Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Дайте ми съвет
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Дайте ми съвет
Миналата седмица превърших със зимният риболов и почистих всички пръчки и макари от сол,кал и други такива.
Сега ще трябва да си сложа нови корди.
Препоръчайте ми нещо.
Аз ходя предимно на морски риболов за котки,сафриди,зарган,рядко за платерина само на бомбарда.
Последната година ползвах някаква силиконова корда 0.20-12 кг.запо-слабите риби и 0.40-28кг. за котки .
Нещо обаче не съм доволен от последно време.Изгубих доста бомбарди и изтървах няколко котки.Кордата ми се късаше и не от възела а метър-два по нагоре.Проверих си валячето на машината,водачите а бе не е от там.
Ще ви помоля да ми дадете някой съвет.
Преди няколко години ме посъветваха да капна машинно масло в аванса.Ако няко ви дразни го посъветвайте същото.
Разчитам на вашият опит.
Благодаря
Сега ще трябва да си сложа нови корди.
Препоръчайте ми нещо.
Аз ходя предимно на морски риболов за котки,сафриди,зарган,рядко за платерина само на бомбарда.
Последната година ползвах някаква силиконова корда 0.20-12 кг.запо-слабите риби и 0.40-28кг. за котки .
Нещо обаче не съм доволен от последно време.Изгубих доста бомбарди и изтървах няколко котки.Кордата ми се късаше и не от възела а метър-два по нагоре.Проверих си валячето на машината,водачите а бе не е от там.
Ще ви помоля да ми дадете някой съвет.
Преди няколко години ме посъветваха да капна машинно масло в аванса.Ако няко ви дразни го посъветвайте същото.
Разчитам на вашият опит.
Благодаря
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Дайте ми съвет
Колега има специализирани корди з аморски риболов в по-фголемите магазини аз лично си копувам от тях за риболова на тежко не са разтегливи много и съм много доволен от тях гният значително по-малко и са здрави иди и провери разликата от обикновенните влакна е 4-5 лв но поне си заслужават 

Без риболов няма любов !
А ти счупи ли му главата на тоя "съветник"? То е все едно да капнеш масло на спирачните дискове на автомобила.Влакното ти се къса, защото най-вероятно не е морски вариант. То и такова става, но след всеки морски риболов трябва да го измиваш с прясна вода, което е голяма играчка, трябва да го минеш няколко пъти през намокрена дунапренова гъба по цялата дължина. Затова по-добре послушай колегата Екстази и дай някой лев отгоре, но си купи от морските влакна.Ribarina написа:Преди няколко години ме посъветваха да капна машинно масло в аванса.Ако няко ви дразни го посъветвайте същото.
Разчитам на вашият опит.
Благодаря
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
От евтините влакна взимам само за бидеми.За основно предпочитам по качествени,но последно време не вършат работа.А за измиването става и директно с шпулата във буркан,след това малко бебешка пудра да обере и последната влага и си готов.Ще пробвам тази година с тези поляризиращите влакна,а за големите риби ще се прежаля и ще взема плетено