Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Щука по р. "Огоста"???
Модератор: Paublo_Eskobar
Щука по р. "Огоста"???
Колеги, някой има ли информация започна ли да кълве щука по реката?! Миналата година имаше добри резултати по това време (в участъка след с. Софрониево), но за тази все още нищо не се чува
Ще съм благодарен, ако кажете и за моментното състояние на водата - висока, ниска, мътна...?!?

Ще съм благодарен, ако кажете и за моментното състояние на водата - висока, ниска, мътна...?!?
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
-
- научил се да хвърля
Въпросът ми беше продиктуван точно от това, че вече чух за хубави щуки излизали в Огоста, но ми се щеше да чуя и накой по-запознат колега. А в Дунава щуката все още се спотайва яко. Цяла година излизат бебета по 10-20 см. и рядко някоя около килограм. Дано пък наистина си прав и в близките 1-2 седмици да почнат да кълват истинските парчетаНищо не се чува, ама тая година тя щуката си е в Дунава

za shtukata
kolegi predi 2 dni biah na ogosta i da priznaia shuka nema osthe.samo edin 4ovek izvadi edna na jivo ribe ama beshe malka.az hvanah klen4eta no ne i shuka.malko e toplo za neia

-
- научил се да хвърля
Стефко чух че на каналът край Орсоя преди около месец софийски колега е хванал 7кг. щука ,едри парчета винаги има(иначе от къде ще се вземат дребните)просто в топлото време по лесно намират храна и не успяваме да ги накараме да лапат разни "железа" и полумъртви рибки закачени на месарски ченгели с 1мм. повод

Е да де, нали за това говорим!! Естествено, че има едър хищник и се интересувам дали не е започнал да се настройва към есенното си поведение - "железа", "полумъртви рибки" и пр. удоволствия предлагани му от народаедри парчета винаги има(иначе от къде ще се вземат дребните)просто в топлото време по лесно намират храна и не успяваме да ги накараме да лапат разни "железа" и полумъртви рибки закачени на месарски ченгели с 1мм. повод

-
- научил се да хвърля
Стефко нали знаеш каква е разликата между ловеца и рибаря.Първият гони Михаля,а рибарят го чака
.Чакане му е майката,още повече че тази година климатичните условия са ненормални за тези географски ширини ,Дунава нетипично висок и за капак мътняв
.Понеже споменаваш че бачкаш в Козлудуй ,направи компромис със колата си и мини по пътя от Лом до Видин минаващ през Орсоя,Сливата,Добри дол и т.н. до Видин.11 км след Лом в дясно е отбивката за старческият дом в Орсоя,дали кълве щуката ще разбереш от раз,когато кълве е панаир включая обитатели на старческият дом хвърлящи тапи от мостчето над канала.Ако прежалиш колата(много е лош тоя път) ще ни дадеш ценна информация дали си струва да бием 300км. отиване и връщане(не че ще е сефте да обикаляме за лудо).

За съжаление няма да имам възможност да ида за риба на въпросните канали, а съм чувал доста добри неща
... Иначе пътя го познавам доста добре
(уви) - жал ми е за хондичката
За Огоста продължавам да чувам окуражителни щукови информации (от различни източници). Може би сега е момента да спрем с чакането и да вземем да я потърсим по-сериозно!!!

За Огоста продължавам да чувам окуражителни щукови информации (от различни източници). Може би сега е момента да спрем с чакането и да вземем да я потърсим по-сериозно!!!