сьс кьс ботуш или с дьльг

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
ribara77
новобранец
новобранец

сьс кьс ботуш или с дьльг

Мнение от ribara77 »

Здравеите колеги.Наближава пролет и време за риболов.Пускам тази тема заштото се колебая.Нека някои които разбира да ми отговори.Искам да си взема двигател за лодка 2.5кс но незнам сьс кьс или дьльг ботуш.Kakво означава това и по каво се различават.Лодката е навигатор
kostur4eto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: сьс кьс ботуш или с дьльг

Мнение от kostur4eto »

Дългият е по-добре за морето,но и късият не е проблем.Каквото и да си купиш можеш да го ползваш навсякъде.Сега сигурно ще скочат някои колеги,да обясняват кои са предимствата и недостатъците на единия и другия ботуш,но предполагам,че никой не си копува два двигателя за различни ситуации.Според мен най-важна е марката и к.с. които ще ти вършат работа. :D
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

Navigator-а е с къс ботуш на мотора.
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Бутуша се избира според транеца :idea: :idea: :idea: Дългите бутуши са за морските лодки защото те заради вълненията са с по-високи транци и не са сечени като за езерните лодки.И така,БУТУША според ТРАНЕЦА.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

Както каза КрокиБг ботуша е според транеца, премери го от най-горната му точка по средата където се закача мотора, до най-долната точка по отвес и кажи размера в магазина където ще купуваш мотора и готово. За информация късия ботуш е мотор с дължина на ботуша около 38 до 43 см. според марката, дългия ботуш е 10см. отгоре. Мотори до 15-20 конски сили обикновено са с къс ботуш, дълъг се внася по поръчка и съответно мотори от 40-50к.с. нагоре са само дълъг. Ако искаш да глисираш с лодката дължината на ботуша задължително трябва да отговаря на транеца.

Надявам се да съм бил полезен, успех и наслука!
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

Мотори до 15-20 конски сили обикновено са с къс ботуш, дълъг се внася по поръчка и съответно мотори от 40-50к.с. нагоре са само дълъг. Ако искаш да глисираш с лодката дължината на ботуша задължително трябва да отговаря на транеца.

Navigator-а е лодка с транец,които се прикачва допълнително се държи на 4 хилави гумени тампони/втулки.За глисиране и дума не може да става.Имах същата и знам от опит,че е за къс ботуш на мотора.
Изображение
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

значи говорим за мотор 2до 3 к.с., на такъв транец дори 4к.с. небих закачил.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Говорим принципно,как и какъв ботуш за какво е,и кога се слага дълаг и защо!!!Истината в дадения случай е простичка.За мотори с 2-3кс и с дълаг бутуш,транеца няма значение особенно м го.В единия случай ще си пасне добре ако транеца е висок,докато в другия,перката ще отиде доста ниско под лодката и от това губи от силата с която бута лодката и неможеш никога да използваш цялата му тяга.Винаги,перката трябва да стои на определено разтояние под лодката,за да бута както трябва и това е изчислено и доказано не от мен.Тошето е прав,просто когато купувате двигател,вземете височината на транеца и мерете.На око,двигател не се взима,освен ако не сте на ясно за какво става въпрос !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”