Техники и тактики от риболова на щека

Модератор: sapuna

Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Техники и тактики от риболова на щека

Мнение от камен »

Техники и тактики от риболова щека могат ли да се прилагат при привличането на нашите риби-шаран,амур.От две години наблюдавам при риболова на щека за краткото време през което те ловят успяват да съберат освен дребна риба и доста едри екземпяри.Бил съм свидетел на изваждането на не един-два шарана и амура.В дискусията искам да премахнем понятието кълване на плувка.Да се съсредочим върхо нашите такъми които ползваме.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
snegk
и господ не е толокова добър

Re: Техники и тактики от риболова на щека

Мнение от snegk »

За събирането ще я съберем по техния метод на захранване,но такъма незнам.Те ловят с доста фин такъм :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
outsider 59
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от outsider 59 »

Риболов на плувка в брега-предимно в мъртваци в брега на голяма дълбочина,поне аз така работя понякога пролетно време на Дунава
Maverick
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Maverick »

Таз тема не е ли за Риболов на щека

Поне за мен, шаранджийския риболов не включва в себе си щеки :roll:

Става дума за двъколенни пръчки, род подове, байт майт и тем подобни
Най-мразим да ме удря токо, оти не моем да му го върнем!
Carp Madness Bulgaria
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Несериозно е да ходим за такива риби със щека , отделно несмятам че е редно да се прибират такива риби с малки килограми , при условие че те стават толкова големи.
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Не става въпрос за щеката и за прибиране на риби,а за концентрирано хранене.И можем ли с нашите такъми да възползваме от това.
snegk

Мнение от snegk »

Камене,те немогат да разберат въпроса,а камо ли да дадът съвет.На много чужди водоеми ловят по този начин.Само добавят в захранката,коноп,пелети,натрошени топчета,царевица.Ако е на река слагат глина а на язовири зхранката я правят плътна да може топките да достигнат дистанцията.Като ги гледам имат големи успехи и то не само на дребни риби.Това е така защото дребната захранка задържа рибата на петното,а с едрата шаро смукне на едно място и след 0,5м.пак и така.Това са ми наблюденията от филми където шаро е заснет с подводна камера.За нашите излети можем само да предполагаме,понеже не наблюдаваме с камера самите риби и тяхното поведение.Аз съм имал успехи с фидер оловата и със захранване с топки от захранката за фидер оловото.Друга захранка правих с варена царевица,шаранска захранка и лепило на сенсас.Слагах лепило понеже количеството царевица е повече от захранката.По този начин шараните които съм хващал са до 6кг.за амурите няма да говорим,те са нагоре :wink: За сега толкова :wink: :lol:
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Според мене,сигурно ще има няко дребосък закачен/дори таранка/,но и някой приличен шаро ще се бодне.Само да си спомним каква е тактиката на таз годишния световен шампион от ЮАР.И тази тактика я прилагат на всички състезания,стига да могат да се снабдят с достачно храна.
snegk

Мнение от snegk »

Дребните риби могат да се елиминират със стръвта,но пък някой-път и едрите искат дребна стръв.Особено зимата :wink:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

carpsliven2 написа:Несериозно е да ходим за такива риби със щека , отделно несмятам че е редно да се прибират такива риби с малки килограми , при условие че те стават толкова големи.
Ти разбираш ли си отговорите,мъча се и няма смисъл,бих ти писъл още нещо ,ама ми писна да ме трият,та се замисли,че ми е много пиперлив езика.И темата п където я пусна по Никулден, беше въодушевяваща :D
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

камен написа:Техники и тактики от риболова щека могат ли да се прилагат при привличането на нашите риби-шаран,амур.От две години наблюдавам при риболова на щека за краткото време през което те ловят успяват да съберат освен дребна риба и доста едри екземпяри.Бил съм свидетел на изваждането на не един-два шарана и амура.В дискусията искам да премахнем понятието кълване на плувка.Да се съсредочим върхо нашите такъми които ползваме.
Метода на захранване и самата захранка,по нищо не се различава от това дали ще ловиш с мач или щека.При риболова на дъно,както по-горе ти писа Маверик ,с род подове,дипове ,косми мосми и так далее,захранването е по-добре да ти е с едра храна,визирам зърна,гранули,пелети,бойлета.Ако ловиш на дистанция 200м. и влизаш да разпъваш,едва ли ще ти е приятно,да вадиш каракуди :wink: Мисля,че това ти беше отговора ,който очакваше.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
snegk

Мнение от snegk »

Ице,защо трябва да ловиш на 200м.На 80-100м. се захранва спокойно,има много методи които са измислени.Точно фината и ароматна захранка е ключа към успеха,особено в по стодени дни.Пък и по горе съм описал за поведението на шарана,това е нещо което 99% немогат да разберът. :wink:
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Тая година повечето пъти лових на дистанции в порядъка на 15-25м.Захрахвах най вече със семена.И според мен на такива разстояния спокойно може да приложе концентрирано хранене.Та мисълта ми дали да заложа на по грубия такъм или да мина на нещо по финно.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

....
Последно промяна от Бачо Илия на Съб Дек 20, 2008 1:29 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

....
Последно промяна от Бачо Илия на Съб Дек 20, 2008 1:30 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”