Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Петъчни кефали на Янтра
Модератор: sapuna
Петъчни кефали на Янтра
Здравейте всички почитатели на риболова!
Днес е петък и някой бил казал,че е време да сеправят невъзможни неща!Невъзможни в смисъл да успееш да убедиш един откровен спинингист да лови риба на плувка и то ,забележете-успешно!
Още по новогодишните праздници,когато си спретнахме някое друго капо с Ивака,стана въпрос,че по Янтра ще се ловят кефали,но аз бях малко скептичен,за което съжалих в последствие.Точно на коледа Ивака ходи и си хвана доволно,а аз си чупих пръстите и започвах да се замислям дали аджеба, си струва един преход от 200 + километра за начесването на крастата.Много мислих докато с Педро се наканихме да направим излета.Имахме идея да дойдат и други колеги ,но всеки си има програма и не можахме да сформираме по голяма група.Речено-сторено!
Изпращам даскала на училище,в тоя момент Педро пристига и аз в движение дето се вика натоварих багажа и газ към реката:

Докато си кажем как сме се приготвили за риболова и вече бяхме на реката.....

След няколко километра офроуд стигнахме до заветно кефалско място.Заемаме позиции и започва заветното чакане,и гледам срещу мен двама много познати типа,коити се оказаха момчета от детските ми години.Казахме си по някоя приказка и се заехме да риболуваме!
Аз имах пръв късмета и Педро ме сне неутразимо:

Аз после му върнах жеста подобаващо:

Рибките се хващаха периодично,но си искаха яко хранене,и добре ,че ползвах това откритие "фидер" та не се наложи да мятам прашки като улаф
Упражних се по едно време да ловя риби и да снимам едновременно и ми се получи"

Но всяко начало си има и край,та дойде време да си ходим и си направихме по една снимка на рибите които си оставихме за бялото винце!
-моите!
Педро не бе тъй алчен като мен и си взе само тия тринките:

Доволни от първия успешен излет за годината се прибрахме в Русе!
Аз вече съм на Бяло Щардоне и съм поомазан по краищата на пръстите,но.......................
Наслука на всички които утре и в неделя ще борят рибите по всички водоеми в България!!!!
Днес е петък и някой бил казал,че е време да сеправят невъзможни неща!Невъзможни в смисъл да успееш да убедиш един откровен спинингист да лови риба на плувка и то ,забележете-успешно!
Още по новогодишните праздници,когато си спретнахме някое друго капо с Ивака,стана въпрос,че по Янтра ще се ловят кефали,но аз бях малко скептичен,за което съжалих в последствие.Точно на коледа Ивака ходи и си хвана доволно,а аз си чупих пръстите и започвах да се замислям дали аджеба, си струва един преход от 200 + километра за начесването на крастата.Много мислих докато с Педро се наканихме да направим излета.Имахме идея да дойдат и други колеги ,но всеки си има програма и не можахме да сформираме по голяма група.Речено-сторено!
Изпращам даскала на училище,в тоя момент Педро пристига и аз в движение дето се вика натоварих багажа и газ към реката:

Докато си кажем как сме се приготвили за риболова и вече бяхме на реката.....

След няколко километра офроуд стигнахме до заветно кефалско място.Заемаме позиции и започва заветното чакане,и гледам срещу мен двама много познати типа,коити се оказаха момчета от детските ми години.Казахме си по някоя приказка и се заехме да риболуваме!
Аз имах пръв късмета и Педро ме сне неутразимо:

Аз после му върнах жеста подобаващо:

Рибките се хващаха периодично,но си искаха яко хранене,и добре ,че ползвах това откритие "фидер" та не се наложи да мятам прашки като улаф

Упражних се по едно време да ловя риби и да снимам едновременно и ми се получи"

Но всяко начало си има и край,та дойде време да си ходим и си направихме по една снимка на рибите които си оставихме за бялото винце!

