Платно за каяк ...

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Платно за каяк ...

Мнение от rimohit »

Реших и тука да пусна темата ...
На един човек да му е интересно .. си е файда :
Ето го най накрая със снимки.
Та така.
Изображение
Изображение
Така се получи при мен.Мачтите са 4 метрови телескопи без първата и последните секции , тоестсредните две. Дължината на всяка една е около 1.90 .Оставих ги дс могат да се прибират една в друга , както си е телескопичната сглобка.Всичко това за да може даго ползвам със сегашната ми лодка ( 3 м общо) .Имам опасения да не се сгъват по време на експлатация но имам 2 варианта да го предотвратя.По метода ПРОБОГРЕШКА ще видим кое как.
Изображение
С помоща на тънко въженце увито плътно , все едно за водач прикрепих два броя ушенца от по дебело въже.Всичко това залях със смола.По този начин усили слабото мясо на снаждането.Същото направих и горе за превързване на платното.
Долу е стандартната схема от ПВЦ тетка залепена със смола.През тетките ще минава ластично въже .То ще притиска цялата система към каяка.Облата форма на каяка отчасти ще разперва платното (естествено и с помоща на обтяжки)
Прикрепянето според мен трябва да става с ластично въже за да може цялата система да е податлива на по резки пориво в долната си част.Все пак всичко ще се ползва без допълнителни стабилизиращи приспособления (НАДЯВАМ СЕ :lol: )
Долната час на платното е нанизана на рейките(мачтите) а горната половина е прикепена с 4 точки.Замислям допълниелно с халкички да сгъстя прикрепвянето на горната част.Платното има още за пипане...
Ето как е с прибрани горни рейки ...

Изображение
Ето и всичко събрано...Доста компактно се получи...
Изображение

Ще ми се вече да го пробвам ... но много ми се виждат минусите във въздуха :lol: :lol: :lol:
Айде със здраве и наздрве :fish5:
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
runner
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Платно за каяк ...

Мнение от runner »

Някаква схемичка, нещо? Не вдявам как ще работи това, но явно си го измислил - интересно ще ми е да покажеш. Самото платно от каква материя е, и как се изработва?
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Изображение
С разликата , че моето се сгъва поради късия ми каяк
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Бравос !
Със здраве и попътен вятър!
И айде дано по малко преобръщания :)
ctodi
новобранец
новобранец

Мнение от ctodi »

мисля че ще трябва баланс ,помисли за два шверта от двете страни на каяка
runner
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от runner »

Много готино бе rimohit, а какво ще кажеш за тези работи http://www.sailboatstogo.com/catalog/pr ... ATABLE_RIG, явно доста си мислил в тази насока. Виж там има и за каяк. И още нещо - материала за платното, изработка??
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

платното е едиш шушляк , който майка ми изкопа от архива.Преди да използвате шушляк , надуйте го с уста за да проверите дали пуска.По принцип си пуска ама този се оказа че е доста плътен и почти не пуска.Май е някакъв антистатичен.
Скроих го по рейките .Шихме на машина с майка ми (как ми удисва тази жена на акъла) :) конеца изкуствен за дад не гние..
Аватар
navi71
новобранец
новобранец

Мнение от navi71 »

Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”