Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Лайнденсър
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Лайнденсър
Здравейте колеги, първо се извинявам за пускането на темата, ако е коментирана и преди, но неможах да открия нищо по въпроса и смятам, че ще е интерестно ако покоментираме темата.
Става въпрос за ето това пособие http://www.mylinedancer.com/. Интересува ме някой ползвал ли това чудо и дали има някакви резултати. Като гледах клипчето от сайта ми изглежда, че има ефект, но пък бих се радвал и някой да сподели мнения и впечатления. Благодаря предварително.
Става въпрос за ето това пособие http://www.mylinedancer.com/. Интересува ме някой ползвал ли това чудо и дали има някакви резултати. Като гледах клипчето от сайта ми изглежда, че има ефект, но пък бих се радвал и някой да сподели мнения и впечатления. Благодаря предварително.
-
- ще става разбирач
Re: Лайнденсър
Мм Хитро
И тъй като предполагам, че трудно ще го намера в БГ в най скоро време ще си направя такова, ''хенд-мейд''
На клипчето е показано че лови успешно басс, предполагам и нашенските риби няма да устоят на атрактивната игра на примамката, която придава това просто и ефективно приспособление

И тъй като предполагам, че трудно ще го намера в БГ в най скоро време ще си направя такова, ''хенд-мейд''

На клипчето е показано че лови успешно басс, предполагам и нашенските риби няма да устоят на атрактивната игра на примамката, която придава това просто и ефективно приспособление

Последно промяна от мастЪра_ на Вто Дек 16, 2008 2:55 pm, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
Мисля че така се казваше рибата на клипчето 

-
- кандидат преподавател
Много яко изглежда.Малко не го схванах ко представлява за да си го направя сам .Ако някой е по на ясно да уточни .
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
-
- разбира нещата
Парче тел ...мани другото ама е и патентовано .ivo75 написа:Много яко изглежда.Малко не го схванах ко представлява за да си го направя сам .Ако някой е по на ясно да уточни .
Трябва да искаш разрешение да го направиш - и да подпишеш декларация , че ще го ползваш само за домашни цели.

Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Ето, виж!Sharko_92 написа:може ли някой да ми каже какво е това басс?
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
Много агресивна американска риба, в Европа е внесена в Португалия, Кипър и някои други страни. Да не дава господ някой да я развъди и у нас, тя е бетер от костура и американския сом и набързо ще прецака местните видове.
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
-
- кандидат преподавател
Ясно , че е парче тел ама как точно е направено.takezo написа:Парче тел ...мани другото ама е и патентовано .ivo75 написа:Много яко изглежда.Малко не го схванах ко представлява за да си го направя сам .Ако някой е по на ясно да уточни .
Трябва да искаш разрешение да го направиш - и да подпишеш декларация , че ще го ползваш само за домашни цели.

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
колеги,не са ми ясни "правилата" на спининг,ама като гледам тоя пич просто е прекарал влакното през нещо като водач които е мн близо до макарата
Кво толкова е патентовал,ебхго....неква тел на осморка...

Ето малко снимки как изглежда тази джаджа, която кара влакното да танцува.

А тук има схемичка как се монтира на пръчката и е описано на какво разстояние от шпулата се слага.

Light action - Approximately 8-10 inches in front of the spool
Medium action - Approximately 4-6 inches in front of the spool
Heavy action - Approximately 2-3 inches in front of the spool
Доста интерестно нещо, а пък и лесно за изработка, аз ще се пробвам да си направя и ще кажа за резултати.

А тук има схемичка как се монтира на пръчката и е описано на какво разстояние от шпулата се слага.

Доста интерестно нещо, а пък и лесно за изработка, аз ще се пробвам да си направя и ще кажа за резултати.
nas,
Мерси за снимките..таман мислех да почна да тараша Нета.
Обичам такива и подобни нестандртни джаджи.Интернета - там е разковничето, там хората казват, показват..няма завист, няма кой по-по !!
Не като тука - ще ти кажа на лични...и кво ще ти каже - някоя глупост в повечето случаи.
Мерси за снимките..таман мислех да почна да тараша Нета.
Обичам такива и подобни нестандртни джаджи.Интернета - там е разковничето, там хората казват, показват..няма завист, няма кой по-по !!
Не като тука - ще ти кажа на лични...и кво ще ти каже - някоя глупост в повечето случаи.
Pedro, като по можещ и напреднал от мен в спининговия риболов, кажи според теб как разбираш това:
Според мен разстоянието от шпулата до лайнденсъра зависи от това колко тежка примамка ще хвърляш или греша.
Според мен разстоянието от шпулата до лайнденсъра зависи от това колко тежка примамка ще хвърляш или греша.

nas,
Аз така както са писали няма да подходя.
Става дума за разстояние 5см минимално до 25см максимално.Не е много да го променяш за проба.И тъй като на тези акции не вярвам, най-добре е си мисля, да експериментирам в относително бистра вода.То ще се види.И ще си направя извод.Така мисля.
А иначе, ако са имали превид като action строй...тоест колко биковита ти е пръчката !
Ега си - това биковита си е чисто врачанско и значи колко ти е гъвкава пръчката.Ама гледам че там е използвано вместо Fast.. Heavy..както и да е , та Heavy -гъне се по към върха при прилагане на определена сила Power, a леката се гъне почти цялата, ползвай техните препоръки...горе долу това е.
Аз така както са писали няма да подходя.
Става дума за разстояние 5см минимално до 25см максимално.Не е много да го променяш за проба.И тъй като на тези акции не вярвам, най-добре е си мисля, да експериментирам в относително бистра вода.То ще се види.И ще си направя извод.Така мисля.
А иначе, ако са имали превид като action строй...тоест колко биковита ти е пръчката !
Ега си - това биковита си е чисто врачанско и значи колко ти е гъвкава пръчката.Ама гледам че там е използвано вместо Fast.. Heavy..както и да е , та Heavy -гъне се по към върха при прилагане на определена сила Power, a леката се гъне почти цялата, ползвай техните препоръки...горе долу това е.
Последно промяна от Pedro на Вто Дек 16, 2008 4:55 pm, променено общо 1 път.
Прав си, проба му е майката. Ако стигнеш до някакви изводи преди мен пиши моля те. Успех.
Непременно - мисля тези дни да изляза - много се заседях.. и да го пробвам..
П.С. Моята пръчка е в категория Heavy (Fast).
П.С. Моята пръчка е в категория Heavy (Fast).
Последно промяна от Pedro на Вто Дек 16, 2008 5:00 pm, променено общо 1 път.