Новини

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
snegk
и господ не е толокова добър

Новини

Мнение от snegk »

Нека тука да пускаме по важните новини за деня и ако има желащи да ко коментираме.Ще помоля само да коментираме без скандали :wink: Ето една много интересна и полезна за шофьорите :wink:
От днес при леки катастрофи шофьорите вече няма да викат КАТ.
От МВР уточниха, че при тези случаи ще се попълва двустранен протокол, който водачите ще получават още при сключване на застраховка „Гражданска отговорност”, съобщи Дарик.
Промяната идва след наредба на Министерството на вътрешните работи и Комисията за финансов надзор за документите и реда за съставянето, съобщават още от МВР.
От полицията уточняват, че екипи на КАТ ще посещават катастрофи при следните случаи: Когато има ранен или загинал човек; когато движението е задръстено от катастрофиралото моторно-превозно средство; когато щетите, нанесени на моторните превозни средства са изключително големи както и при случаите, в които в пътнотранспортното произшествие участва кола с чуждестранна регистрация.
Освен това екипи на КАТ ще посещават тежките катастрофи тогава, когато има съмнение, че катастрофата е предизвикана или има участник, който е пиян или под въздействието на наркотици. В случаите, когато в катастрофата са причинени само материални щети, които не възпрепятстват движението на околните коли на собствен ход, ще бъде нужно попълването на двустранен протокол, който водачите ще получават при сключване на застраховка „Гражданска отговорност
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Maverick
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Новини

Мнение от Maverick »

Илийка, това го правят с цел, да спестят от бензин и амортизация и по-този начин да вдигнат заплатите на полицайте,... мн ми е интересно само как ще знам аз дали щетите ми са малки за да не викам КАТ, и като отида в каското да завеждам щета и като ми искат протокол от КАТ кво става :)
Айде за Гражданската отговорност сключваш протокол... ама аз като имам каско, не чакам ГО да ми оправи колата :)
Най-мразим да ме удря токо, оти не моем да му го върнем!
Carp Madness Bulgaria
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

Екипи на "Пътна полиция" ще посещават мястото на катастрофата само в следните случаите:

- когато има убит или ранен човек;

- когато произшествието е предизвикало задръстване на платното за движение;

- когато в произшествието участва МПС, което носи опасен товар или товар, който се е разпилял на пътя и създава опасност за движението;

- когато в произшествието участва МПС с чуждестранна регистрация;

- когато има съмнение, че участник в катастрофата е под въздействие на алкохол, на друго упойващо вещество или не притежава необходимите права за управление на МПС;

- когато произшествието е с участие на МПС на Министерството на отбраната или на Българската армия, както и на съюзнически и/или чужди въоръжени сили, преминаващи през територията на България или пребиваващи на нея;

- когато между участниците в произшествието има разногласие относно обстоятелствата, свързани с него, а едно от МПС-тата не е в състояние да се придвижи на собствен ход поради причинените му от вреди;

- когато произшествието е с един участник и МПС-то не е в състояние да се придвижи на собствен ход.

В случаите, когато са причинени само материални щети, които не възпрепятстват движението на превозните средства на собствен ход и между участниците в катастрофата има съгласие относно обстоятелствата, свързани с нея, те попълват своите данни в двустранен констативен протокол за ПТП (приложение № 3) от горепосочената наредба.

Той се предоставя от застрахователните компании при сключване на застраховката "Гражданска отговорност", както и при поискване.

Бланката е валидна и когато не е предоставена от застрахователя (може да се изтегли от интернет или да се преснима от Държавен вестник).

Това е от нетинфото. Трябва да се изчете пълния текс за да му стане на човек ясно. На първо четене има много въпросчета .
ahvoinev

Мнение от ahvoinev »

еми тогава да им дадат и по една нощница на куките
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

Струва ми се,че доста пияни ще отърват кожата по този начин.
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
Йордан Марков
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Йордан Марков »

Полицаите вече могат да стачкуват, заплатите от 400 на 600, но 2010 г.
Близо 4 часа продължи срещата на контактната група с МВР. Полицаите са разговаряли със зам.-министъра на вътрешните работи Соня Янкулова и 12 експерти.
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
creativ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от creativ »

