Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Променяща се дължина на косъма
Модератор: sapuna
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Променяща се дължина на косъма
На всеки един от нас се е случвало да се съобразява с капризите на рибите.Или са малки за предварително подготвените ни монтажи,или пък големи-стръвта,монтирана на косъма идва или много или пък малко.В такива моменти все се налага ровене из класьорите,смяна,презамятане,в някои случаи и корекции.
Идеята за използване на подобна постройка на поводите се роди при съвместния ни излет преди няколко дни на Церова кория-аз,Хари,Любака,Митев и Живко.
Преди време гледах в някакъв клип направата на този монтаж,но не мога да го открия сега,та ще се постарая да го възпроизведа по памет и с малко импровизация!
В случая ще го представя точно,както съм го гледал!Момчетата около мен не бяха съгласни само с използването на елипсата,но аз мисля,че и тя си има своите предимства!Има или няма приложение този монтаж-оставям вие да прецените и изкажете мнение!
Необходими материали:
-Rig rings - овални и кръгли метални пръстени
-повод - желателно е да е без силиконово покритие
-силиконов стопер
-кука - според предпочитанията Ви,но в този случай аз залагам на дългото рамо
/използвам по груби материали,за да се открояват на снимките/
Нанизва се овалния пръстен на поводчето и през двете рамена го затваряте със силиконов стопер:

На едното рамо правите клупче,а на другото нанизвате кръглия/може също овален/ пръстен:

Нанизвате куката,позиционирате я на желаното място и правите стандартния "възел без възел":

При монтиране на стръвта,с помоща на иглата натягате от към овалния пръстен,а от късата или дълга страна на повода регулирате дължината на косъма:

Използването на елипсата в случая играе роля на стопер/по ширина/.Лесно се пригодява към Magot Rig и към различни комбинации.Не е задължителна и може да се пропусне и да се замени със стандартен стопер!
За повода споменах,че не е желателно използването на такъв със силиконово покритие.Това е така,защото за да монтирате елипсата и фиксирате със стопера,ще ви се наложи да го прекарате през четири дебелини конец.Трудно е повярвайте!С малко повече фантазия обаче се получава.При варианта "без" няма никакви трудности!
Успех!
Идеята за използване на подобна постройка на поводите се роди при съвместния ни излет преди няколко дни на Церова кория-аз,Хари,Любака,Митев и Живко.
Преди време гледах в някакъв клип направата на този монтаж,но не мога да го открия сега,та ще се постарая да го възпроизведа по памет и с малко импровизация!
В случая ще го представя точно,както съм го гледал!Момчетата около мен не бяха съгласни само с използването на елипсата,но аз мисля,че и тя си има своите предимства!Има или няма приложение този монтаж-оставям вие да прецените и изкажете мнение!
Необходими материали:
-Rig rings - овални и кръгли метални пръстени
-повод - желателно е да е без силиконово покритие
-силиконов стопер
-кука - според предпочитанията Ви,но в този случай аз залагам на дългото рамо
/използвам по груби материали,за да се открояват на снимките/
Нанизва се овалния пръстен на поводчето и през двете рамена го затваряте със силиконов стопер:
На едното рамо правите клупче,а на другото нанизвате кръглия/може също овален/ пръстен:
Нанизвате куката,позиционирате я на желаното място и правите стандартния "възел без възел":
При монтиране на стръвта,с помоща на иглата натягате от към овалния пръстен,а от късата или дълга страна на повода регулирате дължината на косъма:
Използването на елипсата в случая играе роля на стопер/по ширина/.Лесно се пригодява към Magot Rig и към различни комбинации.Не е задължителна и може да се пропусне и да се замени със стандартен стопер!
За повода споменах,че не е желателно използването на такъв със силиконово покритие.Това е така,защото за да монтирате елипсата и фиксирате със стопера,ще ви се наложи да го прекарате през четири дебелини конец.Трудно е повярвайте!С малко повече фантазия обаче се получава.При варианта "без" няма никакви трудности!
Успех!
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Променяща се дължина на косъма
Много полезно.
Благодаря

Благодаря

Умът е не само знанието, но и умението да го прилагаш.
Много добре!Мисля че монтажчето ще работи!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
То че работи си е факт!
Ама сега виждам,че съм допуснал грешка!
Давайте да я открием!
Ама сега виждам,че съм допуснал грешка!

Давайте да я открием!

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Май трябва да махнеш елипсата... 

- Николай Неделков
- учете се от него
sapuna написа:
Давайте да я открием!
Възела на края може да стене малко "по-така" , без да го връзваш от две , а просто да направиш куб , за да не стърчи толкова много

И аз се изразих...

Абе мисля , че ме разбра де

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Та я халка ко прай тука предварително нанизана!!!
То я монтаж май за царевица не става

Nedeltcho Delev написа:То я монтаж май за царевица не става

-
- и господ не е толокова добър
Като изключим това,че елепсовидната халка е излишна другото еидеално,но според мен. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
И аз съм на същото мнение.snegk написа:Като изключим това,че елепсовидната халка е излишна другото еидеално,но според мен.
-
Гледах един монтаж с доста дълаг косъм и шлаух на куката.Намотава (усуква)се излишака на куката и се застопорява с шлауха 

И аз се замислям в/у ползата от елипсата
,не че и така неможе!
Митак,това предполагам е дългия вариант
Как става късия?

Митак,това предполагам е дългия вариант

Как става късия?
-
Като изтеглиш втория повод на косъма

Това ми е ясно,но къде отива остатъка,демек (първия косъм)?snegk написа:Като изтеглиш втория повод на косъма