Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Захранването - хит или необходимост
Модератор: Paublo_Eskobar
- Николай Неделков
- учете се от него
Захранването - хит или необходимост
Захранките са няколко вида: състезателни , фирмени , класически и елементарни , фуражни смески , мокри и сухи , растителни и животински , смесени.
Състезателните захранки
Те имат много компоненти , с които се търси бърз ефект. При класическия риболов се разполага с повече време и се търси дълговременен и сериозен успех. Фирмени захранки се предлагат от производители на риболовно оборудване като част от номенклатурната гама в каталозите. При използването им можем да очакваме отличен резултат , но са малко скъпи. Белтъчнобиоконцентрирани смески се предлагат в нашите фуражни заводи. С тях се отглеждат и угояват домашни животни , риби в сладководното рибовъдство и други. Тези захранки на са много скъпи и често се продават в гранулиран вид. Изработката на захранки вкъщи се свежда до снабдяване с изходните продукти , пресяване , варене , печене , пържене , месене , паране , накисване , озахаряване , подслаждане , оцветяване , ароматизиране и др. В домашни условия безпроблемно могат да се спазят повечето класически рецепти.
Необходимост ли е захранването ?
Захранката има за цел да събере желаната риба в зоната за риболов. В по-голямата част от нашите водоеми се извършва интензивен промишлен и спортен риболов. Рибата става предпазлива и доближава бреговата ивица само при хранене. В нашите обезрибени язовири има малко водни обитатели и много вода. Как да бъде събрана малка част от тях на едно място ? Със захранка , разбира се. В този смисъл те са неоходимост за успешен , интензивен , ефектен и резултатен риболов.
Хит ли е захранването ?
В магазинна мрежа се предлагат много видове фирмени захранки. За никой не е тайча , че с тях има доста добра резултатност. Висококачествени продукти предлагат: MVDE , D.A.M. , Jaxon , FilStar и други водещи фирми.
Захранването е хит при риболова на повечето мирни риби. С него успехът е гарантиран. По този начин могат да бъдат изкушени едри и трофейни екземпляри. Хит в риболова на шаран е използването на протеинови топчета. Хит е и окачването на стръвта по системата "на косъм".
Не бива да мислим , че веднъж стали рибари , занапред винаги ще се връщаме с уловена риба. Без захранка в затворен водоем ,често риболовът ни е обречен. Захранването е необходимост. Ключът към успеха е да се поднесе на рибата това , което тя иска в момента , точно когато го иска. След това е необходимо да се поднесе толкова храна , колкото да не се пресити. Остава най-лесната и рутинна за майстори задача - да напълним живарника.
Състезателните захранки
Те имат много компоненти , с които се търси бърз ефект. При класическия риболов се разполага с повече време и се търси дълговременен и сериозен успех. Фирмени захранки се предлагат от производители на риболовно оборудване като част от номенклатурната гама в каталозите. При използването им можем да очакваме отличен резултат , но са малко скъпи. Белтъчнобиоконцентрирани смески се предлагат в нашите фуражни заводи. С тях се отглеждат и угояват домашни животни , риби в сладководното рибовъдство и други. Тези захранки на са много скъпи и често се продават в гранулиран вид. Изработката на захранки вкъщи се свежда до снабдяване с изходните продукти , пресяване , варене , печене , пържене , месене , паране , накисване , озахаряване , подслаждане , оцветяване , ароматизиране и др. В домашни условия безпроблемно могат да се спазят повечето класически рецепти.
Необходимост ли е захранването ?
Захранката има за цел да събере желаната риба в зоната за риболов. В по-голямата част от нашите водоеми се извършва интензивен промишлен и спортен риболов. Рибата става предпазлива и доближава бреговата ивица само при хранене. В нашите обезрибени язовири има малко водни обитатели и много вода. Как да бъде събрана малка част от тях на едно място ? Със захранка , разбира се. В този смисъл те са неоходимост за успешен , интензивен , ефектен и резултатен риболов.
Хит ли е захранването ?
В магазинна мрежа се предлагат много видове фирмени захранки. За никой не е тайча , че с тях има доста добра резултатност. Висококачествени продукти предлагат: MVDE , D.A.M. , Jaxon , FilStar и други водещи фирми.
Захранването е хит при риболова на повечето мирни риби. С него успехът е гарантиран. По този начин могат да бъдат изкушени едри и трофейни екземпляри. Хит в риболова на шаран е използването на протеинови топчета. Хит е и окачването на стръвта по системата "на косъм".
Не бива да мислим , че веднъж стали рибари , занапред винаги ще се връщаме с уловена риба. Без захранка в затворен водоем ,често риболовът ни е обречен. Захранването е необходимост. Ключът към успеха е да се поднесе на рибата това , което тя иска в момента , точно когато го иска. След това е необходимо да се поднесе толкова храна , колкото да не се пресити. Остава най-лесната и рутинна за майстори задача - да напълним живарника.
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Захранването - хит или необходимост
На Д.А.М. захранка не съм виждал,но пропусна една от най-добрите и предпочитана-SENSAS.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Николай Неделков
- учете се от него
Наистина изпуснах на SENSAS
ама тя влиза в "и други водещи фирми "
На D.A.M. имаше преди , но май вече не внасят.
D.A.M. ми бяха първите хубави въдици и макари , а и първата използвана захранка , ама това 1997-1999
Ако видя някъде ще питам дали може да направя една снимка и ще я поста тук.

