SPRO spin 2.10 - макара?

Модератор: sapuna

Аватар
vek0
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

SPRO spin 2.10 - макара?

Мнение от vek0 »

SPRO Luxxus Spin 13 Днеска се обурудвах с това чудо ,но сега се чудя какво макаре би и подхождало....и реших да потърся съвет от вас.(тук има доста хора ,който биха помогнали в спиннинговият риболов.)Старата ми макара беше SHIMANO Catana 1000 FA , но изобщо не бях впечатлен от възможностите й и сега клоня към по-мощничка , но все пак не много защото пратлето е много фино.(7-13 акция : > )

http://www.hengelsport-shop.com/produkt ... 20Spin.htm

Изображение

lengte: 210
Transp. lengte: 110
Werpgewicht: 7-13 gr.
Delen: 2
Gewicht: 120 (in gram.)
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: SPRO spin 2.10 - макара?

Мнение от krokibg »

Да,по ниско бюджетни са Маркони,но затова Павката подскача и говори че нямало вече да си вземе Шимано и пищи Дайва та Дайва ИзображениеАко ще си купува човека макара,нека да е по скъпа - по-висок клас за да е доволен.Като си купуват евтиняци,нормално е да не са доволни от тях,просто вътре са забравили да сложат достатъчно части и мааатряла е евтин ИзображениеИзображениеИзображение
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Kroumoff
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Kroumoff »

http://spasitel.net/catalog/product_inf ... cts_id=490

Всичко спори за Шимано и Дайва - обаче RYOBI EXCIA е една доста сериозна макара.
Catch & Release Club
Аватар
vek0
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vek0 »

Eто на тази макарета се спрях:

Изображение

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... anguage=bg

А до няколко дена ще й навия ето това : http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1036 Ама се колебая за дебелината.

Въдицата е с малка акция следователно ще залагам на по-малките примамки... (съответно влакното трябва да е тънко..мисля :D , но колко точно :roll: :roll: )

Да го взимам ли ... и каква дебелина ???
Аватар
vek0
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vek0 »

Ами аз се двoyмях м/у 0.10 и 0.12 защото няма по-малки в магазина.Ако взема 0.10 няма голяма разлика?
Последно промяна от vek0 на Сря Яну 14, 2009 7:45 pm, променено общо 1 път.
Аватар
vek0
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vek0 »

Много лошо...А няма ли начин да не навивам влакно отдолу за подложка , а да сложа нещо друго...незнам и аз .То така тъпа работа 110 метра плетеняк ми е предостатъчно...(къде ще ми трябва повече като аз ходя по реки предимно(аз да се спукам 110+ не мога да развия , а и вадицата няма да вади динозаври ,че да ми развиват влакното.) Та ако знаете някакъв начин казвайте ... :) :roll: :wink: ,че нямам излишни пари за влакна :D
Лъчо33
новобранец
новобранец

Мнение от Лъчо33 »

vek0 написа:А до няколко дена ще й навия ето това : http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1036 Ама се колебая за дебелината.

Въдицата е с малка акция следователно ще залагам на по-малките примамки... (съответно влакното трябва да е тънко..мисля :D , но колко точно :roll: :roll: )

Да го взимам ли ... и каква дебелина ???

Колеги, моето наблюдение спрямо тази марка влакна е малко отрицателно :(
Дебелината и съответно кг за него не съответстват на реалноста !!! :wink:
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

vek0
Влакното отдолу - тъй нареченият Бекъп не се навива за да имаш влакно, ако риба ти развие !
То се навива за да може със 100-110 метра да се запълни шпулата почти догоре,
но не на 100%, за да може при хвърляне да постигаш по-големи дистанции.
Иначе влакното като е много под ръба на шпулата (без Бекъп) трие в ръба и не можеш хвърли толкова надалече..
Аватар
vek0
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vek0 »

Лъчо33 написа:

Колеги, моето наблюдение спрямо тази марка влакна е малко отрицателно
Колега , коментара ти на лични наблюдения ли е базиран или просто си трупаш постове... :smt108
И ако е на лични наблюдения , какво би ми препоръчал :wink: :wink: :lol: ... !
Marco Polo написа:

Педро добре го е обяснил. Препоръчвам ти навитият плетеняк да е на около 2 мм под ръба на шпулата, при по-малко от милиметър оплитанията/брадите са често срещано явление.
Разбирам Ви колеги ...,но въпросът ми беше дали непременно трябва да е влакно .То ,че трябва да сложа нещо -трябва,така не мога да го навия плетеняка директно, но какво.

