Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


ПОМОГНЕТЕ–Маринована скумрия
Модератор: sapuna
ПОМОГНЕТЕ–Маринована скумрия
Доста се ровех и така не успях да открия такава рецепта.Опитах се наскоро да си направя,но така и не се получи.Маринована скумрия.
Преди години си купувах в БГ,но в чужбина май я няма –/маринованата/ е ако я има и не я намирам........незнам.
Ако някои е запознат със начина по които се подготвя и може да обясни подробно,ще съм много благодарен.Благодаря предварително за отговорите.
Преди години си купувах в БГ,но в чужбина май я няма –/маринованата/ е ако я има и не я намирам........незнам.
Ако някои е запознат със начина по които се подготвя и може да обясни подробно,ще съм много благодарен.Благодаря предварително за отговорите.

Re: ПОМОГНЕТЕ–Маринована скумрия
Защо на ЛС? Тайничка ли е?Stivi написа:Колега изпратил съм ти я на ЛС. Успех.
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 264
- Регистриран на: Вто Яну 15, 2008 9:16 pm
- Местоположение: РУСЕ
- Обратна връзка:
Re: ПОМОГНЕТЕ–Маринована скумрия
Не, не е тайна давал съм я на много познати, но понеже не съм се ровил в подфорума дали има такава рецерта и затова на ЛС, да не се сърдят модераторите. Ако желаеш ще я пусна тук.
Който го може, си го може!
Re: ПОМОГНЕТЕ–Маринована скумрия
Благодаря колеги.Мисля ,че ще се справя.То улавянето и не е толкова трудно колкото подготвянето и.
Стиви няма я никъде рецептата.
Стиви няма я никъде рецептата.


- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 264
- Регистриран на: Вто Яну 15, 2008 9:16 pm
- Местоположение: РУСЕ
- Обратна връзка:
Re: ПОМОГНЕТЕ–Маринована скумрия
Рецептата я има по надолу във форума -" Маринован сафрид" от колегата - sneqk, само, че аз слагам и парченце лимон по средата на буркана и по някое парченце кисела краставичка и както казах по горе става и за мариноване и на сладководна риба особено уклей.
Който го може, си го може!
Re: ПОМОГНЕТЕ–Маринована скумрия
Емиле,здравей.Сигурен съм ,че си ял по узеритата маринован гаврос.Както се прави гавроса стават почти повечето скумриеви риби.Всеки случай аз така приготвям океанския сафрид,рикито,паламидата.Става много бързо и лесно.Отделяш филето от рибите(за предпочитане без кости,не ,че е проблем да има и кости,защото и коста умеква,но,,,,),после нареждаш в един бол,един ред филето и от горе едра сол и оцет да покрие филето,пак един ред филето,едра сол и т.н.Рибата задължително трябва да е покрита.Държи се едно денонощие в хладилника(сидириси) и после исипваш оцета и слагаш маслинено олио .Рибата е готова за комсумация,но ако изкаш я оставяш една нощ да поеме от олиото.Това е,бързо ,лесно и просто



Re: ПОМОГНЕТЕ–Маринована скумрия
Според мен не е хубаво да се слагат подправки,защото си губи миризмата на морето и вкусовите качества на рибата.Всички миризми са си в рибата 

Re: ПОМОГНЕТЕ–Маринована скумрия
vasil hristozov написа:Така е .Някои риби на тънки филийка само малко да се сложи лимон и сол са уникално мезе, такива са сйомги, , абе и много от качественитеморски риби, но задължително пресни.vasilev написа:Според мен не е хубаво да се слагат подправки,защото си губи миризмата на морето и вкусовите качества на рибата.Всички миризми са си в рибата
Паламуда преди време дедо ми разправя ше че го яли суров, с марина от лимон и сол.



Re: ПОМОГНЕТЕ–Маринована скумрия
vasilev написа:Според мен не е хубаво да се слагат подправки,защото си губи миризмата на морето и вкусовите качества на рибата.Всички миризми са си в рибата
Разговарял съм със стари рибари който твърдят същото.Казват ям море,ям и усещам вкуса и е приятно.Всъщност да се похваля май се справех,този път не ми се раскаша рибата.Още малко и ще кача снимка

Първия опит да направя маринована скумрия завърши със неприятната гледка на една каша,неприятна гледка.Но сега май е наред

-
- ще става разбирач
- Мнения: 546
- Регистриран на: Чет Ное 17, 2005 4:49 pm
- Местоположение: plovdiv
Re: ПОМОГНЕТЕ–Маринована скумрия
не е много по темата ... гледам че има колеги от остров Крит...та имам въпрос към тях...какви мезета за узо кльопат по тамошните земи...
Re: ПОМОГНЕТЕ–Маринована скумрия
Всички морски дарове,ма най си му върви охтопод на скара(с дървени въглища)milo69 написа:не е много по темата ... гледам че има колеги от остров Крит...та имам въпрос към тях...какви мезета за узо кльопат по тамошните земи...

Re: ПОМОГНЕТЕ–Маринована скумрия
Към отговора на Пешо ще добавя,че ако се пие узото след вечеря както обикновенно и ако е лято обичат студена диняи изобщо плодове.Но охтопода си остава символичното мезе.Туристите който идват тука знаят охтопод със узо,дори за това животинче има специални машини едни барабани като перални който се въртят и са пълни със охтоподи.За да омекнат и после ги изсушават.Узо №12milo69 написа:не е много по темата ... гледам че има колеги от остров Крит...та имам въпрос към тях...какви мезета за узо кльопат по тамошните земи...
