Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

лодка/мотор
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
лодка/мотор
Искам да попитам как мога да монтирам извънборден мотор на рибарска лодка с остра кърма.Нещо трябва да се приспособи ,май. Някой с опит да ми помогне. Благодаря!
Re: лодка/мотор
КОлко е голяма лодката, пусни снимчица или поне малко повече инфо.
КОлко голям мотор искаш да сложиш и прочие.
Може и някой да има идея тогава.
Аз лично не съм запознат с твоя въпрос.
Мога само да кажа, че щом лодката е с остра кърма значи е водоизместваща и ако не е по дълга от 5-6 м едно моторче от5 до 8 коня ще е перфектно.
Евентуално може да смениш пропелера с по голям диаметър и по малко сечение(не ти страбва скорост а мощ).
И мисля, че най подходящо за този тип лодки е едно вътрешно моторче, може и дизел с осна предавка.
КОлко голям мотор искаш да сложиш и прочие.
Може и някой да има идея тогава.
Аз лично не съм запознат с твоя въпрос.
Мога само да кажа, че щом лодката е с остра кърма значи е водоизместваща и ако не е по дълга от 5-6 м едно моторче от5 до 8 коня ще е перфектно.
Евентуално може да смениш пропелера с по голям диаметър и по малко сечение(не ти страбва скорост а мощ).
И мисля, че най подходящо за този тип лодки е едно вътрешно моторче, може и дизел с осна предавка.
Здравей колега, лесно става монтирането , прави се транцева дъска. От винкел или квадратна тръба се прави конструкцията, захваща се за двата борда и кила .
Би ли показал малко снимчици на несведущите, колега? Идея нямаш колко благодарни хора ще има!Джоко написа:Здравей колега, лесно става монтирането , прави се транцева дъска. От винкел или квадратна тръба се прави конструкцията, захваща се за двата борда и кила .
Снимки нямам, ако имах щях да пусна, най трудно се обясняват елементарните нещо. По Дунав дървените лодки в близкото минало са били с два носа, моторите които са ползвали по него време са странично-извънбордови,Тумлер.
Как да го обясня за да стане по ясно, тази снимка намерих в мрежата. Нещо подобно съм виждал, само че транцевата дъска разположена странично на борда.

Това е колега, надявам се да добиеш представа.
Как да го обясня за да стане по ясно, тази снимка намерих в мрежата. Нещо подобно съм виждал, само че транцевата дъска разположена странично на борда.
Това е колега, надявам се да добиеш представа.