Тика-но каква?

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Тика-но каква?

Мнение от Nikola Polizovski »

Колеги,помогнете да направиа истинскиа избор.
Именно,решил сам да си закупа ново боло и то на Тика.На живо сам видел само Wonder,а по онлаин магазините виждам че има и други модели-Signal,Standart,Swing,Adventure...Кои е наидобар за Вас,и по какво се различава от другите?
Kакав да взема,петица или шестица?
Кои са разликите между моделите,Wonder ми се виде чудесен.
И примерно когато би взел некаква Shimano макара за болото,кои модел би ми го препорачале?
Мерси отнапред. :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Тика-но каква?

Мнение от butnik »

Уондъра е като,че ли най-масова и най-използвана.На мен ми идва твърде твърда,аз също ловя с Тика-Хънтър-2-12гр.Ловя с по-тънки влакна,въдицата върши останалото.Макара мач модела на Ексейдж.От тия модели бих избрал със средна твърдост,бъркам моделите и не знам в момента към коя да те насоча,но утре мога да ги разпъна в магазина на моите приятели,и взимай 6м.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

butnik написа:Уондъра е като,че ли най-масова и най-използвана.На мен ми идва твърде твърда,аз също ловя с Тика-Хънтър-2-12гр.Ловя с по-тънки влакна,въдицата върши останалото.Макара мач модела на Ексейдж.От тия модели бих избрал със средна твърдост,бъркам моделите и не знам в момента към коя да те насоча,но утре мога да ги разпъна в магазина на моите приятели,и взимай 6м.
О.К,чакам коментар от професионалист :wink: утре.
Macedonia
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
RUZBATA
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от RUZBATA »

Аз съм Тика Сигнал на 6 м. мисля че е идеалната среда между Уондара и например Суинга с неините 2-25гр.Но ти си решаваш за какви риби ти трябва ,а и какъв строи харесваш!!
Кавото и да избереш само големи риби да дърпаш :D :D а ако не са големи поне да са много :!:
Емил Димитров
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Емил Димитров »

аз имам и Суинг и Лондар но на 7 метра. Суинга е доста крехак но удоволствието е голиямо вадил съм скобари около 1.5 кг със него. по бавно става но дори и с тънки влакна рибата няма шанс да скъса
http://www.krakra-fishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
alien
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от alien »

Ще повторя butnika - EXAGE 3000 MRA.Използвам го за мача и за болото и ми върши перфектна работа.За 2009г. се спира от производство,но трябва да има все още по магазините.Колкото до въдицата,Тика правят леки болота,така че 6м.За модела акъл не мога да ти дам.Аз съм със Shimano Catana,но щом искаш Тика...
King for a day,fool for a lifetime
Аватар
ТАРАЛЕЖ
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ТАРАЛЕЖ »

Моята тика е POWERFUL-7м.,страхотна!!
AC/DC
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Никола,поне две- аз съм и с "Уондър",и с "Пауърфул".И от двете не мога да се нахваля.Чудо са тези болонези.А дали 5 или 6 метра-ти си решаваш,съобразно ширината на реките,на които най-често ще ги ползваш,наличието на надвиснали дървета по бреговете и пр.
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

Батка аз съм с 6 метра Адвентурата, пробвал съм е екстриим 3-4 кила шарани си ги вади без проблем.лека еластична и много удобна пръчка, и най важното подлежи на ремонт.има за нея резервни части.заслужава си добрата цена.
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Никола ако ще я ползваш по гръцко забрави за 6 метра, много дървета и храсталаци има по брега и мааалко трудно ще работиш с 6 метра.
5 метра Уондър или Сигнал според мен.
Все пак се ловят и трофейчета от време на време там :lol:
Аз съм с 5 метра и единствено ми е идвала къса на Струма и то на баражите, там реката е широка можр би 150 метра.

С 5 метра се работи по удобно в храсталаци и чукани, в повечето случай рибите са там. Последния път в Гърция видя къде лових, там с 6 метра не може и на чистото не искаше въобще :wink:

Ти си преценяваш Само не вземай Суинг или Конвърдж те са за риболов на аквариумни рибки. Докато извадиш едрата риба си разгонил всичко друго от вира :lol: :lol: :lol:
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Никола ,честита Коледа :wink: Мани го Ивака какви ти ги разправа :lol: ,точно пък при него щяла да се разбяга рибата от вира/визирам Суинга/ :wink: При него нали знаеш ,след шофьорската седалка до стоповете е само подхранка :lol: Аз лично си харесах Суинг 7м. и това ми донесе дядо Коледа :idea: Мисля че ще ми върши идеална работа и в Гръцко-е няма да се свирам в копривляка :wink: Знаеш относно дължината аз с какви работя там.......Мене ако питаш вземи си СУИНГ :smt039 :smt039 :smt039
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Конвердж или Сигнала.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Малко категорично съм се изказал по горе, но това си е моето мнение :lol: :lol:
Суинга си е за тънки влакна и си има приложение про много капризни риби :wink:
Като болонеза е с добър строй и много проиятен диаметър. Но е много лайт

:wink: Конвърджа нещо ми се вижда не добре балансиран. От всичките тики май е най-зле :roll:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Ivak написа:Малко категорично съм се изказал по горе, но това си е моето мнение :lol: :lol:
Суинга си е за тънки влакна и си има приложение про много капризни риби :wink:
Като болонеза е с добър строй и много проиятен диаметър. Но е много лайт

:wink: Конвърджа нещо ми се вижда не добре балансиран. От всичките тики май е най-зле :roll:
Вчера полових с такова на един колега,видя ми се читаво и добре си вади рибите,но всеки си има вкус, и стил,аз лично ловя с по-меки максимум до 20 гр.Може би от това, че не ползвам аванс.
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Значи,това боло ште го ползвам 90% по реки,канали с много гадурии и над мене и до мене, така да след много думане какво да закупа сам се решил за петица(с намера да си взема с сигурност и шестица до пролетта)
Тук при нас в магазина има само wonder,при опип ми стои страхотна(петица е)акциата е хубава,штото там кадето ходиа по риба често се налага да теглим некои хубав кефал от под дрветата,така да се реших за петицата на wonder.А за шестица, с сигурност ше е с помалка акциа или Signal или Swing.
Значи вече сам запазил петицата на wonder и ми треба оште един савет,штото тук нема в магазините,
Коиа е цената на Shimano EXAGE 3000 MRA при вас,за да си нарачам такава макара.
Macedonia
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”