Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

SPRO spin 2.10 - макара?
Модератор: sapuna
- vek0
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
SPRO spin 2.10 - макара?
SPRO Luxxus Spin 13 Днеска се обурудвах с това чудо ,но сега се чудя какво макаре би и подхождало....и реших да потърся съвет от вас.(тук има доста хора ,който биха помогнали в спиннинговият риболов.)Старата ми макара беше SHIMANO Catana 1000 FA , но изобщо не бях впечатлен от възможностите й и сега клоня към по-мощничка , но все пак не много защото пратлето е много фино.(7-13 акция : > )
http://www.hengelsport-shop.com/produkt ... 20Spin.htm

lengte: 210
Transp. lengte: 110
Werpgewicht: 7-13 gr.
Delen: 2
Gewicht: 120 (in gram.)
http://www.hengelsport-shop.com/produkt ... 20Spin.htm

lengte: 210
Transp. lengte: 110
Werpgewicht: 7-13 gr.
Delen: 2
Gewicht: 120 (in gram.)
- krokibg
- учете се от него
Re: SPRO spin 2.10 - макара?
Да,по ниско бюджетни са Маркони,но затова Павката подскача и говори че нямало вече да си вземе Шимано и пищи Дайва та Дайва
Ако ще си купува човека макара,нека да е по скъпа - по-висок клас за да е доволен.Като си купуват евтиняци,нормално е да не са доволни от тях,просто вътре са забравили да сложат достатъчно части и мааатряла е евтин 

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- Kroumoff
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
http://spasitel.net/catalog/product_inf ... cts_id=490
Всичко спори за Шимано и Дайва - обаче RYOBI EXCIA е една доста сериозна макара.
Всичко спори за Шимано и Дайва - обаче RYOBI EXCIA е една доста сериозна макара.
Catch & Release Club
- vek0
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Eто на тази макарета се спрях:

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... anguage=bg
А до няколко дена ще й навия ето това : http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1036 Ама се колебая за дебелината.
Въдицата е с малка акция следователно ще залагам на по-малките примамки... (съответно влакното трябва да е тънко..мисля
, но колко точно
)
Да го взимам ли ... и каква дебелина ???

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... anguage=bg
А до няколко дена ще й навия ето това : http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1036 Ама се колебая за дебелината.
Въдицата е с малка акция следователно ще залагам на по-малките примамки... (съответно влакното трябва да е тънко..мисля

- vek0
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ами аз се двoyмях м/у 0.10 и 0.12 защото няма по-малки в магазина.Ако взема 0.10 няма голяма разлика?
Последно промяна от vek0 на Сря Яну 14, 2009 7:45 pm, променено общо 1 път.
- vek0
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Много лошо...А няма ли начин да не навивам влакно отдолу за подложка , а да сложа нещо друго...незнам и аз .То така тъпа работа 110 метра плетеняк ми е предостатъчно...(къде ще ми трябва повече като аз ходя по реки предимно(аз да се спукам 110+ не мога да развия , а и вадицата няма да вади динозаври ,че да ми развиват влакното.) Та ако знаете някакъв начин казвайте ...
,че нямам излишни пари за влакна 

vek0 написа:А до няколко дена ще й навия ето това : http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1036 Ама се колебая за дебелината.
Въдицата е с малка акция следователно ще залагам на по-малките примамки... (съответно влакното трябва да е тънко..мисля, но колко точно
![]()
)
Колеги, моето наблюдение спрямо тази марка влакна е малко отрицателно

Дебелината и съответно кг за него не съответстват на реалноста !!!

vek0
Влакното отдолу - тъй нареченият Бекъп не се навива за да имаш влакно, ако риба ти развие !
То се навива за да може със 100-110 метра да се запълни шпулата почти догоре,
но не на 100%, за да може при хвърляне да постигаш по-големи дистанции.
Иначе влакното като е много под ръба на шпулата (без Бекъп) трие в ръба и не можеш хвърли толкова надалече..
Влакното отдолу - тъй нареченият Бекъп не се навива за да имаш влакно, ако риба ти развие !
То се навива за да може със 100-110 метра да се запълни шпулата почти догоре,
но не на 100%, за да може при хвърляне да постигаш по-големи дистанции.
Иначе влакното като е много под ръба на шпулата (без Бекъп) трие в ръба и не можеш хвърли толкова надалече..
- vek0
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега , коментара ти на лични наблюдения ли е базиран или просто си трупаш постове...Лъчо33 написа:
Колеги, моето наблюдение спрямо тази марка влакна е малко отрицателно

И ако е на лични наблюдения , какво би ми препоръчал

Разбирам Ви колеги ...,но въпросът ми беше дали непременно трябва да е влакно .То ,че трябва да сложа нещо -трябва,така не мога да го навия плетеняка директно, но какво.Marco Polo написа:
Педро добре го е обяснил. Препоръчвам ти навитият плетеняк да е на около 2 мм под ръба на шпулата, при по-малко от милиметър оплитанията/брадите са често срещано явление.
Та

