Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Относно кефала.......
Модератор: bobopeli
Относно кефала.......
Бих желал да науча нещо повече относно риболова на кефал на булдо и по-специално-кога точно е най-добре да се отиде-привечер или рано сутрин,преди дъжд и т.н.

- legion
- научил се да хвърля
Ми лятото след 16:00.От мост е идялно,ако можеш да се доредиш,само дето на моста булдото е излишно,направо се слага мухата и няколко сачмички на линията и пускаш по течението.Но за муха май вече е късно поне аз никога не съм ходил октомври на муха 

Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.

- GE6_HUNT
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
На грозде не ми беше хрумвало да пробвам,но този сезон е адски подходящ за риболов на едри парчета на бъзи.Ако някой ми беше казал че бута на бъзи в никакъв случай не бих му повярвал,но след като видях един дядо как ги разби.....И то само над 200гр до половин кило.След това задължително като ходя за кефал първо пробвам на бъзи и ако не бута на него преминавам на блесни и естесвена стръв.Лови се само на плувка с 4-ти номер кука(много тънка и всяко зрънце се набива отделно до образуване на грозче.Ако ви трябват дребни кефалчета за стръв за сом на малка кука по 1 зрънце си набавяте стръв за цяла вечер за двама трима човека
- muhomor
- новобранец
- Обратна връзка:
Най го моря на спиннинг на Янтра до Бяла, но наистина понякога не ще да взима блесни и воблери... може да го пробваш и на жабче с булдо или на узряло грозде - взимаш една малка тройка и скриваш куката в зърното; нанизва се с игла, като прокарваш първо повода и после ухото на куката, докато се скрият върховете на тройката; после закачаш на основното влакно; ако зърното плува. а не потъва може да не ползваш плувка и тежести. гроздето е достатъчно тежко да си замяташ с него. ако има мост е най-добре да пускаш от него, ако не - по-дълъг прът и от брегаА сега сме октомври и ред на риболова с грозде !!! ...изключително ефикасен е за кефали !!!! надявам се знаеш как става?

Колега аз го моря на булдо сутрен до към 10 часа и следобяд след 17 часа , но това не означа че през другото време не взима .
Миналата година направихме няколко излета и през ноември ,като резултатите не бяха по лоши от летните.
Така че като тръгнеш за кефа слагай по едно болдо и комплект мухи -на мен лично много ми допада този метод.
Миналата година направихме няколко излета и през ноември ,като резултатите не бяха по лоши от летните.
Така че като тръгнеш за кефа слагай по едно болдо и комплект мухи -на мен лично много ми допада този метод.
- CAVERN
- вече хвърля и на тежко
В събота и неделя преслушвах р.Тунджа между селата Юлиево и Зимница. За двата дни - 16 бр. между 300 и 800 гр. при следната тактика: най- напред на рибе докато удари първия, след това с ножчето и аутопсия - вътре само семчици от къпини и бъзак; втория на бъзак, пак аутопсия - вътре семчици и крилца от някакво черно бръмбърче, което не намерих край реката, но намерих 6 щурчета.
Равносметка за 2та дни - 5 на рибе; 5 на щурче; 4 на бъзак; 2 на къпина. Линията-с булдо.
Съветът ми е - след първия - аутопсия и експерименти!
Равносметка за 2та дни - 5 на рибе; 5 на щурче; 4 на бъзак; 2 на къпина. Линията-с булдо.
Съветът ми е - след първия - аутопсия и експерименти!
- legion
- научил се да хвърля
CAVERN за патолог ставаш няма спор,ама ще ми кажеш ли що е бъзак
А насекоми освен с кепа по тревата може да се търсят и по листата на храсти,дървета,в трастиката.А черните бръмбари около кравешки или конски тафтаци

А насекоми освен с кепа по тревата може да се търсят и по листата на храсти,дървета,в трастиката.А черните бръмбари около кравешки или конски тафтаци

Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.

-
- новобранец
Туй е марихуана, доколкото виждам!CAVERN написа:http://www.kvetenacr.cz/obrazky/katalog/99_3.jpg

-
- новобранец