Очички за примамки !

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Очички за примамки !

Мнение от VGS »

Момчета , сега ще ви кажа как да си ги правите сами.(Очичките де)
Много лесно става- купувате си от онова лъскавото самозалепващо фолио, струва 2-3лв листа(стига за поне 500 очички) има ги в различни разцветки и формички(ще пусна сники скоро да покажа нагледно). Рисувате , щамповате или нанасяте по някакъв начин средата на окото(черно , червено каквато ви е кеф) и след това се накапва епоксидна или полиестерна смола . По възможност търсете смола която не е за ламиниране или ако е такава, то да е с доста по голям вискозитет пр. над 2500 [mPa*s], в противен случай се разтича и не става нищо. Ако се разтича въпреки всичко изчакайте докато леко се загрее и започне да се сгъстява(внимавайте да не изтървете времето , някои стягат бързо). Номера става и с прозрачно двукомпонентно епоксидно лепило (пак вид смола), доста е по скъпо но пък е по удобно и пак изглежда добре.
Има и ватиянт без хартия или фолио, там за среда на окото си поставяте нещо което мислите, че може да изглежда добре. Накапвайте на нещо много глатко (някакво найлонче или подобни ) и е най -добре преди това да го мацнете с малко вакса(цветна за обувки не става) за да може да се отдели оченцето по лесно.
Изчаквате поне 12 часа при стайна температура и може да се изрязват и оформят.
Когато съм готов ще пусна снимки и с моите "зверове" с лично направени очички.

Споделете и вие как ги правите .
Hobby
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Очички за примамки !

Мнение от Hobby »

Влизам тук. И после - МАТЕРИАЛИ >> ДРУГИ >> аксесоари; и си избирам очички мърдащи различни размери и си решавам проблема. :D Дано да съм бил полезен!
Ако пък и кълве... Още по-добре!
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Re: Очички за примамки !

Мнение от Pedro »

Аз по-рано рисувах очичките - не беше гот.
След това намерих по лесен начин - с мъниста от линка.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”