчките на човека за който си предназначила подаръка.Малко жени са наясно със акций,грамажи,дължини, и т.н.Явно,редовно ги ползваш и ако хващаш и риби по СтрумаИзображение ИзображениеИзображениеИзображение
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”