Сеч на каракуда на р.Тунджа при яз.Жребчево

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
ivanka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Сеч на каракуда на р.Тунджа при яз.Жребчево

Мнение от ivanka »

Привет,
с fixxer бяхме в района през този уикенд и решихме да порибловстваме :D . Отидохме точни преди бента, който наскоро са построили на реката малко преди да се влее в язовира. Запътихме се към описаното място към 5 сутринта, но за съжаление не можахме да изкопаме земни червеи, тъй като беше доста тъмно :oops: Както и да е разполагахме със задоволително количество бели червие, както и с кюспе. Много риба има на това място-хвърляш, вадиш, но от стръвта ли от какво ли само маломерна риба, каракуди колкото човешка длан, както на плувка, така и на дъно :D .Много риба, наистина много, но всичко което хващахме връщахме във водата, разбира се :D , за съжаление обаче не мога да кажа същото за колегите, всичко отиваше по живартиците....
По обяд отидохме и до язовира, в местността паметника, ако я знаете :wink: , но нямахме успех. В интерес на истината нямахме и ни най-малка представа от условията за риболов там. Пробвахме на земен :D , вече се бяхме сдобили с такива :D , но нищо. Но на това пясъчно дъно там освен костур и бяла риба човек няма какво друго да търси,не разполагахме с подходящата стръв(щипоци, жива стръв), а и точно по обяд в най-големия пек :roll:
Ами това е от мен, ако имате въпроси, готова съм да отговарям :D
Наслука на всички 8)
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

понеже Иванка ме изпревари и се похвали първа и аз да допълня че наистина рибата се скъсваше да кълве. Хората отсреща съсщо ловяха, но нямаха нашия успех. При тях кълването беше на около 2 минути, а при нас още с хвърлянето. Захранката която направихме беше 2 плика мляно кюспе и половин хляб. Поднасяхме захранката на около 30 минути по една топка на 1,5 - 2 метра от брега и резултата беше налице. Хванахме над 100 риби като се има предвид че Иванка не си правеше труда да ги лови и все търсеше нещо по-голямо. Рибите бяха с големина колкото длан около 150-200 грамови каракуди. Понеже инцидентно си забравих фотоапарата връщах рибите във водата непосредствено след хващането, за разлика от колегите отсреща които си напълниха живарниците с МАЛОМЕРНА РИБА, което държа да подчертая :!: Самото место на което бяхме е по пътя към Прохода на републиката. Жребчево се пада отляво на пътя, а отдясно се пада Тунджа. Има едно изкуствено заграждение (прилича на малка язовирна стена) и 20 метра след него се намира каменен мост до който се бяхме разположили. Това е в общи линии. Ако имате въпроси - питайте :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”