Аз смятам, че има и положителни страни.
Защо ако ме бутне някой или ми одраска колата и е ясно, кой е виновен
трябва да си губя цял ден времето да чакам полицаи да
попълнят едни бланки. В час пик като се обадиш и като им
кажеш че няма пострадали идват след 3-4 часа. В забързаното
ежедневие на никой ме му се губи толкова време. Да не говорим, че
като дойдат господата за една неволна грешка малко боя и ламарина
ще пишат актове, после пак чакай на опашки да си вземеш талона
(понякога се налага да ходиш няколко месеца подред,
защото не ти е пристигнал от района, в който са ти го взели) и
глоби плащаш.
И друго ми идва на ума попадали ли сте в задръстване защото
са се одраскали две коли и собствениците не ги местят защото чакат КАТ?
В този случай колко шофьори страдат за 100лв щети?
А колко от тях се изнервят и почват да карат рисковано?

Мисля, че ако заработи системката ще удволетворява и двете страни.
Спомням си времето когато ги имаше тези талони но никой не ги ползваше
пак за всяка случка се звънеше на полицията.

Въпроса за признаването на тези протоколи от застрахователите е друго нещо.
Да се надяваме всички застрахователи ще се съберат (има такива индикации)
и ще излезат с единна позиция и правила.

Безаварийно шофиране на всички и умната с "огнената вода".
:wink:
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

попълването на двустранни протокили по взаимно съгласие съществуваше и до момента ноне се практикуваше. Единствено трябваше да се отиде до най близкото РПУ за бележка. С новите промени ще будат спестени и доста актове и отнемане на точки, което досега бе задължително, защото от кат състават акт на виновния при всички положения. Това се правеше за да си оправдаят идването на ПТП-то.
Изображение Пазете природата чиста !!!!
Maverick
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Maverick »

Да, сега малко или много може да ако чукнеш някой може му дадеш пари да си оправи щетата без да има последствия...
Carp Madness Bulgaria
snegk

Мнение от snegk »

Maverick написа:Да, сега малко или много може да ако чукнеш някой може му дадеш пари да си оправи щетата без да има последствия...
Защо ще му даваш пари.Затова са тез застраховки.Дали си виновен или не нищо не получаваш от отсрещната страна,получаваш само от застраховтелите. :wink:
Maverick
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Maverick »

Говоря в случая, когато той няма каско, а за ГО му искат протокол от КАТ :)
Carp Madness Bulgaria
snegk

Мнение от snegk »

Maverick написа:Говоря в случая, когато той няма каско, а за ГО му искат протокол от КАТ :)
Е даде ама нали по тоз закон няма да се иска портокол. :lol:
eminem94
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от eminem94 »

Преди около 2 седмици,се возих в едно такси при некав ебати пича.Имаше в дружба едни дето леко се бяха чукнали.И той вика те вече не трябва да виакт КАТ ,а застахователите.Смисъл това е от преди явно тези дни е влязло в сила.Ако нещо не е по темата много се извинявам.
Maverick
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Maverick »

snegk написа:
Maverick написа:Говоря в случая, когато той няма каско, а за ГО му искат протокол от КАТ :)
Е даде ама нали по тоз закон няма да се иска портокол. :lol:
Илийка, ама на мене за Каското ще ми искат протокол :) че там мн измами стават - блъсна се в некое дърво и им казвам - на паркинг :) Нема как :lol: :lol: За щети вече искат протокол от КАТ. Абе ще стане една.... :mrgreen:
Carp Madness Bulgaria
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

Maverick написа:Илийка, това го правят с цел, да спестят от бензин и амортизация и по-този начин да вдигнат заплатите на полицайте,... мн ми е интересно само как ще знам аз дали щетите ми са малки за да не викам КАТ, и като отида в каското да завеждам щета и като ми искат протокол от КАТ кво става :)
Айде за Гражданската отговорност сключваш протокол... ама аз като имам каско, не чакам ГО да ми оправи колата :)
Напълно съгласен с Maverick!Когато недай боже на никого,се случи нещо такова,се започва ходене по мъките.Виновниците рядко признават вината си,а особено ако има употребили алкохол,аз от къде да зная кой колко е изпил и после-хоп зад волана.
Отдавна е ясно че всеки трябва да се оправя сам-и срещу бракониери,престъпници,пияни шофьори и при бедствени ситуации.Заради недомислиците на някои ведомства,си пати обикновения гражданин.
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”