Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Топъл канал АЕЦ
Модератор: sapuna
Топъл канал АЕЦ
Колеги открива ми се възможност да посетя този митичен канал........Моля да ме просветлите каква риба има, на какво я ловите , монтажи.......Ще почерпя щедро
Благодаря предварително

Благодаря предварително
- Румбата
- разбира нещата
Re: Топъл канал АЕЦ

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Отговарям веднагаTwobeer написа:Колеги открива ми се възможност да посетя този митичен канал........Моля да ме просветлите каква риба има, на какво я ловите , монтажи.......Ще почерпя щедро![]()
![]()
Благодаря предварително

Ако предположим, че си успял да намериш къде да хвърляш можеш да разчиташ на дребен до средн размер морунажи на плувка, както и на същите морунажи, разнообразявани понякога с някой по-едър екземпляр на пружина... На същата пружина може да се появят някоя платичка, таранка или шаранче със скромен размер

От хищниците можеш да се надяваш най-вече на бяла риба, но имай предвид, че се ловят основно маломерки (и ако те видя че ги прибираш горко ти

Ако пък ти се отвори възможност да влезеш в забранения за риболов участък около ВЕЦ-а или "бързотока" можеш да търсиш и распери (на спининг). Има и малко повече платика и морунаж, които отново кълват главно на дънен монтаж с разни пружини и захранки...
Поздрави и успех!!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Благодаря колеги за инфото....смятам да си нося 1 спининг, 1мач и 1фидер със съответното оборудване......колко е широк този канал

За широчина ще ти стигне, спокойноTwobeer написа:колко е широк този канал

Поздрави!
- краси12345678
- ще става разбирач
Здравей колега,както каза Стефко хора има много но те са повече в събота и неделя.Ако идваш в делничен ден места могат да се намерят,но трябва да се стане по раничко да кажем към 06:00 да си на канала.Не забравяй да си носиш ботуши защото в повечето случай има кал особено ако е валяло.Като риба има предимно морунаж,платика, каракуда, бяла риба, епизодично щука и сабица. Тази година шаран и амур се хващат много много рядко така че за тях не залагай големи надежди.Много зависи каде ще ловиш на канала, ако си на десния бряг кадето ловят повечето хора можеш да ловиш на плувка около баржата най добре с болонезе.Излизат предимно риби около 20-25 см.Надоло като тръгнеш към Дунава и прескочиш въжето на баржата ще стигнеш до един панел разстоянието не е голямо там можеш да опиташ да ловиш на пружина.сладващото място е на върбичката тя се намира точно след панела там може да се лови и на плувка и на дъно.Под върбичката местата са за дънен риболов до носа или вливането на канала в Дунав.Точно под носа има една тръба за помпа там също можеш да ловиш на плувка.За плувка си приготви повечко захранка и подавай по малко бял червей но внимавай че течението е силно.За пружина аз използвам само хляб 1-2 хляба ще ти стигнат ,наронен на ситно а корите на малко по едро след това намокрям но до такава степен че да не стане на тесто а трохите да си остават почти цели но да са влажни.Като вземеш от хляба и стиснеш около пружинката трохите трябва да се задържат но да не падат .Неслагам никакви аромати.На хляб съм имал много по големи слуки от колкото със захранки.Монтажа е с пружинка две бели куки №10 вързани с многонишкова корда и стиропор за стръв.Това е за мирните риби а за хищните Стефко вече писа.На пружина излизат и доста едри морунажи.Можеш да пробваш и на пружина с качамак аз съм писал как се правят няколко вида за пружина и за кубчета.Можеш да опиташ и на капан но там резултатите са по лоши.За сега с това мога да ти помогна ако те интересува още нещо питай.А щтях да забравя носи си по тежки олова за пружинка около120гр. защото леките ги отнася.Наслука.
Благодаря колеги
.....ще пробвам и импровизирам.....ще дам отчет за излета 

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
За дъно си вземи тежести 200гр. За спининг ако търсиш распер ти трябват големи дистанции ( 70-80 метра). Препоръчвам ти кастмастери. Също много вървежна примамка е Салмо Трил ( има го на снимката на колегата в линка който ти е дал). Може да пробваш на силикон за бяла ( вземи си тежки глави - 25-40 грама). За плувката нямам информация
Успех и да пишеш какво си направил

