Как го правите

Модератори: Павел Иванов, sestrata

stenli
новобранец
новобранец

Как го правите

Мнение от stenli »

Добър вечер на всички колеги в сайта.
Вчера реших и аз най-после да се регистрирам тук. От дълги години се занимавам с риболов, но досега сам риболувал основно на плувка и дъно, понякога завъртам и по някоя блесна, но честно казано с воблери не съм риболувал. Доста се рових в сайта и прочетох доста мнения на знаещи и незнаещи/такива като мен/макар, че да ви кажа, че за мен си е голяма мацаница в този сайт. Човек ако реши да се поинтересува за нещо трябва да се рови из всичко писано, както и да е, може пък някой ден някой да го подреди. Четох, че когато се лови на воблер е добре да се ползва само карабинка без вирбел. Та на въпроса ако решите да смените воблера с блесна и обратно какво правите/ доколкото знам от практиката на блесната задължително трябвя да има вирбел зада не се усуква влакното/режете и вържете на ново или си има някъкъв чалъм.Предварително се извинявям ако е писано някъде за това и аз не съм го видял.Както казах"е голяма мацаница в този сайт"
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Как го правите

Мнение от chopara »

Аз си ползвам миниятурен вирбел с карабинка за риболов на кефал и костура и не се оплаквам :D
кьоркефали
stenli
новобранец
новобранец

Мнение от stenli »

Значи аз попринцип ползвам подвижен възел, който е на 90% съгурен против късане, но ако наисина се налага да се реже постоянно гадно при тия скъпи влакна, но явно не пречи ако има вирбел на вобвера.
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

stenli написа:Добър вечер на всички колеги в сайта.
Както казах"е голяма мацаница в този сайт"
Даммм много си прав...

Всеки пуска теми , едва ли има сайт с повече теми от този .
Все си мисля че каквото има да се каже за риболова вече е казано .
Така е защото никой не чете , и вместо да се доразвиват темите ....всеки пуска нова , 5-10 мнения и хайде след 2 дена пак същото :evil:

Просто свиквай :|

По темата : ползвам микро-вирбел :idea:
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

Кроки ми беше направил забележка преди за вирбелите,че при по-малки воблери са неоправдани и им развалят играта.От тогава превръзвам и аз при смяна.
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Никакви вирбели 8) проста карабинка... :idea: Зощо? Някой друг да ти отговори, или реката ще ти покаже :wink:

Изображение

Изображение
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

Добре Ал Капоне може би си прав, явно вирбела пречи на играта на воблера, но за блесната наистина и трябва вирбел както казва колегата Стенли. Е винаги ще трябва да режиме ли при смяна. Виждам от форума, че си капацитет в спининга защо не обясниш тогава на нас простосмъртните,а ни прехвърляш на друг.
Който го може, си го може!
Аватар
vek0
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vek0 »

AL KAPONE написа:Никакви вирбели 8) проста карабинка... :idea: Зощо? Някой друг да ти отговори, или реката ще ти покаже :wink:
мхм и аз така правя .. С един колега доста спорихме по този въпрос на ряката...Според него ако слагаш само карабинка ,нямало нужният въртящ момент на примамката :roll: ...(или нещо от сорта :lol: ) Накрая реших ,че няма нужда да спорим - колегата не искаше да чуе какво му казвам - беше сръбнал 3 - 4 ракийки :drinkers: :drinkers: и настоятелно отстояваше , те трябва задължително да се слага вирбел :mrgreen: .

ПП:колега AL KAPONE коя от четерите карабинки е най - добре да се слага на малко воблерчета 2,5 - 4 см.
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

Веко, да разбирам, че трябва вирбел за блесната или за воблера?А колкото до карабинките то е логично колкото по -малка примамка по-малка карабинка и обратно, но все пак зависи за каква риба хвърляш просто преценяваш.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Stivi, некакъв капацитет не съм. :roll: Спинингът е динамичен вид риболов! Иска се постоянно да пробваш, търсиш, облавяш и всъщото време експериментираш.... Каквото и да ти напиша, нама да ти покаже това, което водата ще ти каже. :wink:
Пробата му е майката, тука всички сме философи а най-удачния метод маже да не е открит!!! :lol:

Няма най-добра примамка, няма най-добра карабинка! Аз лично използвам Рапалските 1-вата понеже са най-масови по магазините! :roll: а има още поне 10 модела....
Поздрав
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

Ясно Капоне, то всичко си е до експеримента, но при примамките. Аз все пак питам защо все пак НЕ на вирбелите за воблери? Ами аз на един риболов като експериментирам с примамкито от воблери на блесни и обратно 1/3 от времето ще отиде само да превързвам.Че затова питам дали няма некое универсално използване.
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Когато няма да ползваш въртящи блесни - може и само с карабинка. В другите случаи слагай вирбел с карабинка. Ако е съобразен с теста на влакното, няма да пречи на играта на воблера. Например на влакно с тест 8 либри му се полага максимум 10 либри вирбел. Не можеш да си представиш колко ситен е този вирбел - едва му уцелвам ухото да го вържа.
Аватар
Stivi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Stivi »

Това вече е отговор градски.
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Добре де а когато ползвате стоманен повод, как процедирате.
Аз примерно, когато когато има вероятност да се хване бяла или щука винаги съм със стоманен повод. Преди си ги правех но сега купувам готови, а са по принцип с вирбел. И действително имам доста оплитания поне едно 20-30 %.
Освен да си ги правя пак сам , горе вирбел долу карабинка, така може и за блесна да става.
Вие как мислите?
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

Ползваш карабинка за воблерите,а като слагаш блесни и не ти се реже влакно-закопчаваш за карабинката карабинка с вирбел,само дето ще ти стане длъжка блесничката.
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
Заключено

Обратно към “Спинингов риболов”