Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Проблем с фотоапарата!
Модератор: dantho.mihov
Проблем с фотоапарата!
Колеги,днес като бях за риба,леко ми се е навлажнил фотоапарата и взе да дава доста мъгляво през обектива.Апарата е SONY DSC-W110.Почти чисто нов ми е,но съм си виновен,че не го нося в калъфче.Пробвах да го почистя,но картината се размаза още повече.Може ли да се оправи или трябва да взимам направо нов?
Ето и как взе да снима,след като се навлажни.

Благодаря Ви.

Ето и как взе да снима,след като се навлажни.
Благодаря Ви.

TICA FAN
- CrossFire
- разбира нещата
Re: Проблем с фотоапарата!
Пробвай да му извадиш батериите и го дръж някъде на стайна температура.Пробвай с по-дълъг период от време,24-48 часа примерно.Друго не се сещам.Дано се оправи.

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Кофти!Същият проблем го имаше и Митев!
А дали може да се оправи по-някакъв начин или вече е просто парче тенекия?sapuna написа:Кофти!Същият проблем го имаше и Митев!

TICA FAN
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Играхме си два дена да го настрийваме-снимките все осветени излизаха на всички режими.В сервиза го посъветваха да взема нов!
Ти не избързвай обаче.Поразпитай,може да е друг проблема!Най добре звънни на Ивайло да ти обясни,какво точно се е случило!
Ти не избързвай обаче.Поразпитай,може да е друг проблема!Най добре звънни на Ивайло да ти обясни,какво точно се е случило!
-
- разбира нещата
Същия проблем го имаше и една приятелка,самоче доста по-зле.Апарата и беше в гаранция,но тя така и не го занесе,понеже смяташе,че няма и я уважат.Дано се оправи.
-
- фен клуб-скобар
Освен да го оставиш да изсъхне добре. Може от вътре да се е навлажнил. Аз ли съм грешка или един колега преди си беше изпуснал апарата изцяло във водата и след това го изсушил и се оправил.
Би трябвало да стане !

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

-
- учете се от него
Сони, пробвай да го издухаш яко със сушоар
На няколко пъти ми се е случвало, но с цопнал във водата телефон
Дано да се оправи, но най-добре го занеси някъде в сервиз

- krokibg
- учете се от него
Сони,паднах насред зима в Марица,със цялото снаряжение- телефони,камера и т.н.Намери някъде компресор с по тънка и дълга човка отрпед на мъркуча.отвори апарата и през батерийте се опитай да го издухаш.след това го сложи на парното и него барай цял ден.ако тогава не се оправи,отивай за ново Сони.Аз моя Пентакс така го оправих но веднага започнах сушенето и го спасих.Още си прави снимки като луд.Успех и дано да го спасиш 

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Навлажнил се е от конденз,нали? Не е падал във вода.Ако е така най-добре не го мъчи,извади батериите и го сложи на топло както ти каза Кроки.Ама не се престаравай с топлото.Бавно ,но славно както казват хората 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!

Казал съм аз, че тва SONY са скапани фотоапарати, глей колко дребни ти праат алаите. Иначе в твоя случай духанье му е майката. Не е важно кой ше духа, важното е да стои изправен апарата по време на процедурата.
Благодаря.Взех всички съвети под внимание.В момента съм го оставил на топло и го продухах няколко пъти преди това.Инак да - просто леко навлажнен беше, не е падал във водата.
TICA FAN
Да пишиш дали се е оправил 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
След изсушаване и кратко стоене на топло - апарата си проработи номално!
Май ще трябва да почерпя!

Поне за сега си прави нормални снимки.Вече се бях видял,как отделям пари за нов.

Поне за сега си прави нормални снимки.Вече се бях видял,как отделям пари за нов.

TICA FAN