Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

любимата ви разцветка
Модератор: sestrata
любимата ви разцветка
Има много теми за уловисти воблери но не видях някаде тема за уловиста разцветка та реших да направя
. Предлагам всеки който иска да постне снимка с воблера, блесната или каквато и да е друга примамка в разцветката която според вас е най-уловиста. Ето най-добрата за кефал разцветка с която съм ловил до сега:

кьоркефали
-
- разбира нещата
Re: любимата ви разцветка
Супер , ще следя с интерес....само да повторя УЛОВИСТА , а не кой какво има в кутията .Виждали сме , знаем .... 

Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Да , с горепосочения имам доста хванати клендаци , НО е доста лек и не лети добре ...
Моето предложение е за

+ http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... &sk=t&sd=a
Моето предложение е за

+ http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... &sk=t&sd=a
Наистина ъглито не лети много добре, но сам забелязал че кефалите около моя район харесват повече примамки със сини грвбове, като голдито горе 

кьоркефали
-
- разбира нещата
Да споделя нещо за Синия цвят .Много подценяван , щото не ни изглежда "шарен" .В някой случай избираме примамка на нас да ни 'ареса е не трябва да е баш тъй .
Водата в повечето случай не е прозрачна , има бледо зелен , бледо кафяв цвят и други .
Цвета на водата при тези условия "филтрира" повечето цветове като червеното и зеленото т.к. УВ лъчите не могат да достигнат в по дълбокото
, и примамката изобщо не изглежда под водата тъй както е извън нея
.
цветове са :
мед,злато , зелен , син, сребрист,бял и черен
(когато рибата не е активна - черен) ....червеното на което толкова налитаме , в по дълбока вода или мътна вода е почти черно
.
Леко изключвам флуоресцентните цветове , на тях може да се "разчита" и в по дълбокото.
Избираме колко се може по "реалистични" и натурални цветове , които имитират рибки все едно са живи . Но все си мисля е това е грешно ...Идеята е хищника , да " види " примамката . Следователно трябва да избираме внимателно , цветове които да го провокират да атакува . Не да се крием от него
Рибите са с малък мозък и съвсем прости реакции. Те се раждат , живеят , размножават и хранят.Не трябва да им приписваме , "човешки" постъпки и интелект.Ако бъдат провокирани - те реагират да се хранят , "любопитство" , или територия.
Водата в повечето случай не е прозрачна , има бледо зелен , бледо кафяв цвят и други .
Цвета на водата при тези условия "филтрира" повечето цветове като червеното и зеленото т.к. УВ лъчите не могат да достигнат в по дълбокото

цветове са :
мед,злато , зелен , син, сребрист,бял и черен

Леко изключвам флуоресцентните цветове , на тях може да се "разчита" и в по дълбокото.
Избираме колко се може по "реалистични" и натурални цветове , които имитират рибки все едно са живи . Но все си мисля е това е грешно ...Идеята е хищника , да " види " примамката . Следователно трябва да избираме внимателно , цветове които да го провокират да атакува . Не да се крием от него

Рибите са с малък мозък и съвсем прости реакции. Те се раждат , живеят , размножават и хранят.Не трябва да им приписваме , "човешки" постъпки и интелект.Ако бъдат провокирани - те реагират да се хранят , "любопитство" , или територия.
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Любимата ми разцветка както и любимият ми воблер е това :

Jackall Bros Lure Diving Chubby 38 Floating Clear Orang
Велинке , цветът оказва голямо влиание при дълбочини до един метър а топчетата освен за вибрации се слагат по много други причини
Jackall Bros Lure Diving Chubby 38 Floating Clear Orang
Велинке , цветът оказва голямо влиание при дълбочини до един метър а топчетата освен за вибрации се слагат по много други причини

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
А ве тва за квое ве.За коли ли ,за жени ли.Щот ако е за жени е зеленото.
.Уловиста разцветка казваш,мангалите налитат на червено-кармаза.Па при рибите нема такова животно.Има фактори които влияят на използването на цвета на примамката.От там требе да почнеш.Ако е по мътна водата по светли ,даже ярки цветове.Ако ли пък е бистра-тъмни или черни.Уловисти цветове а,мойта е на червено- 

- Павел Иванов
Че кво и е сбърканотоMarco Polo написа:Еххх... Къде е Муньо да покаже една "сбъркана" доставка...

Павел Иванов
Павел Иванов
- krokibg
- учете се от него
Тая разцветка си е запазена Марка за Марка Поло
Моята любима разцветка е ......толкова са много че наистина няма как да ги кача всички.Много е разтегливо това понятие,наистина неможе човек да има точно една любима разцветка и това е нормално за хора които го практикуват този риболов постоянно.Любимата разцветка този път не работи и си длъжен да спасяваш капута с друга любима разцветка.По-добре ще е,ако въпроса беше "Най-ползвания от вас воблер".Това включва - уловист,цвят,големина и марка.Това би трябвало да е модела и марката воблер,извадила най-много риби и който витаги е предпочитан да е на въдицата. Моя любим воблер,който винаги се слага през определено време на линията е Салмо Хорнет от няколко разцветки - Син,Портокал,Пъстърва !!!

Моята любима разцветка е ......толкова са много че наистина няма как да ги кача всички.Много е разтегливо това понятие,наистина неможе човек да има точно една любима разцветка и това е нормално за хора които го практикуват този риболов постоянно.Любимата разцветка този път не работи и си длъжен да спасяваш капута с друга любима разцветка.По-добре ще е,ако въпроса беше "Най-ползвания от вас воблер".Това включва - уловист,цвят,големина и марка.Това би трябвало да е модела и марката воблер,извадила най-много риби и който витаги е предпочитан да е на въдицата. Моя любим воблер,който винаги се слага през определено време на линията е Салмо Хорнет от няколко разцветки - Син,Портокал,Пъстърва !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- Павел Иванов
Krokibg написа:Тая разцветка си е запазена Марка за Марка Поло![]()
![]()
...
Ми тъй де :
Розув убавец

Павел Иванов
Павел Иванов
е тогава нека са няколко разцветки, а за най-уловисти воблери вече има темиKrokibg написа:Тая разцветка си е запазена Марка за Марка Поло![]()
![]()
![]()

кьоркефали
От дългогодишен опит съм установил, че за мен разцветките имат повече значение отколкото за рибите - сиреч риболовеца кълве повече на разцветките на воблерите.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Всички които мислят така са заблудени!Osi написа:От дългогодишен опит съм установил, че за мен разцветките имат повече значение отколкото за рибите - сиреч риболовеца кълве повече на разцветките на воблерите.

- Павел Иванов
Тука съм съгласен с Магарко и Саше ама отсекъде !
Павел Иванов
Павел Иванов
- krokibg
- учете се от него
Добре,да кажем че за мен синия цвят с разни други добавки от долната страна на воблерите,бял или жълт цвят и понякога добавям с фолмастер разни нещица,които ще споделя друг път
На Павката златната рибка,също е много уловист цвят.Та от многогодишните ми занимавки с различните волбери,синия цвят е извадил най-много и най-големите риби които съм хванал.Това сочат фактите при мен !!!

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!