Речен риболов

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

боби фишер
новобранец
новобранец

Речен риболов

Мнение от боби фишер »

Лично аз приключих с язовирния риболов за тази година. :cry: Почвам ги реките :wink: , не че съм ги спирал. :? Въпреки дъждовете, мисля, че рибата ще се адаптира и пак ще си кълве, но трябва да съобразим тактиката с по голямата и евентуално мътна вода. Говоря основно за Струма в отсечката Пастух до Кресненско дефиле и Искър в района на Роман. В момента Струма около и след Благоевград си е супер, но Искъра още не става за плувка. Интересувам се още от р. Малък Искър, Огоста в района Громшин - Хайредин и Марица около Пловдив.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Ще се опитам тези дни да събера някаква информация за Огоста, но не знам дали ще успея. Последната ми такава беше отпреди 1-2 седмици: черни мренки в района на Хайредин; шука, шаран и морунаж в частта Гложене-Хърлец. Не мога да претендирам за достоверност и актуалност на инфото :(
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Advokat
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Advokat »

Стефко, по празниците бях във Видин и ми се стори чудо невиждано - скобарите кълвят като в платен рибарник ! Не че хванахме нещо със сина ми, въпреки, че великодушно ни позволиха да се включим зад една мамка - бяхме с меки телескопи, изобщо неподготвени - непрекъснато ни сваляха стръвта и не можахме нито веднъж да засечем, ама ни беше за първи път. Хванахме няколко попчета на дъно - и те кълвяха като разпрани. Все така ли е при вас ?
баща на рибарче
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Все така ли е при вас ?
По отношение на скобарите - да :wink: Особено в последните 2-3 години направо ври от скобар :lol: Аз лично за тази година го оставих на спокойствие - направих 4-5 скобарски излета и ми омръзна 8) Иначе в момента започват да кълват едрите тупалки (около и над 1 кг.), и ако човек е навит си заслужава емоцията.
боби фишер
новобранец
новобранец

Мнение от боби фишер »

Май ще ходя на Манастирище в събота, но вчера чух, че точно в събота як дъжд в северозападна България. Ако е така, няма смисъл. Иначе смятам да потърся шаран и бяла мряна на дъно на качамак и земен червей, а на плувка скобар, клен и морунаж
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Препоръчвам ти шарана и особено бялата мряна да ги потърсиш малко по-надолу по течението, предполагам че резултатът ще е по-добър :idea: Над бента на Софрониево едва ли ги има чак толкова :roll:
Аватар
legion
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legion »

Боби р.Струма около Благоевград разливите при каскадите нивото на реката доста намаля и рибата се дръпна по надолу по течението където коритото се стеснява и е малко по дълбочко.И все пак около каскадите се вади стабилно черна мряна и малки кефалчета(до 20см),каракуда,скобар на полутежко,булдо,плувка,но на тежко нищо не става в близост до каскадите много е плитко.По надолу по теченито,където реката се стеснява и все още е по-дълбоко за тежко и плувка е идялно.Излиза хубав кефал от кило до кило и нещо,рядко костур(същия калибър),но или рано сутрин до към 10:00-11:00 или след обяд от 16:00 до към19:00.Таз събота отидох към 12:00,но до 16:00 нищо ана нищо нито на тежко,нито на плувка,а водата беше пълна скръб тежкото едвам се вадеше по цялото влакно боклуци гадни и мазни,тафтаци всякакви се лепяха на линията едно заблудено костуре удари към четири и нещо и го вадих 10 мин. толкова много боклуци по линията че няма вадене докато не изчистиш парцалите от влакното.Към 17:00 реката се поизчиства и рибата почва да кълве докато не се по..ре.В същия интервал от време излиза и сома един познат извади 10кг към шест и половина,един клега на баща ми беше извадил 2 сомчета за окло седмица,но значтелно по-малки 5кг и 3кг пак по същото време горе долу.От колегите дето стоят нощем още никой не се е похвалил.Ако ходиш събота или неделя ходи по отрано,че неможеш да се доредиш до брега от хора. :wink:
Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.Изображение
боби фишер
новобранец
новобранец

Мнение от боби фишер »

За кои места говориш за кефала и сома? Щото аз не знам около и след Благоевград да има сом. Чак в дефилето има подходящи вирове.
itso
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от itso »

боби фишер написа:Май ще ходя на Манастирище в събота, но вчера чух, че точно в събота як дъжд в северозападна България. Ако е така, няма смисъл. Иначе смятам да потърся шаран и бяла мряна на дъно на качамак и земен червей, а на плувка скобар, клен и морунаж
Боби, аз в неделя бях там, много е голяма и доста мътна, валя и в петък, и в събота, а пътят покрай реката е много разкалян, но с моето Уно се справих.
Стефко е прав, май е по-добре да идеш по-надолу, към Гложене, там съм виждал да ловят морунаж и мряна, а и има хубави и дълбоки места.
Аватар
legion
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legion »

Говоря спецялно за разлива след втората каскада,точно срещу Рибарниците или там където свършват бистраците от другя бряг на реката.От Е-79 се слиза през полигона или по стария път за Симитли пак при полигона.На бистраците почнаха да търсят бяла риба и щука колегите,но още никой не се е похвалил с нещо :cry:
Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.Изображение
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Лелеее, тука започнахме да говорим за няколко реки едновременно и май настава голяма каша :roll: Ако влезе някой, който не е следил внимателно всички постове ще се хване за главата :shock: :lol:
боби фишер
новобранец
новобранец

Мнение от боби фишер »

Ми да де, темата е за речен риболов! :lol:
Стефко, от Хайредин надолу никога не съм ходил и местата са ми пълна мъгла. :cry: Не ми се иска първия път да съм сам, ще има да се лутам.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Стефко, от Хайредин надолу никога не съм ходил и местата са ми пълна мъгла. Не ми се иска първия път да съм сам, ще има да се лутам.
Приемам го като покана за един съвместен риболов с теб :wink: По принцип нямам нищо против, даже напротив, но... Аз също не съм кой знае колко запознат с реката, защото съм "козлодуец" едва от 3-4 години, но все пак имам няколко любими местенца :oops: Лошото е че в близките дни по всяка вероятност няма да имам време за риболов щото ми предстои преместване в нова квартира :x :evil: :evil:
боби фишер
новобранец
новобранец

Мнение от боби фишер »

С удоволствие! :D Като се освободиш, да го направим. Става дума за някой уикенд, което означава вторника-срядата преди това да се разберем.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

ОК, само да се освободя :roll: Надявам се да не се е развалило времето докато се наканим :x
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”