MARGIN POLE !

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

waglerbg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: MARGIN POLE !

Мнение от waglerbg »

"margin" една отмногото думи за бряг. Margin pole (щека) е предназначена за риболов на шарани на близко 8-10м. Може да се слагат всякакви дебели ластици Обикновенно производителя посочва параметрите. Този тип щеки са доста здрави, което на практика означава тежки и меки, също така са доста ефтини. Напиши в google "margin pole" и дори и да не знаеш английски ще видиш доста работи.
Не съм ловил с такава.Аз имам нещо подобно но не е margin a whip.
това е новият модел има го в бг
http://www.nailorsfishing.co.uk/Middy-C ... e/5932.htm.
Ловил съм шарани и амури до 3кг. и е перфектна. Може да се ползва и като директна от 7м надолу (6ца,5ца и тн)
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Принципно идеята им е за така наречените Comercial Fisheries , или още в превод им се казва шаранодруми. Наистина са по-здрави и по-тежки. мощни щеки, за здрава борба.
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Wagler,имам същото Миди,знам изкаран толостолоп 10кг с него.Много здрава тояга,мелез между уип и маргин,хем тънка като уипа,хем здрава като ,маргина.Шимано имат един модел-Био мастероколо 500лв. е по магазините.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
paparaka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от paparaka »

Значи имам въпросното шимано. Щекичката е перфектна. Нито е мека, нито е тежка. Единственият и недостатък е, че не е тънка. Но пък строят е уникален. Не съм я тествал за големи риби все още, ловя с нея основно на река, на по-близка дистанция. Мога да кажа със сигурност, че по-добър уип не съм държал до момента в ръцете си. Може би единствената му конкуренция е уипа на Дайва, но за сега го гледаме само на картинки.
:)))
Да работят онези, които не могат да ловят риба!
kiks_lp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kiks_lp »

И аз съм сас същата щека - много е добра хем е здрава хем не е много тежка.Стандартно се купува 8 и 50 метра но има опция за удължение 1,80 и за допълнителен топсет.Пръчката в Англия струва 130 паунда х 2,10лева ти си направи сметка !!!
Сухо дупе риба не яде !!!
jaaako
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jaaako »

Наскоро ми се отдаде възможност да даржа такава щека и мога да кажа,че напълно си заслужава парите.Доста здрава ще да е , но ще е удачна за канали като се има в предвид дължината и.Аз имам уип на филстар и мога да кажа че е по лигав от нея.
waglerbg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от waglerbg »

butnik написа:Wagler,имам същото Миди,знам изкаран толостолоп 10кг с него.Много здрава тояга,мелез между уип и маргин,хем тънка като уипа,хем здрава като ,маргина.Шимано имат един модел-Био мастероколо 500лв. е по магазините.
Наистина е много корава. На всичко отгоре ако човек разполага с шекерна дръжка за кеп на Middy, може да я ползва като удължител. Верно, баланса се променя и увисва но това не се прави на всеки риболов. :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”