Педро не бе тъй алчен като мен и си взе само тия тринките:

Доволни от първия успешен излет за годината се прибрахме в Русе!
Аз вече съм на Бяло Щардоне и съм поомазан по краищата на пръстите,но.......................
Наслука на всички които утре и в неделя ще борят рибите по всички водоеми в България!!!!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Re: Петъчни кефали
Венциии, много скромно го раздаваш .Ти направо изби рибата ! Аз покрай тебе като чирак.
Шматках се насам-натам, воблери, блесни..плувки....късах, псувах..и накрая си хвърлих и пинсетата във Янтра...а исках да хвърля само червейчето дето го бях стиснал с нея...
Ама доволно се накефихме.За 1-ви път ходя на Янтра , а съм я пресичал с кола 40 години.Започваме 2009-та с кефал.Счупихме капотата и дано да ни върви и по нататък.
Средната риба на долната снимка не е кефал - не я знам как се казва, за 1 път ловя такава риба - много ясно и личеше страничната линия за разлика от кефалската...може и да е някоя проста риба дето и децата я знаят ??
Ама нали специализирам по едри хищници - признавам си че не я знам..
Шматках се насам-натам, воблери, блесни..плувки....късах, псувах..и накрая си хвърлих и пинсетата във Янтра...а исках да хвърля само червейчето дето го бях стиснал с нея...
Ама доволно се накефихме.За 1-ви път ходя на Янтра , а съм я пресичал с кола 40 години.Започваме 2009-та с кефал.Счупихме капотата и дано да ни върви и по нататък.
Средната риба на долната снимка не е кефал - не я знам как се казва, за 1 път ловя такава риба - много ясно и личеше страничната линия за разлика от кефалската...може и да е някоя проста риба дето и децата я знаят ??
Ама нали специализирам по едри хищници - признавам си че не я знам..
Последно промяна от Pedro на Пет Фев 06, 2009 10:25 pm, променено общо 1 път.
- vladimir1974
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Петъчни кефали на Янтра
браво колега,как качваш снимки,аз имам проблем.днес с колегата ходихме на луда камчия и хванахме 140 бр уклей. до сега го чистихме с мойта,но немога да кача снимки.... 

kasmet
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Една фатка да ти кажа за уклея като го хванеш и си взимаш кам 500 гр пясък от водоема една кофа изсипваш вътре пясъка добавяш 1-2 литра вода тъка че да втечниш пясъка(може и повече) и изсипваш гадинките вътре и бъркаш яко чак свят да им се завие от бъркане ще се учудиш от рзултата колко безлюспести остават после само пориш без да дръгнешvladimir1974 написа:браво колега,как качваш снимки,аз имам проблем.днес с колегата ходихме на луда камчия и хванахме 140 бр уклей. до сега го чистихме с мойта,но немога да кача снимки....

Без риболов няма любов !
много готин излет пичове, браво! 

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

-
- и господ не е толокова добър

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- кандидат преподавател
Браво на двамата.Знаех си аз , че ще има кеф и риба ама пуста му пработа
Завиждам ви , че сте си направили кефа и дано да се съберем скоро на реката 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- vladimir1974
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
уклей на луда камчия от вчера

Последно промяна от vladimir1974 на Съб Фев 07, 2009 10:23 am, променено общо 1 път.
kasmet
- vladimir1974
- ще става разбирач
- Обратна връзка:

Последно промяна от vladimir1974 на Съб Фев 07, 2009 10:24 am, променено общо 1 път.
kasmet
- vladimir1974
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Последно промяна от vladimir1974 на Съб Фев 07, 2009 10:21 am, променено общо 1 път.
kasmet
Бе то Камчия няма нищо общо с Янтра.................
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
vladimir1974
Пред последното img ти липсва скобата ...img] а трябва да е [img]
[img][http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... 426165/img]
Оглеждай добре преди да натиснеш изпрати..
Имаш и една излишна скоба пред htpp://.....
Пред последното img ти липсва скобата ...img] а трябва да е [img]
[img][http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... 426165/img]
Оглеждай добре преди да натиснеш изпрати..
Имаш и една излишна скоба пред htpp://.....
vladimir1974,
Браво - дай малко насам -бялата риба много го обича...
Браво - дай малко насам -бялата риба много го обича...
- vladimir1974
- ще става разбирач
- Обратна връзка: