ПВЦ лодка

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
mishel
научил се да хвърля
научил се да хвърля

ПВЦ лодка

Мнение от mishel »

Здравеите,реших да си купq гумена лодка,но в последствие реших да е пвц,реших да е този модел Про Марин.Обаче ми обqсниха че спука ли се нqма оправqне,а не като при гумените лепиш и пак си ти....та вапроса ми е,това така ли е или ме заблуждават.http://www.plodex.eu/pm_285ib.html :shock:
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Re: ПВЦ лодка

Мнение от HAZART »

Като отидеш да я купуваш,първо вземи ремонтния комплект и погледни парчетата за залепване.Ако видиш,че има текстилни влакна по средата(текстилна армировка) няма страшно.За всеки случай огледай около тапите на лодката там също трябва да се вижда края на платното и дали има текстилна оплетка.Ако няма значи е ПВЦ самоубийка,лепи се но само на плоска повърхност, разлепи ли се ръб, трудно и ненадеждно се лепи и то от опитен майстор.
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

Приятелю от десетина години насам всичко е пвц с изключение на руските гуменарки. Разликите са в типа на залепване, с лепило, или заварка - на принципа на вулканизатора. Повечето са от няколко пласта на материала вкл. и текстилна оплетка, изключения са само плажните. Ако толкоз го закъсаш пък за лепило ще ти покажа такова дето като залепиш с него става по-здраво от заводската заварка. Пази я от пясък и зимата да е надута, да има подсиленибордове отстрани и подсилен кил, по принцип повечето са така, така че по-смело.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
runner
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от runner »

Колеги, кажете нещо за Маринер 4, някой има ли такава или поне да я е виждал? Живо ме интересува дали е лепена или е вулканизирана.
runner
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от runner »

Ами видях я, пипнах я! Вулканизирана е, има някакъв текстилен слой, обаче друго ме хвърля в размисъл - материала. Когато я разгънахме имаше следи по материята от прегъването, по-светли - като че ли се е пречупила, по-светла по тези гънки. Иначе е доста добра като модел - за всичко е помислено. Допустимо ли е такова нещо или - добър модел с кофти материал. Въпроса ми е към колегите с различни ПВЦ лодки.Благодаря ви от сега!
martineos
новобранец
новобранец

Мнение от martineos »

Здравеите,имам едно въпросче
Харесал съм си надуваема лодка от ПВЦ !!!
по то4но: http://www.plodex.eu/pm_285ib.html
модел 285ib
И питам дали тя е по -добра от уфимка 22?
И като модел добра ли е за съответната дейност:
Ще я ползвам за риболов на плувка в язовир на не голяма дистанция без двигател
Това ще ми е първата лодка и не знам дали да се доверя на гумата или ПВЦ :smt102 :smt102 -то
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

runner написа:Ами видях я, пипнах я! Вулканизирана е, има някакъв текстилен слой, обаче друго ме хвърля в размисъл - материала. Когато я разгънахме имаше следи по материята от прегъването, по-светли - като че ли се е пречупила, по-светла по тези гънки. Иначе е доста добра като модел - за всичко е помислено. Допустимо ли е такова нещо или - добър модел с кофти материал. Въпроса ми е към колегите с различни ПВЦ лодки.Благодаря ви от сега!

Колега,напълно нормално е да има следи от прегъване(изглеждат като пречупена пластмаса).Когато се надуе следите изчезват.Може да пробваш следното при по-дълго съхранение в сгънато състояние:Надуваш лодката(за предпочитане в топло помещение).Намазваш тънко с ГЛИЦЕРИН (медицински) а не с ТЕЧЕН ПАРАФИН.След 15-20 мин. забърсваш добре с хавлия и сгъваш.
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
borislavvasilev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от borislavvasilev »

Тошко а твоята гумена ли е маи не е а доста пати сме се срещали в ПЯСЪЧНИК
Изображение
БАЙ-100-ЯН
nik.65
новобранец
новобранец

Мнение от nik.65 »

колеги с какво лепило ги лепите тези пвц-та че и аз имам проблем.
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

nik.65 написа:колеги с какво лепило ги лепите тези пвц-та че и аз имам проблем.
Здравей колега, към повечето лодки се предлага ремонтна аптечка с парчета плат и лепило. Същата аптечка можеш да си купиш за 7 лв и от http://www.plodex.eu/accessories.html
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”