Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Жребчево-слънце и едри морунажи и не само...
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Жребчево-слънце и едри морунажи и не само...
И така най-после след безкрайно лутане,изпити,зимни студове и липса на организация, днес ВЕЛИКИЯ ДЕН 05.02.2009г Бригадата от Дряново се събра и потегли на риболов към Жребчево Римския мост. Шофьора този път бях аз с бойната машина (риболовка и голяма пичеловка (като се измие)).

По една или друга причина не бързахме особенно много, тръгнахме в 5.10 от Дряново в 6.20 дори си позволихме да спрем да си купим по една баница в Гурково, а после решихме и да си ги хапнем на място. На язовира пристигнахме към 6,45 и за моя голяма изненада беше почти празно
..
. Буквално минути след това заприйждаха хора и коли и аз се втурнах бясно да заема първото място което ми попадне в тъмнината което в последствие се оказа и най-сполучливо....
Около 30 минути по късно нещата изглеждаха така...

Риболова на сякакви истории от сорта, фидер,мач,директен,плувка,дори и щека (имаше и такъв колега) се оказаха безрезултатни или нищожни в сравнение с нашите успехи на пружинка. Аз ловях с три пръчки като едва смогвах на трите, най-готиния момент беше към един когато започнаха да излизат едри морунажи. риболова съпътстван с хубавото време и добрата компания беше незабравимо удоволствие.Не забелязах парашутисти или тройкаджии.Ето как прортече и деня...

Ха да си извадим винцето...иии...

Наздравеее и послеее..моя човек зарежда и ще ги почва...

Ейиии скъсахме я тая каракуда...

Охооо има и по-едричка...

Ето я и мойта артилерия...за жалост мен никой не пожела да ме снима затова си заснех само багажа...

И аз лових едрички...

Колеги извенете ме но понеже отдавна не бях ходил за риба си позволих да задържа за себе си 2/3 от рибата. Останалата 1/3 беше пусната в края на риболвния ден ТАЙНИЧКО от мен за да не стана за смях...
Задържах също само по едрите морунажи, а останалите с по-дребен размер бяха също пуснати...
Направи ми впечатление че колегите масово прибирха ВСЯКАКВА РИБА ...най-дребна каракуда, шаранчета по 300 грама който бяха често присъствие на въдиците (аз улових 5 такива),дребни уклейчета по 1-2 грама,
изобщо вси-чко. Доста хора си оставиха боклуците като си заминаха и доста е мръсничко наоколо...От наша страна всичко беше почистено и прибрано.Денят иначе си беше супер...

ДА ДОБАВЯ ЧЕ 1/2 ОТ РИБАТА БЕШЕ ДАДЕНА НА 2 ВДОВИЦИ ПЕНСИОНЕРКИ БЕЗПЛАТНО КАТО ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ,СМЯТАМ ТОВА ЗА ПО-ПРАВИЛНО ПРИ РИБОЛОВА НА ДРЕБНА КАРАКУДА ОТКОЛКОТО ТЯ ДА БЪДЕ ПУСКАНА.ВЯРВАМ ЧЕ КОЛЕГИТЕ ЩЕ МЕ ПОДКРЕПЯТ.

По една или друга причина не бързахме особенно много, тръгнахме в 5.10 от Дряново в 6.20 дори си позволихме да спрем да си купим по една баница в Гурково, а после решихме и да си ги хапнем на място. На язовира пристигнахме към 6,45 и за моя голяма изненада беше почти празно

Риболова на сякакви истории от сорта, фидер,мач,директен,плувка,дори и щека (имаше и такъв колега) се оказаха безрезултатни или нищожни в сравнение с нашите успехи на пружинка. Аз ловях с три пръчки като едва смогвах на трите, най-готиния момент беше към един когато започнаха да излизат едри морунажи. риболова съпътстван с хубавото време и добрата компания беше незабравимо удоволствие.Не забелязах парашутисти или тройкаджии.Ето как прортече и деня...

Ха да си извадим винцето...иии...

Наздравеее и послеее..моя човек зарежда и ще ги почва...

Ейиии скъсахме я тая каракуда...

Охооо има и по-едричка...

Ето я и мойта артилерия...за жалост мен никой не пожела да ме снима затова си заснех само багажа...

И аз лових едрички...

Колеги извенете ме но понеже отдавна не бях ходил за риба си позволих да задържа за себе си 2/3 от рибата. Останалата 1/3 беше пусната в края на риболвния ден ТАЙНИЧКО от мен за да не стана за смях...
Задържах също само по едрите морунажи, а останалите с по-дребен размер бяха също пуснати...
Направи ми впечатление че колегите масово прибирха ВСЯКАКВА РИБА ...най-дребна каракуда, шаранчета по 300 грама който бяха често присъствие на въдиците (аз улових 5 такива),дребни уклейчета по 1-2 грама,

ДА ДОБАВЯ ЧЕ 1/2 ОТ РИБАТА БЕШЕ ДАДЕНА НА 2 ВДОВИЦИ ПЕНСИОНЕРКИ БЕЗПЛАТНО КАТО ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ,СМЯТАМ ТОВА ЗА ПО-ПРАВИЛНО ПРИ РИБОЛОВА НА ДРЕБНА КАРАКУДА ОТКОЛКОТО ТЯ ДА БЪДЕ ПУСКАНА.ВЯРВАМ ЧЕ КОЛЕГИТЕ ЩЕ МЕ ПОДКРЕПЯТ.
Последно промяна от IVKOPIVKO на Чет Фев 05, 2009 8:36 pm, променено общо 2 пъти.
Re: Жребчево-слънце и едри морунажи и не само...
Браво за излета колега. Готин риболов.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Евала,много добре. И няма нищо по гот от пресна риба по това време,добре си направил. 

Събота и Неделя ква ли навалица ще е там...и май всички ще ловят на пружинки...

-
- разбира нещата
Други я път баба им на шараните
Браво!

-
- разбира нещата
бая риба сте хванали
,ама кво ще ги правиш толкоз много кокаляци се чудя
чистене,че и после чоплене на семки

- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Чак всички да ти кажа ли едва ли. От общия народ дето беше там едва 1/3 ловяха на дъно изобщо, повечето гонят на плувка но според мен рибата си е бая навътре и си иска дънните. Събота и неделя ми казаха местните, че народа е там от 4 сутринта и чака да съмне...georgi_gopata написа:Събота и Неделя ква ли навалица ще е там...и май всички ще ловят на пружинки...![]()
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Бравос Ивко.Чудесен излет и всичко което си направил е правилно 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- Живко Василев
- разбира нещата

IVKOPIVKO написа: Събота и неделя ми казаха местните, че народа е там от 4 сутринта и чака да съмне...
Поздрави за Успешния.

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
-
- разбира нещата
Познати споделиха, че на римския мост ловят килограми оклей на мравка.
Явно е че сте си начесали крастата.
Явно е че сте си начесали крастата.

Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
-
- вече хвърля и на тежко
бравос мн добар риболов е било 

Ако си в дупка, престани да копаеш.
иии много добре браво др пут 2 йно 

бравоооооооооо 

- carpsliven2
- сериозен играч

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
-
- вече хвърля и на тежко
Браво , много добре!