Маленко,шаренко от стола те вдига.Що е то?

Всичко за рибите.Външни белези,хранене,ареал на отделните видове.

Модератор: emo vasilev

Пускате ли обратно слънчатките?

Да
24
17%
Не
120
83%

Общо гласове: 144

Аватар
legion
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Маленко,шаренко от стола те вдига.Що е то?

Мнение от legion »

Първо да оговоря на въпроса:ЩО ПУСКАМ ТАКАВА ТЕМА ТУК?
Щото шаран всеки иска да хване,а слънчатки всички хващаме.
Щото с уловен шаран се хвалиш,а за уловена слънчатка си признаваш.
Щото като хванеш шаран ставаш мъж,а слънчак ловиш докато възмажееш.
Щото шарана е мечта,а сънджака е реалността.
Що след кашалота пускам подобна тема пак :?:
ЩОТО Е СЪНДЖАК :!: :oops: :!:
Та по темата връщате ли обратно таз маленка шаренка гадинка,която като види червейче се спуска след него,като софийска бабичка след празно място в автобус :lol:
Аз не ги пускам :twisted: НИКОГААА :twisted: Даже спецялно за тях си нося едни яки ножици за рязане на месо и когато някоя слънчатка е нагълтала яко,вадя и режа,режа,режа :P докато не си извадя куката :lol: Така нарязаната слънчатка хвърлям на брега. :wink: Като ходя по няколко пъти на едно и също място,където има слънчак(а то навсякъде има)пумярите научават за мен и почват да се сабират.По 3 помяра наведъж съм хранил :shock:
А да ако имате някаква оригинална идея как да се отървем от слънчатките,като например:да съберем всичките пумяри в София и да ги научим да ловят сънджак на косъм 8) Моля споделяйте :!:

И накрая един сериозен въпрос.Мислите ли че ако в едно блато,язовир има малко слъчатки това е признак че там има хищници(най-вече риби,или змии и птици)които се хранят с тях или пък в съответния водоем броят на местните риби които се конкурират със сънджака за храна е значителен,или просто водоема е пренаселен :?:
Последно промяна от legion на Съб Окт 01, 2005 9:18 pm, променено общо 2 пъти.
Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.Изображение
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Преди да разбера как се казва рибата и виках травестит :D !

НИКОГА не ги пускам ама ходя в язовири дето мн рядко се хващат ама само по брега...ако хварлиш навътре нема слънчаци и същност в язовира на който ходя за два излета около 36 часа мин съм хванал само един слънчак на плувка до брега !
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

За сленчевите риби

Мнение от lz1igr »

Това наистина е една много досадна рибка.Разнасят я птиците,като по краката им се полепват хайверените зрънца и като кацнат в друг водоем....Това е положението.Единственото спасение е подбиране на стръвта.Тази гад за съжаление обича червен и бял червей и изобщо всяка стръв,свързана с мръвката.Вадил съм слънчоци над0,5кг.Дано обаче колеги не попаднете на водоеми,като този в с.Татарево,където има водни костенурки.Тогава няма спасение.Налитат на всякаква стръв,дори малка рибка.А как се вади после куката от устата и не ми се мисли.Наслука.
Куката
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Отговор

Мнение от Куката »

Аз не пускам слънчатките.Има една рецепта за тях.Одирате кожите смеляте месото с малко по-тлъсто свинско и оформяте кюфтета.Просто.
Аватар
legion
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legion »

Eдин познат събираше салънчатките наред с бабушките и си хранеше прасето с тях. :) Но прасета стана като мечка стръвница и му беше изяло 2 кокошки,като налетяло и на петела,се наложи да сготвят прасето :lol: :D :D От тогава сънджак на прасе не е давал :P
Лошото е че сънджак има и в реките вадил съм от р.Струма по дозина докато ловя рибета за стръв по познатия начин пиян щъркел с кепче :lol:
А костенурки и аз съм вадил 2 за един излет,препоръчвам ги на колегите дето не ядът риба,но ходят за риба заради тръпката,добре дърпат костенурките :lol: :D :lol:
То от блатна костенурка супа не става нали? :roll:
Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.Изображение
atanasov2004
новобранец
новобранец

Отговор...