Успех и да пишеш какво си направил

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравейте колеги, прочетох с интерес повечето постове...
Много категорични твърдения прочето относно размера и вида на рибите. Въпросните снимки са мои и са от 12 февруари.
Ще разкажа с няколко думи за самия риболов.
Настанихме се на стълбите точно под новостроящия се ВЕЦ. Дълбочината там варира между 4 и 5м Застанах умишлено на ръба на течението, където се получава лек водовъртеж.
Относно големината на рибите смело мога да кажа, че това зависи единствено и само от това какво ще хвъллите във водата.
Аз изхвърлих една средна кофа - 19литра с подхранка и около 500гр бял червей. Резултатът е около 40 кг риба.
Основно платика от 400 до 800г. Хванах също така някоя белица, распери, бяла мряна, скобари и морунажи, но риби по 25см НЯМАХ.
Ловил съм с болонезе почти в краката си, на дистанция не повече от 8-9м от брега.
В момента риболова на канала е супер. По-вляво, съвсем на ръба на течението се ловят и шарани. Колегите с които бях извадиха по 5-6 шарана около кило и два между 3 и 4кг на дъно.
Не се заяждам, но според мен правилно е да се каже "аз хванах такива и такива риби", а не "в канала има риби по 25см".
Пожелавам успехи, носете си повечко храна, а риба там има много. Просто трябва да я съберете и да отсеете дребосъка.
Много категорични твърдения прочето относно размера и вида на рибите. Въпросните снимки са мои и са от 12 февруари.
Настанихме се на стълбите точно под новостроящия се ВЕЦ. Дълбочината там варира между 4 и 5м Застанах умишлено на ръба на течението, където се получава лек водовъртеж.
Относно големината на рибите смело мога да кажа, че това зависи единствено и само от това какво ще хвъллите във водата.
Аз изхвърлих една средна кофа - 19литра с подхранка и около 500гр бял червей. Резултатът е около 40 кг риба.
Основно платика от 400 до 800г. Хванах също така някоя белица, распери, бяла мряна, скобари и морунажи, но риби по 25см НЯМАХ.
Ловил съм с болонезе почти в краката си, на дистанция не повече от 8-9м от брега.
В момента риболова на канала е супер. По-вляво, съвсем на ръба на течението се ловят и шарани. Колегите с които бях извадиха по 5-6 шарана около кило и два между 3 и 4кг на дъно.
Не се заяждам, но според мен правилно е да се каже "аз хванах такива и такива риби", а не "в канала има риби по 25см".
Пожелавам успехи, носете си повечко храна, а риба там има много. Просто трябва да я съберете и да отсеете дребосъка.
Да работят онези, които не могат да ловят риба!
Здравей колега, Папаракpaparaka написа:....................
Настанихме се на стълбите точно под новостроящия се ВЕЦ.
................................

С цялото ми уважение към теб ще направя лек коментар по поста ти по-горе!
Нарочно оставих в цитата само тези неща, защото в тях се крие целия смисъл на казаното до тук

Никой разбира се не е казал, че в топлия канал има само и единствено риби по 25 см! Напротив, има и амури по 15 и сомове над 30 кг.

Затова не е редно когато някой пита за информация за канала да му се каже безусловно "О, там има платики по кило и распери по 3 кг, шарани и тлъсти морунажи на корем"

Толкова от мен

Поздрави!
- краси12345678
- ще става разбирач
Абсолютно съм съгласен с корекцията на Стефко за поста на колегата Папарак
Аз ловя на канала от 1991г.и смея да твърдя че на бързотока винаги е излизала добра риба.В80% колегите който са на бързотока ловят а другите гледат.Преди да започне строежа на веца на бързотока се ходеше свободно а сега е само за връзкари ИЛИ НЕ Е ТАКА Г-н Папарак.Когато решите да направите излет но под баржата ми се обадете GSM-0889386774 и аз с удоволствие ще дойда да гледам как ловите платики по700-800гр. распери, шарани и др. в такива количества.
Не оставайте с впечатление че питая към Вас лоши чувства.Всичко добро.

Който нож вади сам пада в него.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Колеги както и очаквах реакцията не закъсня
))
Сега хайде да прочетем моя пост внимателно. Никъде не съм коментирал никакви баржи. Обясних точно къде съм ловил рибите и как. На тоя канал ходя за втори път. Първия път бях на самата баржа. Духаше ужасен вятър и хванах само няколко риби.
Обаче. От дясно на мен имаше 7-8 души, които хванаха общо 10 кила риба.
Смятам, че мястото е важно, но по-важен е начинът на ловене, нали така. Защото на едно и също "дащно" място един хваща 50 кила а друг 5 или 10.
Опитах се да бъда полезен, заради Бутника.
И целта на поста изобщо не беше, за да се похваля. Просто приятелски съвет.
Успех на всички.

Сега хайде да прочетем моя пост внимателно. Никъде не съм коментирал никакви баржи. Обясних точно къде съм ловил рибите и как. На тоя канал ходя за втори път. Първия път бях на самата баржа. Духаше ужасен вятър и хванах само няколко риби.
Обаче. От дясно на мен имаше 7-8 души, които хванаха общо 10 кила риба.
Смятам, че мястото е важно, но по-важен е начинът на ловене, нали така. Защото на едно и също "дащно" място един хваща 50 кила а друг 5 или 10.
Опитах се да бъда полезен, заради Бутника.
И целта на поста изобщо не беше, за да се похваля. Просто приятелски съвет.
Успех на всички.
Да работят онези, които не могат да ловят риба!