Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Активизира ли се каракудата при тези температури
Модератор: sapuna
- enterprise
- вече хвърля и на тежко
Активизира ли се каракудата при тези температури
Чел съм,че една от мирните риби,която се активизира най-рано е каракудата...Утре смятам да начеша крастата в един водоем със средна дълбочина към 6-8 метра и с площ към 30-40 дка...Днес температурата на въздуха бе към 14.00 бе 16-17 гр,но сигурно водата е много студена -преди 10 дена водоема бе замръзнал...дали има смисъл да гоня каракуда при тези условия или рибите са още в летаргия и си чакат пролетта...отразява ли се това кратковременно затопляне...(другата ми алтернатива е да гоня скобари по Марица ,ама едва ли ще се справя при риболов в голяма река)...то аз така или иначе ще пробвам ...
-
- разбира нещата
Re: Активизира ли се каракудата при тези температури
Активизира се и мойта тема го доказва.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Риболова на Щъркелово гнездо не доказва нищо.todoroshko написа:Активизира се и мойта тема го доказва.
Нито твойта, нито мойта тема са показателни за активност на каракудата, тъй като всички риби са ловени в зимумална яма.
По много от платените еязовири си се ловят шарани на дупка, но това не ги прави активно хранещи се, още по-малко значи че рибите ще се вдигнат да си търсят храната.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- сериозен играч
По мое мнение,поне още 20-ина дни ще и трябват,та да се размърда!Това при положение че времето се задържи с високи температури!Миналата година,едрите каракуди на Пясъчник се активизираха в началото на месец март,ще изтраем още малко! 

- enterprise
- вече хвърля и на тежко
дааа,отидох тогава -пълен валат...тъй като съм твърдоглав -утре съм за шарани на платен гьол...е ко иска тая риба-то навън е пролет
от 2 месеца не съм хващал риба и абстиненцията е силно изразена-сънища с риболовна тематика ,спане в поза ,,въдица в ръка'',зрителни халюцинации,звукови такива-навсякъде ми се причуват звънци и сигнализатори ...даже си пробвам блесната от 7 етаж навън...баси манията ...а се занимавам с риболов само от 6-7 месеца...ужас...

-
- сериозен играч
Защо не се пробваш по река Марица,смятам че там шанса ти е доста по голям!enterprise написа:дааа,отидох тогава -пълен валат...тъй като съм твърдоглав -утре съм за шарани на платен гьол...е ко иска тая риба-то навън е пролетот 2 месеца не съм хващал риба и абстиненцията е силно изразена-сънища с риболовна тематика ,спане в поза ,,въдица в ръка'',зрителни халюцинации,звукови такива-навсякъде ми се причуват звънци и сигнализатори ...даже си пробвам блесната от 7 етаж навън...баси манията ...а се занимавам с риболов само от 6-7 месеца...ужас...