Toчкова система

Дайте вашите препоръки, съвети, предложения и оплаквания за нашия сайт.

Модератор: sapuna

creativ
разбира нещата
разбира нещата

Toчкова система

Мнение от creativ »

Напоследък забелязвам, че в "Магазин на риба" накой от колегите
които пускат обяви "продавам" се опитват да продават оборудване на по-високи от пазарните
цени и по-този начин да злоупотребяват с останалите колeги във форума.
По тази причина и с цел предотвратяване на закупуване на стока
с дефекти (които не можем да видим от публикуваните снимки на артикула),
предлагам да има система за оценка на продавачите. Така
след получаване на стоката купувача да може да изрази мнението си и
да предпази други колеги да закупуват стока от този продавач с нисък рейтинг.
Подобна система работи в e-bay.

Моля, колегите да израят мнението си и ако имат подобни идеи да
я доразвием.
При одобрение, моля модераторите да помислят как технически може да се реализира.

Наслука на всички. :smt023
Maverick
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Toчкова система

Мнение от Maverick »

Незнам дали PHPBB-то го има това нещо... но SMF-то го има като опция, рейтинг на потребители с положителни и отрицателни мнения :)
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Аз съм за такава система,макар че нищо не продавам,но купувам когато си харесам нещо.Дано да има възможност да стане това.Ако ли не,може да се пусне тема за точковане като се пишат имената на тези които продават и ако някой има забележки да пише какви са.Когато човек тръгне да купува,може да погледне в ника на продавача и да види коректен ли е или не.Абе,малко се пооплетох но май ще ме разберете Изображение
Maverick
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Maverick »

Да, може да се пусне тема от рода на Коректни и Некоректни Потребилите който продават Стоки в Сайта :)

Така всеки който е измамен / недоволен ... може да направи своят коментар и така ще се знае кой крив - кой прав :) в доста други форуми го има...
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:roll: Кьорав карти не играе! :roll: Демек всеки сам за себеси да си отваря очите! :roll:

Инак всеки иска хубаво и евтино... :lol: ма това са несъвместими неща... :lol:
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

Това че се опитват,добре ,какво значи пазарна цена ,ти сам я определи като такава ,повярвай ми повечето покупки/продажби стават от утвърдени хора във форума ,то и в мола почти всичко е от Илиенци а ценииииииииии! Пазариш се на лични ако ти отърва ,има покупка ! Аз никога не обръщам внимание на обяви от хора скоро регистрира ли се или не препоръчан от познат ,разрови се май имаше едно ВРАГ/ПРИЯТЕЛ по бутоните
Maverick
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Maverick »

Ама така с приятел или враг :) не е разбрано дали някой просто не харесва някой или просто някой е продал нещо на някой и този който го е получил е бил виновен.

Аз лично бих си купил от тук нещо но преди това бих се разровил да видя дали е продал нещо въобще тоя човек, защото след всяка продажба... темата се заключва и няма статус на клиента дали е бил удоволетворен :)

AL KAPONE , не става въпрос за хубаво или не хубаво... става въпрос за коректни и некоректни потребители :)
Последно промяна от Maverick на Пон Яну 05, 2009 6:08 pm, променено общо 1 път.
iid
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от iid »

Аз сащо съм,ако има възможност за такава система да се приложи.Като купувач няма да ми е приятно,ако някой колега злоупотреби с това,че съм му се доверил.
Maverick
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Maverick »

Точкова система, за магазина трудно може да се направи, защото :

Потребителите който продават са различни, и може да се злоупотреби с тази точкова система, защото няма как да се филтрира дали тоз човек като е продал нещо дали +са или -са са му от продажбата или е даден на лична основа :)
Аватар
jdbc
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jdbc »

creativ написа:Напоследък забелязвам, че в "Магазин на риба" накой от колегите
които пускат обяви "продавам" се опитват да продават оборудване на по-високи от пазарните
цени и по-този начин да злоупотребяват с останалите колeги във форума.
Ай за много години на всички ! Живи и здрави ! :drinkers:

Колеги мисля, че комунизЪма си отиде и е малко неуместно някой да ни се явява регулатор на цените които определяме за нашата лична собственост. В крайна сметка никой никого не задлъжава да купува каквото и да било, и най-важното пазара има чудесното качество да се саморегулира - т.е. като продаваш скъпо никой не купува от теб. Вижда се, че след известно време стоките си намират истинската цена т.е. тази на която могат да бъдат купени/продадени.
Факт е, че има цени около и над тези на нова стока от същия вид - ми ок, не купувайте. Цената на новата стока също е относително нещо - на различните места е различна.
Мисля, че е съвсем в реда на нещата ХОРА КОИТО ИМАТ ИНТЕРС КЪМ ДАДЕНАТА СТОКА да си направят труда да поровят и да използват цената на нова такава, както и всякакви други оферти в пазарлъците със съответния купувач/продавач, НО същевременно мисля, че е грозно това да се прави от хора които нямат отношение по сделката.
Моя опит сочи, че все има недоволни - ако пуснеш нещо твърде скъпо ти лепват етикета "некоректен" щото им било скъпо, ако го пуснеш пък твърде евтино и ти се метнат 10 човека на лични с мерака да минат по тънката лайстна все някой ще изпищи, че си "некоректен", щото не си го продал точно на него.

Впрочем тез дето продават доста под пазарните цени ще ги пазим ли от "некоректни" клиенти които искат да им вземат такъмите прекалено евтинко ? :lol:

AL KAPONE :smt023
Maverick
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Maverick »

jdbc, виждам, че имап доста голямо мнение по въпроса.... но явно пак не ме разбра за какво става въпрос !!!!

1.во Мненията изказвани от потребители за потребители ще са въз основа на сключена сделка... а не защото аз не харесвам ГОШО, а пък ПЕШО не ме харесва мене.....
2.ро Трябва освен да почнеш да плюеш някой, да се аргументираш с факти.... а не просто ... абре... тоя е некоректен щото не го даде на мене....

Въпроса е, че някой трябва да защитава правата на потребителите....а по-добра защита от мненията на колеги който са купували от даден човек, и човека е с добра репутация и си държи на думата - НЯМА.

Ако не ти харесва това на теб,... недей да продаваш у форума... така няма опасност да ти лепнат етикета "Некоректен" !
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Цените са едно на ръка и всеки сам може да си прецени, но има случай, колеги да са пратени за зелен хайвер. Изпратени и непотърсени стоки, запазени за един а продадени на друг. Но точковата система ще е неефективна....ще почнем да се клепаме според симпатии и антипатии.... Идеята на колегата Маверик ми се види най-добра...глас за и против някой колега, придружен с мотивация....
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Май най-добре е,да се махне тази тема.
Maverick
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Maverick »

Marco Polo, то за auto-resize на снимките... не е кой знае каква сложнотия :) скрипта е 15 реда...
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

КИРО написа:Май най-добре е,да се махне тази тема.
Цъ... не съм съгласен Киро, в правилния раздел е!!! Има идея, има и желаещи да си изкажат мнението!!!
Вкрайна сметка нас ни свързва не само хобито а и ПРИЯТЕЛСТВОТО!!! Редно е да си помагаме и предпазваме!!!
Методът не е дообмислен, но е зародиш.... с право на живот, ако се роди истината :idea: :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Препоръки и Оплаквания”