Мнение от atanasov2004 »

Хайде и от мен. Тези рибки "слънчевите" са чудесна страв за
хищни риби: Щука и сом.Живи са и мърдат на куките....
Успех :D :D :D
Аватар
Fisherman66
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Fisherman66 »

Айде и от мен едно мнение .... не ги пускам никога обратно ... одзаде у тревата за нощна закуска на некоя горска нощна хищнинка ... но пък за стръф стават! навремето в Ломскио край щуките кълвеха предпочитаемо (пред каракуда и кротушка) на слънчаци.
... Синковецът ми е много горд (все още) с едно свое постижение от 6-годишния му период ... в южния парк .... успя да улови слънчак в найлоново пликче от семки ... :D :shock: :D
Аватар
legion
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legion »

Fisherman66 написа: ... Синковецът ми е много горд (все още) с едно свое постижение от 6-годишния му период ... в южния парк .... успя да улови слънчак в найлоново пликче от семки ... :D :shock: :D
Само заради това щях да му купя колело :lol: 8) :D
Аватар
Sharky
новобранец
новобранец

Мнение от Sharky »

на мен не ми е удрял
Изображение
Ninam
новобранец
новобранец

Re: За сленчевите риби

Мнение от Ninam »

Не съм вадил на дъно, но ми е удрялa на царевица :shock: ...НИКОГА не съм пускал слън4ак обратно, просто не е колегиално към другите риболовци на водоема :lol: .Трябва да се съберат пари и да се направи едно проу4ване за ваксина с/у тея гадини.
лз1игр написа:Това наистина е една много досадна рибка.Разнасят я птиците,като по краката им се полепват хайверените зрънца и като кацнат в друг водоем....Това е положението.Единственото спасение е подбиране на стръвта.Тази гад за съжаление обича червен и бял червей и изобщо всяка стръв,свързана с мръвката.Вадил съм слънчоци над0,5кг.Дано обаче колеги не попаднете на водоеми,като този в с.Татарево,където има водни костенурки.Тогава няма спасение.Налитат на всякаква стръв,дори малка рибка.А как се вади после куката от устата и не ми се мисли.Наслука.
Колега за с.Татарево, м/у Мин. Бани и Хасково ли говори6, и ако е така кой язовир по-тo4но?А костенурки в такова огромно коли4ество съм видял само на едно място....на околовръстното на Хасково, на гйола до непостроения ТЕЦ.....МНОГО СА!
Lars
новобранец
новобранец

Мнение от Lars »

Май пак се започна тема за "полезна" и "вредна" риба... :?
Чувал съм, че в природата такова нещо като "полезна" и "вредна" гадинка няма, но не съм специалист...
Аз лично ги пускам, но пък от друга страна аз и друга риба пускам когато не ми се разправя да я чистя... :D
Ambitious people are simply too stupid to be lazy
Аватар
Щуката
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Щуката »

Lars написа:Май пак се започна тема за "полезна" и "вредна" риба... :?
Чувал съм, че в природата такова нещо като "полезна" и "вредна" гадинка няма, но не съм специалист...
Аз лично ги пускам, но пък от друга страна аз и друга риба пускам когато не ми се разправя да я чистя... :D
Ти пускаш слънчака :?:
Това е нимислимо бре :evil:
Lars
новобранец
новобранец

Мнение от Lars »

Щуката написа: Ти пускаш слънчака :?:
Това е нимислимо бре :evil:
Ми начи явно нИ мисля (правилно?) :D
Ambitious people are simply too stupid to be lazy
Аватар
ribaria1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribaria1 »

ММДААА НЕ МИСЛИШ ЗЕР... ПА КАТ ФАНЕШ НЕКОЙ ГОЛЕМ ШАРАН
И НЕ ТИ СