Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

платените... има ли тръпка
Модератор: dantho.mihov
платените... има ли тръпка
Плащаш вход и ловиш риба, после ти претеглят рибата и си я плащаш като купена от магазин.
не става дума за финансови възможности....а за удоволствието,важна е тръпката пред неизвестното
Не е ли все едно да пуснещ ловджия в курник.
Мисълта ми се породи, като гледам колеги показващи снимки с трофеи от платени..незнам дали да се въсхищавам
не става дума за финансови възможности....а за удоволствието,важна е тръпката пред неизвестното
Не е ли все едно да пуснещ ловджия в курник.
Мисълта ми се породи, като гледам колеги показващи снимки с трофеи от платени..незнам дали да се въсхищавам
рибарите се славят с търпение и могат да изчакат края, какъвто и да е той.
Re: платените... има ли тръпка
На мене лично ми харесва платения риболов,но с възможност да връщам рибата
а не да купувам 'ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 

Колега а по не платените почти няма нищо вече,повечето отиваме за удоволствието и наистина кефа няма цена 

Абе колега аз да ти кажа от моя гледна точка .Ми то по платените водоеми май нема кои знае колко трофейни екземпляри с изключения на пастървите и още един два вида , Я погледни на Овчарица кво прават хората ама там рибата не се плаща .Пък дали ще е на платено или не то като има голяма риба и като е реква да се хване на твоята кука ако ще и у ваната да пуснаш пак ше я фанеш .Един колега имаше един много готин подпис цитирам по спомен : никои няма да хване моята риба или пък аз неговата ,или нещо от сорта така че на платено или неплатено разликата е само в левчетата които се даватспоред мене
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
Избягвам ги по принцип, но са алтернатива през забраната, особено където имаш възможност да ловиш за удоволствие и освобождаваш рибата.
- ceno cenov
- разбира нещата
Платения риболов е като платената "любов" кеф има ама тръпка нъц. Трепета изчезва. 

- maycal
- ще става разбирач
Положението е различно в различните водоеми и в зависимост от конкретния момент! Има случаи, когато се оказва, че ситуацията се доближава до оптимално желана такава-хубава природна обстановка, не много хора, не прекалено лесен (понякога много труден) , но осъществен ( понякога липсващ) улов...Платените водоеми са една от задължителните насоки и възмоности на риболова в България за дълъг период поради окаяното състояние на "дивите" водоеми и реки. Цялата работа е в "добро качество и практика" на тази услуга!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Аз много обичам риболова! Дядо ме води на един язовир. Той е малък.
Там се плаща 8лв и може да ловиш, ама ние не хващаме.
Веднъж един човек хвана 2 шарана, ама не го познавахме.
ПП. Къде да я пратя тая тема??
Там се плаща 8лв и може да ловиш, ама ние не хващаме.
Веднъж един човек хвана 2 шарана, ама не го познавахме.
ПП. Къде да я пратя тая тема??
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- вече хвърля и на тежко
Я погледни на Овчарица кво прават хората ама там рибата не се плаща
Напротив колега,
над 3 килограма риба на човек се заплаща допълнително на килограм, друг е въпросът, че хората масово си крият рибата, а и контрола в това отношение, е доста занижен, по-скоро гледат да си вземат парите и това е.
Напротив колега,
над 3 килограма риба на човек се заплаща допълнително на килограм, друг е въпросът, че хората масово си крият рибата, а и контрола в това отношение, е доста занижен, по-скоро гледат да си вземат парите и това е.
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
В България свободното време на по голямата част от населението става все по малко . А един шаранджийски излет на свободен водоем за да разчиташ на улов а не само на късмет ти трябват няколко дни. Не всеки може да си позволи да отсъства от работа по една седмица например. А на платения водоем ти спестява много често повче пари от колкото излет на свободен водоем
Колега тук си в голяма заблуда!Рибата на Овчарица се заплаща!Имаш право да вземаш риба,както е по билета- до 3кг на ден, или единични бройки надвишаващи това количество, като е забранено да се взимат трофейни риби(мисля че над 10кг е нормата, но не съм много сигурен!)!Gan4eff написа:Абе колега аз да ти кажа от моя гледна точка .Ми то по платените водоеми май нема кои знае колко трофейни екземпляри с изключения на пастървите и още един два вида , Я погледни на Овчарица кво прават хората ама там рибата не се плаща .
Точно този язовир е много добър пример за платен язовир!
Като се замисля колко капота на платени водоеми имам, дали има разлика платено/неплатено въобще?!

не че има безплатни излети....хубавото на платените водоеми е, че има някаква дисциплина, тоест често срещаната "колегиалност"-няколко човека да заградят с десетки въдици някое "по-дашно" място, и да гледат на другите, като на натрапници я няма.....
Иначе там където задължително трябва да вземаш улова, не е добра схема, наистина......, както им казва
г-н IDA- "бройлерни водоеми"!
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

- Николай Неделков
- учете се от него
Аз ходя на платени само през забраната , по изключение през другото време на годината.
На повечето платени , на които ходя рибата не се плаща , ама цените варират между 7 и 10 лева на 1 въдица и то само за 12 часа
та за това като ходя не пускам нищо , изключение правят малкомерни шаранчета и щучки. Каквото тяхното отношение - такова и мойто. Като са тарикати , ще си зарибят пак
И Да , прави ми кеф да ловя на платено , стига да хвана де , иначе псувам до 9-то коляно собствениците.
Какво е това има ли тръпка или няма , нали си за риба , естествено , че трябва да има.
Изключвам местата , на който е примерно 4-8 лева на пръчка и рибата над 3кг се плаща и нямаш право да връщаш - там тръпката е равна на 0 , въпреки , че има малко кеф докато вадиш поредния шаран над кило с 0.16
а и там винаги важи "Правилото на скъсания живарник" 
На повечето платени , на които ходя рибата не се плаща , ама цените варират между 7 и 10 лева на 1 въдица и то само за 12 часа

И Да , прави ми кеф да ловя на платено , стига да хвана де , иначе псувам до 9-то коляно собствениците.
Какво е това има ли тръпка или няма , нали си за риба , естествено , че трябва да има.
Изключвам местата , на който е примерно 4-8 лева на пръчка и рибата над 3кг се плаща и нямаш право да връщаш - там тръпката е равна на 0 , въпреки , че има малко кеф докато вадиш поредния шаран над кило с 0.16

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Що ли не дойдеш с мен в един " курник" -да та вида кво ша фанешklkklk написа:Не е ли все едно да пуснещ ловджия в курник.