Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Отглеждане на бели червеи
Модератор: Paublo_Eskobar
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Отглеждане на бели червеи
някой отглеждал ли си е бели червеи в домашни условия защото аз вече от две години правя опити да си ги отглеждам сами особено лятото като сам на село и не се намират доста добре се получават даже сатават по-хубави и от купените но имам един проблем как да ги отсея от хранителната им среда така че да останат само червеите без боклуци ей това ми е зора ако някой има опит в тия неща нека пише ще сам му много благодарен
Re: Отглеждане на бели червеи
колега земи наколко рибета и слагаи в кофа затваряи капакь и слет две седмици ще видиш резултат .и винаги ще имаш червие.успех 

-
- фен клуб-скобар
Слагаш ги на една мрежичка с отвор ,колкото да мине червея.
Червеите като шават и си падат долу .
Червеите като шават и си падат долу .
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Значи....елементарно е отсяването, само ти трябват две стари тавички /средна и голяма или средна и малка/.dunavski написа:някой отглеждал ли си е бели червеи в домашни условия защото аз вече от две години правя опити да си ги отглеждам сами особено лятото като сам на село и не се намират доста добре се получават даже сатават по-хубави и от купените но имам един проблем как да ги отсея от хранителната им среда така че да останат само червеите без боклуци ей това ми е зора ако някой има опит в тия неща нека пише ще сам му много благодарен
Слагаш голямата с дъното надолу /както си се ползва нормално/. Във нея слагаш една тухла примерно /в средата/ или нещо друго подходящо. А върху тухлата слагаш по-малката тавичка обърната с дъното нагоре. Върху нея изсипваш белите червеи /заедно с храната/, а в голямата тавичка долу сипваш царевично брашно /примерно/. Те като си шават горе и си падат долу при брашното /чисти като сълза/.
http://gallery.nariba.com/uploads/25174 ... hervei.JPG
нещо такова представлява системата.....горе червеите заедно с храната, долу царевично брашно /примерно/....
Последно промяна от Венелин Радушев на Нед Яну 04, 2009 7:55 pm, променено общо 1 път.
- makari
- научил се да хвърля
Не зная в каква хранителна среда ги отглеждаш,но ще гледам да ти помогна надявам се.Най–лесно се махат от черва,а не от мърша според мен.Като деца влизахме в месокомбинат "родопа" и правехме следното:в една щайга слагахме на дъното трици,после на една пръчка намотавахме засмърдели и пълни с червеи черва и ги изтръсквахме във щайгата.След това ги разпределяхме в буркани с надупчени капачки и така си набавяхме захранка и стръв за около 10 дни.Това обаче беше по тошково време имаше контейнери със черва,а сега ги мелят в саламите.Ако си намираш черва ще ти е лесно,но ако ли не ще очакваш мнението и на други колеги.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Преди години в града ми не се продаваха или трудно се намираха, та си правехме. Няколко слънчака ги оставяме да ги наплюят мухите, след това местим още неразмърдалите се ларви на наколко пържени яйца /според количеството/ и с тях се хранят. Стават жилави, тлъсти и чисти, а и в процеса на правенето им не смърди чак толкова....
- djokoriboloveca
- разбира нещата
Преди имаше един весник "Направи си сам",в него имаше цяла статия за отглеждане на бял червей.Но за съжаление точно този брой ми се загуби.Спомням си че за храна се ползваше трици,прясно мляко и яйце, но кое колко беше забравих.А за отделянето както писа колегата по горе мрежичка колкото да минават.Дано съм бил полезен.
Става и с тиква
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Само това с рибата...изхранени с риба бели червеи стават малки, прозрачни и като ги бодеш на куката се пукат. От остатъци от храна трудно ше се събере достатъчно мръвка за прилично количество.... Черният дроб мисля върви към 2 и малко лева за килограм, а с яйца излиза още по тънко, а стават читави червеи. А за отделянето...не се мъчете с тия сита и мрежи. Пробвайте това с тавичките.... за половин един час се отделят сами и съвършенно. Иначе е хамалогия...
- djokoriboloveca
- разбира нещата
Във вестника "Направи си сам" за който писах, се говори за инкубатор за бели червеи.Инкубатора е направен от плексиглас,хваща се зелена муха така наречена"месарка"защото от домашната ставали по-малки.Триците,млякото и яйцето се смесват и това им е храната,пишеше че била най-ефикасна.Всичко е по спомен,защото изминаха близо 20г.откакто съм чел за последно статията.
-
- учете се от него
Не се хваща зелена муха- от зелените мухи се развъждат пинкитеdjokoriboloveca написа:Във вестника "Направи си сам" за който писах, се говори за инкубатор за бели червеи.Инкубатора е направен от плексиглас,хваща се зелена муха така наречена"месарка"защото от домашната ставали по-малки.Триците,млякото и яйцето се смесват и това им е храната,пишеше че била най-ефикасна.Всичко е по спомен,защото изминаха близо 20г.откакто съм чел за последно статията.

Ама, струва ли си човек да се занимава с тая гламотия, като се продават навсякъде и могат да се съхраняват дълго време в хладилник

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
аз ги правя по следния начин от рибата която съм наловил след изчистването и събирам карантията (глави,черва и люспи) ако е имало дребни уклейки или бибанчета слагам ги и тях остявям ги за няколко часа на слънце (ако е повече ще има и повече ларви няма да им стига храната и ще станат малки) отгоре ги посипвам с малай (смляна царевица за животните) зада попива влагата и така за 4-5 дена имате готови бели червеи от около 3-4 кила риба стават около 100-тина грама червеи и също така се получава един затворен кръговрат с уловената риба правите червеи с червеите ловите риба така максимално се оползотворява уловената риба и другото което искам да кажа е че много от западните риболовци предпочитат сами да си произвеждат сръвта (бели червеи , торни и кастери) така знаете че стръвта ви е прясна но има един проблем това става само ако имате вила или живеете на село не си и помисляйте да го натравите на терасата на апартамента защото съседите ще си помислят че е започнала химическа вйна

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Дунавски, пробвай с каквото ти предлагаме /независимо чрез кой метод/. Не са качествени "Рибните" бели....
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
със друг вид месо несъм пробвал но пък "рибните" ми се струва че стават добре същите както "магазинските" но щом казвате ще пробвам с друг вид месо .......... ще е жалко за кучето