Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Изгориха над 50 мрежи
Модератор: bobopeli
-
- разбира нещата
Изгориха над 50 мрежи
Попаднах на стопляща сърцето ми новина в този хладен ден
На брега на Дунав при Силистра днес изгориха над 50 рибарски мрежи и принадлежности, конфискувани в Силистренско през годината. Унищожаването стана от комисия и в присъствие на журналисти.........
Повече по темата, тук
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=314244
Ще се опитам да Ви провокирам за да родим някоя добра идея за борба с браконерите.
Аз мисля, че ако в рибарските магазини се забрани продажбата на рибарски мрежи или
елементи за направата им, значително ще намалее броя йм и възможността всеки сулю и
пулю да браконерства по този начин. Някой ще каже ами че с мрежи можеш да се сдобиеш
и от други места .... (няма да ги описвам), а аз ще отговоря да така е но защо да ги олесняваме
толкова много. Знам че дори и да се подеме нямаква инициатива за приемане на такъв закон
ще мине доста време, затова предлагам на всички Вас обожаващи този спорт да не пазаруваме
от магазини където се продават браконерски атрибути. Мисля че това е най-лесния начин
да зачвим позицията си и да оцелеят само магазинчета със съвесни собственици.
Очаквам Вашата позиция и ако имате идеи, които можем да резлизираме веднага и
и без много усилия да ги споделите с Нас. А за всякакви мероприятия и петиции ....
На брега на Дунав при Силистра днес изгориха над 50 рибарски мрежи и принадлежности, конфискувани в Силистренско през годината. Унищожаването стана от комисия и в присъствие на журналисти.........
Повече по темата, тук
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=314244
Ще се опитам да Ви провокирам за да родим някоя добра идея за борба с браконерите.
Аз мисля, че ако в рибарските магазини се забрани продажбата на рибарски мрежи или
елементи за направата им, значително ще намалее броя йм и възможността всеки сулю и
пулю да браконерства по този начин. Някой ще каже ами че с мрежи можеш да се сдобиеш
и от други места .... (няма да ги описвам), а аз ще отговоря да така е но защо да ги олесняваме
толкова много. Знам че дори и да се подеме нямаква инициатива за приемане на такъв закон
ще мине доста време, затова предлагам на всички Вас обожаващи този спорт да не пазаруваме
от магазини където се продават браконерски атрибути. Мисля че това е най-лесния начин
да зачвим позицията си и да оцелеят само магазинчета със съвесни собственици.
Очаквам Вашата позиция и ако имате идеи, които можем да резлизираме веднага и
и без много усилия да ги споделите с Нас. А за всякакви мероприятия и петиции ....

Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
Re: Изгориха над 50 мрежи
Браво отдавна чакам да прочета нещо такова.

Пич,просто никой не си мърда.......................................пръста
Всеки данъчен "посещавайки "магазин с мрежи ,много лесно ще подхване шашмата /не знам да има някой производител на мрежи със сертификат/..................да ама не 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
-
- и господ не е толокова добър
50 атребута за една година,на фона на това,че всяка втора къща са бракониери си е намраво капка в морето.Това е една пиар кампания-виждате ли вършим нещо,да ама не,нищо не вършите
Няма една читава река или един читав водоем-това вършите

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- carpsliven2
- сериозен играч
За мрежите е много хубаво .. лошото е че те са милиони .. често хващам със шаранджйката мрежа на жребчево .. и само един път искам да вида мрежаря като сме почерпани

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
-
- разбира нещата
Много хубаво ама да е по редовно, а не от дъжд на вятър както казва колегата само да замажат очите на хората!
Много ги накъсвам... кордите!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Бре,и от туй недоволни.
Нали все някога има начало,може би след година, отчета ще е с повече такива действия.
А за мрежите,имам едно предложение / кой ли съм,че акъл на държавата да давам /,ама да е както се продава оръжие.
Имаш разрешително за стопански риболов,имаш право на определена квота / разбирай дължина на мрежите / за годината.
И всичко това под контрол.
Но и това след време ще стане.
Нали все някога има начало,може би след година, отчета ще е с повече такива действия.
А за мрежите,имам едно предложение / кой ли съм,че акъл на държавата да давам /,ама да е както се продава оръжие.
Имаш разрешително за стопански риболов,имаш право на определена квота / разбирай дължина на мрежите / за годината.
И всичко това под контрол.
Но и това след време ще стане.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- djokoriboloveca
- разбира нещата
За изгорените мрежи браво
.За магазините които продават бракониерски атрибути може да пускаме и снимки на самият магазин.Но имам един проблем и не знам как да го реша.Имам един познат които е направил две машинки за ток,и само остава да ги изпробва все ме подпитва къде има повече риба,на коя река ,на кой гьол.За сега го лъжа че рибата спи че е на много надълбоко,но запролети ли се няма кой да го спре.Ако имате съвет казвайте.

За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
вземи ги стРоши докато не е станало късно
Играят си с живота си даеба и тъпаците 

-
- кандидат преподавател
Или му обърши два шамара и ги хвърли машинките в Дунава-естествено невключени.Времето ще ги покрие с тиня и презрение.А за изгорените мрежи- супер!Дано по - често има такива огнени жертвоприношения и да ги дават по всичките тъпи телевизии-лайнарите-мрежари също понякога гледат.Кой какво да направи-ами,действайте.Без грандомански предложения,ви заявявам,че така съм направил,че в Смолян никъде да не се продават ни "парашут",ни мрежа.Не съм мутра-просто знам къде,кого и как да натисна да си свърши работата.Значи може и другаде така да стане.
При положение,че наред с мрежи,цапала,екрани и прочие се продават вече и куки за търмъчене,няма начин да се спре бракониера!То си му е в кръвта.Имам такива познати и не се гордея,че ги познавам.............
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
-
- научил се да хвърля
Капка в морето за тия 50 мрежи,дано се направи повече по въпроса!
Ама той бракониера,не се различава много от рибаря!
И все пак е по-добре да си само рибар,отколкото гнусен,мазен с една единствена мисъл да изтребеш рибата-''БРАКОНИЕР''!
За бракониерите,които четът, щот ги има и такива-сменете си професията!
Пък и да не хвана някой,че незнам!
Ама той бракониера,не се различава много от рибаря!
И все пак е по-добре да си само рибар,отколкото гнусен,мазен с една единствена мисъл да изтребеш рибата-''БРАКОНИЕР''!
За бракониерите,които четът, щот ги има и такива-сменете си професията!
Пък и да не хвана някой,че незнам!
- dalgia
- вече хвърля и на тежко
мммм...с кеф бих драснал клечката на тия мрежи 

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колеги като видите че се пускат мрежи ако сте голяма компания виждате ги къде излизат малко бой да си извадят мрежите взимате ги и горите.Ако сте сами изчаквате да излязат и ги теглите ако можете да стигнете до тях.Отдавна съм се отказал от ИАРА викал съм ги много пъти или идват или въобще ги няма.Имах и друга изцепка от тяхна страна дойдоха и ме попитаха и ми ние как да стигнем до тия мрежи да не сме длъжни да си носим лодка с нас, и си тръгнаха.А спрямо акцията на Дунава по изгарянето на мрежите,ами с компанията сме изгорили около 30 мрежи този сезон а не ни е работа.Само за един ден на Широка поляна изкарахме 12 мрежи тази пролет.Няма държава дайте да си направим една мрежа по между нас и просто някой някъде като види нарушения звъни на другите бърз збор и много бой иначе не виждам как ще стане.