Трябва ли да навия непременно "влакно" отдолу ...защото за 1-та шпула имам ,но на резервната искам да навия един монофил 0.18 - 150 метра .. ,но отдолу нямам влакно да й навия . Та какво да сложа ...задължително ли е да е някакво по - специално и изобщо да е влакно , корда...( не може ли да навия "сезал"

vek0,Не е задължително влакно, но е най удобно.
Целта е като сложиш тази подложка и почнеш да навиваш влакното с което ще работиш, то да се навива добре, да не попада под подложката и да няма струпвания -демек подложката да е равна.
Пробвай със сезал като искаш.....после ще развиваш евентуално.Най добре е някакво просто, евтино, тъпо влакно за 1 лев 25-30-50-100 метра.На моята шпула слагам 30м бекъп и после 100м плетеняк 0.18 и става тамън.
Не ти ли писа някой да навиеш оригиналното влакно на резервната шпула ако имаш, да го съединиш с подложката, и да донавиеш на някъде 2мм под ръба на шпулата.И после да го прехвърлиш на шпулата с която ще ловиш.Подложката остава отдолу при прехвърлянето.
Така е най добре !
Имай предвид че си има чалъми и за навиване на влакното на шпула.По форума е писано доста.Може и да знаеш, затова спирам до тука.
P.S.Навивай работното влакно и подложката само с макарата с която ще ловиш, а не на ръка.Тя да си реди, за да нямаш ядове.Сложи я на пръчката -само долната част-дръжката, прекарай и през водача ако искаш...и леко задържай влакното да се навива стегнато ..ама не прекалено ..ша са оправиш с тренировки.
Целта е като сложиш тази подложка и почнеш да навиваш влакното с което ще работиш, то да се навива добре, да не попада под подложката и да няма струпвания -демек подложката да е равна.
Пробвай със сезал като искаш.....после ще развиваш евентуално.Най добре е някакво просто, евтино, тъпо влакно за 1 лев 25-30-50-100 метра.На моята шпула слагам 30м бекъп и после 100м плетеняк 0.18 и става тамън.
Не ти ли писа някой да навиеш оригиналното влакно на резервната шпула ако имаш, да го съединиш с подложката, и да донавиеш на някъде 2мм под ръба на шпулата.И после да го прехвърлиш на шпулата с която ще ловиш.Подложката остава отдолу при прехвърлянето.
Така е най добре !
Имай предвид че си има чалъми и за навиване на влакното на шпула.По форума е писано доста.Може и да знаеш, затова спирам до тука.
P.S.Навивай работното влакно и подложката само с макарата с която ще ловиш, а не на ръка.Тя да си реди, за да нямаш ядове.Сложи я на пръчката -само долната част-дръжката, прекарай и през водача ако искаш...и леко задържай влакното да се навива стегнато ..ама не прекалено ..ша са оправиш с тренировки.
- vek0
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Май ще ходя утре до магазина за 1 лев.Pedro написа:vek0,Не е задължително влакно, но е най удобно.
Така е най добре !

Колега Pedro мерси за съвета и за изчерпателният отговор...(не бях се сетил за това с резервната шпула ,а е доста хитро

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Сега ако кажеш и кой размер Атцека си си харесал
Общо взето като гледам гегичката предполагам че ще я оборудваш с размер 1000 , не друго ами Риобитата и производните им са си тежички макари спрямо размер . Та при размер 1000 като и гледам показателите на шпулата то 0.10 Стрен ще и дойде псулютно точно ако е 110м. без никакви подложки и тъй 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Павел Иванов,
Никой не се сети да каже, че ....според зависи... можеш да минеш и без подложка...то 0.10 Стрен ще и дойде псулютно точно ако е 110м. без никакви подложки и тъй ...
- vek0
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ето макарето вече с навит плетеняк... :

А ето как седи на SPRO-то :

Та сега реших да взема тази ,пък й добре седи на прътлето...Ще я пробвам след някой - друг ден и ще разбера за какво става дума...
А относно влакното - всичко е готово ,навито .... бекъп,мекъп всичко
Пробвах номера с резервната шпула и стана перфектно .. Още веднъж БЛАГОДАРЯ на всички отзова ли се.
Специални благодарности към: Marco Polo и Pedro
А ето как седи на SPRO-то :
Ами размерът е 3000( тежи 300 гр.) .Предната ми беше Shimano Catana 1000 FA( 210 гр. ) (голема грешка от моя страна.В смисъл пари ,за който можеше да си взема доста по-добра макара ,но на друга марка (не на Шимано).Изобщо не бях доволен от Catana-та .(прекалено малка ...)Павел Иванов написа:Сега ако кажеш и кой размер Атцека си си харесал..
Та сега реших да взема тази ,пък й добре седи на прътлето...Ще я пробвам след някой - друг ден и ще разбера за какво става дума...

А относно влакното - всичко е готово ,навито .... бекъп,мекъп всичко

Специални благодарности към: Marco Polo и Pedro

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Въх ! Що толкоз голяма макара за таз гега бре
Инак да са ти честити и много рибки с тях !

Инак да са ти честити и много рибки с тях !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов