Изгориха над 50 мрежи

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

creativ
разбира нещата
разбира нещата

Изгориха над 50 мрежи

Мнение от creativ »

Попаднах на стопляща сърцето ми новина в този хладен ден

На брега на Дунав при Силистра днес изгориха над 50 рибарски мрежи и принадлежности, конфискувани в Силистренско през годината. Унищожаването стана от комисия и в присъствие на журналисти.........
Повече по темата, тук
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=314244

Ще се опитам да Ви провокирам за да родим някоя добра идея за борба с браконерите.
Аз мисля, че ако в рибарските магазини се забрани продажбата на рибарски мрежи или
елементи за направата им, значително ще намалее броя йм и възможността всеки сулю и
пулю да браконерства по този начин. Някой ще каже ами че с мрежи можеш да се сдобиеш
и от други места .... (няма да ги описвам), а аз ще отговоря да така е но защо да ги олесняваме
толкова много. Знам че дори и да се подеме нямаква инициатива за приемане на такъв закон
ще мине доста време, затова предлагам на всички Вас обожаващи този спорт да не пазаруваме
от магазини където се продават браконерски атрибути
. Мисля че това е най-лесния начин
да зачвим позицията си и да оцелеят само магазинчета със съвесни собственици.

Очаквам Вашата позиция и ако имате идеи, които можем да резлизираме веднага и
и без много усилия да ги споделите с Нас. А за всякакви мероприятия и петиции .... :smt023
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
с-ма1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Изгориха над 50 мрежи

Мнение от с-ма1 »

Браво отдавна чакам да прочета нещо такова. :smt041 :smt041 :smt041 :smt041
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Пич,просто никой не си мърда.......................................пръста :idea: Всеки данъчен "посещавайки "магазин с мрежи ,много лесно ще подхване шашмата /не знам да има някой производител на мрежи със сертификат/..................да ама не :butthead:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

50 атребута за една година,на фона на това,че всяка втора къща са бракониери си е намраво капка в морето.Това е една пиар кампания-виждате ли вършим нещо,да ама не,нищо не вършите :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Няма една читава река или един читав водоем-това вършите :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
lud_007
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lud_007 »

браво :wink:
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

За мрежите е много хубаво .. лошото е че те са милиони .. често хващам със шаранджйката мрежа на жребчево .. и само един път искам да вида мрежаря като сме почерпани :twisted: :twisted: :twisted:
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
kamen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kamen »

Много хубаво ама да е по редовно, а не от дъжд на вятър както казва колегата само да замажат очите на хората!
Много ги накъсвам... кордите!
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Бре,и от туй недоволни.
Нали все някога има начало,може би след година, отчета ще е с повече такива действия.
А за мрежите,имам едно предложение / кой ли съм,че акъл на държавата да давам /,ама да е както се продава оръжие.
Имаш разрешително за стопански риболов,имаш право на определена квота / разбирай дължина на мрежите / за годината.
И всичко това под контрол.
Но и това след време ще стане.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
djokoriboloveca
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от djokoriboloveca »

За изгорените мрежи браво :smt041 :smt041 .За магазините които продават бракониерски атрибути може да пускаме и снимки на самият магазин.Но имам един проблем и не знам как да го реша.Имам един познат които е направил две машинки за ток,и само остава да ги изпробва все ме подпитва къде има повече риба,на коя река ,на кой гьол.За сега го лъжа че рибата спи че е на много надълбоко,но запролети ли се няма кой да го спре.Ако имате съвет казвайте.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

вземи ги стРоши докато не е станало късно :evil: Играят си с живота си даеба и тъпаците :evil:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Или му обърши два шамара и ги хвърли машинките в Дунава-естествено невключени.Времето ще ги покрие с тиня и презрение.А за изгорените мрежи- супер!Дано по - често има такива огнени жертвоприношения и да ги дават по всичките тъпи телевизии-лайнарите-мрежари също понякога гледат.Кой какво да направи-ами,действайте.Без грандомански предложения,ви заявявам,че така съм направил,че в Смолян никъде да не се продават ни "парашут",ни мрежа.Не съм мутра-просто знам къде,кого и как да натисна да си свърши работата.Значи може и другаде така да стане.
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

При положение,че наред с мрежи,цапала,екрани и прочие се продават вече и куки за търмъчене,няма начин да се спре бракониера!То си му е в кръвта.Имам такива познати и не се гордея,че ги познавам.............
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
galin_atina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от galin_atina »

Капка в морето за тия 50 мрежи,дано се направи повече по въпроса!
Ама той бракониера,не се различава много от рибаря!
И все пак е по-добре да си само рибар,отколкото гнусен,мазен с една единствена мисъл да изтребеш рибата-''БРАКОНИЕР''!
За бракониерите,които четът, щот ги има и такива-сменете си професията!
Пък и да не хвана някой,че незнам!
Аватар
dalgia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от dalgia »

мммм...с кеф бих драснал клечката на тия мрежи :twisted:
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

Колеги като видите че се пускат мрежи ако сте голяма компания виждате ги къде излизат малко бой да си извадят мрежите взимате ги и горите.Ако сте сами изчаквате да излязат и ги теглите ако можете да стигнете до тях.Отдавна съм се отказал от ИАРА викал съм ги много пъти или идват или въобще ги няма.Имах и друга изцепка от тяхна страна дойдоха и ме попитаха и ми ние как да стигнем до тия мрежи да не сме длъжни да си носим лодка с нас, и си тръгнаха.А спрямо акцията на Дунава по изгарянето на мрежите,ами с компанията сме изгорили около 30 мрежи този сезон а не ни е работа.Само за един ден на Широка поляна изкарахме 12 мрежи тази пролет.Няма държава дайте да си направим една мрежа по между нас и просто някой някъде като види нарушения звъни на другите бърз збор и много бой иначе не виждам как ще стане.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”