Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Червеноперка ли е ?
Модератор: emo vasilev
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Червеноперка ли е ?
За много години колеги!Здраве и много риба за всички!
Ето за това рибе става дума :

Хванах няколко такива на един замръзнал трап добре обрасъл с водорасли.Не кълват на мормишката, а на куката над нея.Стръв -пинки.На плувка няма пипане.
Много красиви рибки.Пуснах 2 в аквариума,но цветовете им се позагубиха.Първо реших че е чевеноперка,но тя е по- гърбава и по-широка,май .Всичките бяха с големината на оклейка.

Ето за това рибе става дума :

Хванах няколко такива на един замръзнал трап добре обрасъл с водорасли.Не кълват на мормишката, а на куката над нея.Стръв -пинки.На плувка няма пипане.
Много красиви рибки.Пуснах 2 в аквариума,но цветовете им се позагубиха.Първо реших че е чевеноперка,но тя е по- гърбава и по-широка,май .Всичките бяха с големината на оклейка.

Последно промяна от vladoto на Сря Яну 14, 2009 10:11 am, променено общо 1 път.
Риболовът не е слука,а наука!
-
- научил се да хвърля
Re: Червеноперка ли е ?
Здравей колега. Не мога да ти кажа дали е червеноперка или не, но те съветвам да не пускаш рибки хванати от водоеми при аквариумните. Веднъж направих тази грешка и не смятам да я повторя.
Всеки се ражда човек , но не всеки остава такъв до края!!!
- CrossFire
- разбира нещата
Според мен е червеноперка.На бабушката гръбната перка е по-изнесена по посока на главата(почти на една линия с коремните перки).

Червеноперка е!
- maycal
- ще става разбирач
Защо?uzov написа:Здравей колега. Не мога да ти кажа дали е червеноперка или не, но те съветвам да не пускаш рибки хванати от водоеми при аквариумните. Веднъж направих тази грешка и не смятам да я повторя.

- crazybot
- фен клуб-скобар
Махай червеноперката от аквариума да не съжаляваш после!И аз направих такава грешка пуснах един лин в аквариума за 2 седмици от 20 риби 3 останаха
- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз имам 2 кротушки в аквариума,поне от 3 г.
До сега нямам никакьв проблем с останалите риби,като имате предвид че имам и 5 дискуса
Които се занимава с това знае за какво става вьпрос.
До сега нямам никакьв проблем с останалите риби,като имате предвид че имам и 5 дискуса

На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
Точно казано!CrossFire написа:Според мен е червеноперка.На бабушката гръбната перка е по-изнесена по посока на главата(почти на една линия с коремните перки).
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Болестите по декоративните рибки нямат нищо общо / освен някои паразити / с болестите по рибите в свободните водоеми !
По принцип декоративните рибки си имат имунитет към ,, техните,, си болести ..........
Каквото вече е станало е станало просто не е трябвало да ги пускаш вътре !
Виждам че акварума ти е хубав дано да не е станало белята !
По принцип декоративните рибки си имат имунитет към ,, техните,, си болести ..........
Каквото вече е станало е станало просто не е трябвало да ги пускаш вътре !
Виждам че акварума ти е хубав дано да не е станало белята !
Най-сигурния начин за различаване на бабушката и червеноперката е по очите. На бабушката са оранжево-червени с по-тъмно петънце в горната част, а на червеноперката са изцяло жълти
- Николай Неделков
- учете се от него
100 % червеноперка... виж жълтия цвят на очите 

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- разбира нещата
Ако толкова ви се иска да пускате диви рибки ,първо ги отделете в друг съд(аквариум)за 1 месец.През този карантинен период една рибка ако е болна ще се разбере,минат ли 30 дни и ако всичко е ок не би трябвало да има проблем при пускането и при декоративни рибки.Освен това един път тръгнала зараза в аквариума заразява и растенията,като се явяват преносители,в този случай е добре всичко да се опбезпаразити,камъни,чакъл,корени,всичко.
по темата:и аз съм за червеноперка
по темата:и аз съм за червеноперка
Проба му е майката!
Колегата е много прав и аз съм правил тази грешка,нея прави и ти.uzov написа:Здравей колега. Не мога да ти кажа дали е червеноперка или не, но те съветвам да не пускаш рибки хванати от водоеми при аквариумните. Веднъж направих тази грешка и не смятам да я повторя.
100 % червеноперка 

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Благодаря на всички!
Знам че на червеноперката не и е мястото в аквариума с декоративните рибки ,но
от време на време го правя... много ми е интересно поведението на дивите рибки.Обикновено на 3-4 ден започват да се хранят(въпреки обождането от куката).Тая перка още се крие като мина до аквариума -така се маскира, че няма намиране. Въпреки че няма къде да се свре, че да не мога да я видя.
До сега само една издънка се получи(приди 3 г)-явнаха се планарии в аквариума.Едва се отървах от тях.Като че ли живородките са по капризни.С хайверните проблемите са по -малко.Мойте може да са изградили и някакъв имунитет,често ги храня с живи гамаруси ловени от реката.
Преди години пуснах едно шаранче не по -голямо от гупа.За няколко дни успя да извади всички водорасли.
След известен престой в аквариума обикновено си ги пускам.
Може би ги поднасям дирекно на хищниците.
Знам че на червеноперката не и е мястото в аквариума с декоративните рибки ,но

До сега само една издънка се получи(приди 3 г)-явнаха се планарии в аквариума.Едва се отървах от тях.Като че ли живородките са по капризни.С хайверните проблемите са по -малко.Мойте може да са изградили и някакъв имунитет,често ги храня с живи гамаруси ловени от реката.
Преди години пуснах едно шаранче не по -голямо от гупа.За няколко дни успя да извади всички водорасли.

След известен престой в аквариума обикновено си ги пускам.
Може би ги поднасям дирекно на хищниците.

Риболовът не е слука,а наука!