Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Като за начало-Leuciscus cephalus
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Като за начало-Leuciscus cephalus
Репортажчето ми едва ли е достойно за отделна тема,но за да не флуудя в темите на колегите предпочетох да си пусна собственна.
Два дена само четох за Новогодишно откриване,трофейни кефали,костури и червеноперки.Ходеше ми се и на мен,но почти всички водоеми в моя регион са замръзнали,но до такава степен,че да не стават за нищо-нито да строшиш леда,нито пък да стъпиш на него.Приятелчето ми Ники Николов от няколко дена ме тормози по телефона-"Айде за кефал,та айде за кефал".Все му отказвах,но на 2-ри вечерта цъках като швейцарски часовник по снимките му от последния излет,а именно:
Вчера рано рано на позиция.Да ама всичко окупирано и както Ники се бе изразил "Откриване 2009 се оказа по-трудно от обикновеният фитнес!"
5-6 метра около бреговете бе сковано от лед и се започна процедура по почистване:

След толкова блъскане беше резонно да изгоним всичко живо от към нашия бряг и през следващите 3-4 часа само брояхме кефалите,които вадеха колегите от другата страна на реката.Бяха си почистили местото предния ден,екипирани с неопени и всичко необходимо момчетата вадеха риба след риба,а аз ... ами запалих огън!Извадих туба с червено,комшията чанта с нарязани мезета и филета/останали от Новогодишната ни сбирка/ и се заехме още по ожесточено да наблюдаваме риболова.

След известно време извадих и първата си рибка "сезон 2009":

Огромните количества бял и пинки,както и успокояването на обстановката по брега оказаха своето влияние и около 14,30 часа започнаха да излизат риби и при нас:

Няколкото литрови бутилки дадоха старта на новия сезон.Радостен съм и искренно се надявам да са ежедневен спътник при всеки следващ излет!
А за ОНИЯ другите риби-за тях ще има "официално откриване"!
Успех и НАСЛУКА на всички!!!
Два дена само четох за Новогодишно откриване,трофейни кефали,костури и червеноперки.Ходеше ми се и на мен,но почти всички водоеми в моя регион са замръзнали,но до такава степен,че да не стават за нищо-нито да строшиш леда,нито пък да стъпиш на него.Приятелчето ми Ники Николов от няколко дена ме тормози по телефона-"Айде за кефал,та айде за кефал".Все му отказвах,но на 2-ри вечерта цъках като швейцарски часовник по снимките му от последния излет,а именно:

Вчера рано рано на позиция.Да ама всичко окупирано и както Ники се бе изразил "Откриване 2009 се оказа по-трудно от обикновеният фитнес!"
5-6 метра около бреговете бе сковано от лед и се започна процедура по почистване:

След толкова блъскане беше резонно да изгоним всичко живо от към нашия бряг и през следващите 3-4 часа само брояхме кефалите,които вадеха колегите от другата страна на реката.Бяха си почистили местото предния ден,екипирани с неопени и всичко необходимо момчетата вадеха риба след риба,а аз ... ами запалих огън!Извадих туба с червено,комшията чанта с нарязани мезета и филета/останали от Новогодишната ни сбирка/ и се заехме още по ожесточено да наблюдаваме риболова.
След известно време извадих и първата си рибка "сезон 2009":
Огромните количества бял и пинки,както и успокояването на обстановката по брега оказаха своето влияние и около 14,30 часа започнаха да излизат риби и при нас:
Няколкото литрови бутилки дадоха старта на новия сезон.Радостен съм и искренно се надявам да са ежедневен спътник при всеки следващ излет!
А за ОНИЯ другите риби-за тях ще има "официално откриване"!

Успех и НАСЛУКА на всички!!!
-
- и господ не е толокова добър
Re: Като за начало-Leuciscus cephalus
Горд съм със теб братле
Евала за риболова.Никито явно им разбира и той

- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Бракониер
)

Да ти е честито откриването Мите ............

Да ти е честито откриването Мите ............
Браво добро откриване
П.П.А тая снимка с малката рибка
признай си не е ли за стръв
.

П.П.А тая снимка с малката рибка

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Не е!При едно изтичане се беше самозакачила.Влезе в употреба разбира се,както и кофата с Тодорките,но явно не са интересни в момента на кефалите!Мънисто,бял или комбинация от двете!joroNH написа:А тая снимка с малката рибкапризнай си не е ли за стръв
![]()
![]()
.

Еее, браво!За това време излета си е супер! 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Да бе, да! Търмъкчия такъв!sapuna написа:...При едно изтичане се беше самозакачила....

Добре дошъл, Мите, в клуба на "Откривателите на риболов 2009"!

Честито откриване и от мен
с пожелания за подобаващо продължение с по-сериозните риби през годината!!!

- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Браво господин Сапунджиев...Откривате един по един,а нас ни затрупа снега в София и нема мърдане.. 

Евала баце!Супер кефали! 

- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Браво ,чудесно откриване.
И аз открих вчера на Овчарица,но резултата е трагичен много студ и никаква риба
И аз открих вчера на Овчарица,но резултата е трагичен много студ и никаква риба

- carpsliven2
- сериозен играч