На D.A.M. имаше преди , но май вече не внасят.
D.A.M. ми бяха първите хубави въдици и макари , а и първата използвана захранка , ама това 1997-1999

Ако видя някъде ще питам дали може да направя една снимка и ще я поста тук.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
За мен трябваше с нея да започнеш
,после МВДЕ и останалите... 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
има страни неща в този живот!???никога не захранвам! каквото съм хванал, все е на "късмет"!!!"И!,Още ,нещо!"
Не съм засрамван от "недорибъци",нито от липсите им?ма знае ли душа рибарска ,МЪКАААААА!
Все едно да наредиш трапеза и да поканиш ,ГОСТ?
И като не дойде, как се чувстваш?, въпреки че имаш информация че обича катък, и Катино мезе , и ................! направено ,но той не идвааааа!
ВСИЧКО Е ВЪПРОС НА ИМАНЕ, НЕ НА ЗАТРАПЕЗВАНЕ!
В мигъТ в който спрях да мисля като риба, се заформи едно симбиозно привличане, РИБОЛОВ/РИБА/РИБОЛОВ/.........?
ЖЕНАТА Е КАТО РИБАТА!КОЛКОТО И ДА Я ЗАХРАНВАШ, ТОЛКОВА, ЩЕ ТИ ДОКАЖЕ, ЧЕ СЕ Е НАМЪРДАЛА В ТВОЯ ЖИВОТ, И БЕЗ ЗАХРАНКА!
Не съм засрамван от "недорибъци",нито от липсите им?ма знае ли душа рибарска ,МЪКАААААА!
Все едно да наредиш трапеза и да поканиш ,ГОСТ?
И като не дойде, как се чувстваш?, въпреки че имаш информация че обича катък, и Катино мезе , и ................! направено ,но той не идвааааа!
ВСИЧКО Е ВЪПРОС НА ИМАНЕ, НЕ НА ЗАТРАПЕЗВАНЕ!
В мигъТ в който спрях да мисля като риба, се заформи едно симбиозно привличане, РИБОЛОВ/РИБА/РИБОЛОВ/.........?
ЖЕНАТА Е КАТО РИБАТА!КОЛКОТО И ДА Я ЗАХРАНВАШ, ТОЛКОВА, ЩЕ ТИ ДОКАЖЕ, ЧЕ СЕ Е НАМЪРДАЛА В ТВОЯ ЖИВОТ, И БЕЗ ЗАХРАНКА!

-
- разбира нещата
DAM си правят захранки,всяка година вадят в каталога минимум 7-8 различни вида(различни аромати и съставки).Работят си 6
DAM Super Natural Grundfutter им се казва серията захранки сега.Има ги по онлайн магазините.

- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз лично си ползвам домашно приготвени и съм доволен.
- CERRUTI
- сериозен играч
Сенсас,Джаксън,Мондиал и домашна това ползвам и съм доволен!!!-За фидер-Сенсас и Джаксън,за плувка-Мондиал,и за дъно задължително домашна рецепта!!!

-
- научил се да хвърля
как да направя така че да не ми се отнася захранката от течението........ловя на моста на дебелт там течението не е много силно но го има....дайте некви варианти благодаря предварително.... 

Боклука кефи ли те?Щото мене НЕ.....
- Николай Неделков
- учете се от него
Слагаш глина и захранка 1:1. Ако имаш 2 кила захранка , слагаш 2 кила глина , е може би ще стане и с 1кг клина.
Глината я има в рибарските магазини , но може и с кал от водоема. Друг вариант е - взимаш един камък , малко по-малък от топка за тенис или пък толкова голям и лепиш захранката по него. Аз за това се сещам. Другите да добават...
Глината я има в рибарските магазини , но може и с кал от водоема. Друг вариант е - взимаш един камък , малко по-малък от топка за тенис или пък толкова голям и лепиш захранката по него. Аз за това се сещам. Другите да добават...
Здравейте. Да и според мен най-добрият вариант е глината, но има и още нещо, според това колко е силно течението хвърляй топките със захранка по посока обратна на течението на разтояние от мястото където ловиш. По този начин когато се разтвори топката със захранка течението ще я отнесе там където ловиш. Надявам се, че поне малко съм помогнал. Наслука.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Аз слагам повече глина за река 1:3 и претрит хляб-трохи,топките е редно да ги хвърляте пред вас,истинското изтичане и задържане става под вас.Но това зависи от силата на течение дълбочина и изобщо се преценява след като си "притропал-"дъното със сондата.А без захранка не тръгвам никъде
,каквато и да е.

- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
dimi6o написа:как да направя така че да не ми се отнася захранката от течението........ловя на моста на дебелт там течението не е много силно но го има....дайте некви варианти благодаря предварително....
Слагаи захранката в дамски чорап и камък, вързан на въже за да си го прибереш после не да го хване някои с въдица. Пусни го на нколко метра над мястото на което ловиш. Този метод е добър и за затворени водоеми тъй като се разнася само аромата на захранката и рибата не се наяжда а само се настървява.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Жена ми понеже не носи чорапи,аз правя така,а слагането в чорап е евсе едно ближеш сладолед през витрината.Умишлено пропуснах нещо-топките ги прави или плоски като татарски кюфтета или с някаква неправилна форма,да не ги търкаля течението.Глината достатъчно утежнява захранката и не ти трябват ароматизиращи чорапи,пък пробвай и сbutnik написа:Аз слагам повече глина за река 1:3 и претрит хляб-трохи,топките е редно да ги хвърляте пред вас,истинското изтичане и задържане става под вас.Но това зависи от силата на течение дълбочина и изобщо се преценява след като си "притропал-"дъното със сондата.А без захранка не тръгвам никъде,каквато и да е.

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Това с чорапа е вариант на мамка /царуш по нашенски/ и се е доказало на река /поне на нашата/. А и нищо не пречи да се комбинира с регулярно подаване на храна, която да прави диря надолу по течението....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."