Та :arrow: :arrow:

Трябва ли да навия непременно "влакно" отдолу ...защото за 1-та шпула имам ,но на резервната искам да навия един монофил 0.18 - 150 метра .. ,но отдолу нямам влакно да й навия . Та какво да сложа ...задължително ли е да е някакво по - специално и изобщо да е влакно , корда...( не може ли да навия "сезал" :lol: :smt016 ) :?: :?: :?:
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

vek0,Не е задължително влакно, но е най удобно.
Целта е като сложиш тази подложка и почнеш да навиваш влакното с което ще работиш, то да се навива добре, да не попада под подложката и да няма струпвания -демек подложката да е равна.
Пробвай със сезал като искаш.....после ще развиваш евентуално.Най добре е някакво просто, евтино, тъпо влакно за 1 лев 25-30-50-100 метра.На моята шпула слагам 30м бекъп и после 100м плетеняк 0.18 и става тамън.
Не ти ли писа някой да навиеш оригиналното влакно на резервната шпула ако имаш, да го съединиш с подложката, и да донавиеш на някъде 2мм под ръба на шпулата.И после да го прехвърлиш на шпулата с която ще ловиш.Подложката остава отдолу при прехвърлянето.
Така е най добре !
Имай предвид че си има чалъми и за навиване на влакното на шпула.По форума е писано доста.Може и да знаеш, затова спирам до тука.
P.S.Навивай работното влакно и подложката само с макарата с която ще ловиш, а не на ръка.Тя да си реди, за да нямаш ядове.Сложи я на пръчката -само долната част-дръжката, прекарай и през водача ако искаш...и леко задържай влакното да се навива стегнато ..ама не прекалено ..ша са оправиш с тренировки.
Аватар
vek0
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vek0 »

Pedro написа:vek0,Не е задължително влакно, но е най удобно.
Целта е като сложиш тази подложка и почнеш да навиваш влакното с което ще работиш, то да се навива добре, да не попада под подложката и да няма струпвания -демек подложката да е равна.
Пробвай със сезал като искаш.....после ще развиваш евентуално.Най добре е някакво просто, евтино, тъпо влакно за 1 лев 25-30-50-100 метра.На моята шпула слагам 30м бекъп и после 100м плетеняк 0.18 и става тамън.
Не ти ли писа някой да навиеш оригиналното влакно на резервната шпула ако имаш, да го съединиш с подложката, и да донавиеш на някъде 2мм под ръба на шпулата.И после да го прехвърлиш на шпулата с която ще ловиш.Подложката остава отдолу при прехвърлянето.
Така е най добре !
Имай предвид че си има чалъми и за навиване на влакното на шпула.По форума е писано доста.Може и да знаеш, затова спирам до тука.
P.S.Навивай работното влакно и подложката само с макарата с която ще ловиш, а не на ръка.Тя да си реди, за да нямаш ядове.Сложи я на пръчката -само долната част-дръжката, прекарай и през водача ако искаш...и леко задържай влакното да се навива стегнато ..ама не прекалено ..ша са оправиш с тренировки.
Май ще ходя утре до магазина за 1 лев. :lol: :lol:

Колега Pedro мерси за съвета и за изчерпателният отговор...(не бях се сетил за това с резервната шпула ,а е доста хитро :) :prayer: :smt023 :smt023 )
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Сега ако кажеш и кой размер Атцека си си харесал :roll: Общо взето като гледам гегичката предполагам че ще я оборудваш с размер 1000 , не друго ами Риобитата и производните им са си тежички макари спрямо размер . Та при размер 1000 като и гледам показателите на шпулата то 0.10 Стрен ще и дойде псулютно точно ако е 110м. без никакви подложки и тъй :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Павел Иванов,
..то 0.10 Стрен ще и дойде псулютно точно ако е 110м. без никакви подложки и тъй ...
Никой не се сети да каже, че ....според зависи... можеш да минеш и без подложка.
Аватар
vek0
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vek0 »

Ето макарето вече с навит плетеняк... :

Изображение

А ето как седи на SPRO-то :

Изображение
Павел Иванов написа:Сега ако кажеш и кой размер Атцека си си харесал..
Ами размерът е 3000( тежи 300 гр.) .Предната ми беше Shimano Catana 1000 FA( 210 гр. ) (голема грешка от моя страна.В смисъл пари ,за който можеше да си взема доста по-добра макара ,но на друга марка (не на Шимано).Изобщо не бях доволен от Catana-та .(прекалено малка ...)
Та сега реших да взема тази ,пък й добре седи на прътлето...Ще я пробвам след някой - друг ден и ще разбера за какво става дума... :D

А относно влакното - всичко е готово ,навито .... бекъп,мекъп всичко :lol: Пробвах номера с резервната шпула и стана перфектно .. Още веднъж БЛАГОДАРЯ на всички отзова ли се.

Специални благодарности към: Marco Polo и Pedro :prayer:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Въх ! Що толкоз голяма макара за таз гега бре :shock:
Инак да са ти честити и много рибки с тях !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Заключено

Обратно към “Въдици и макари”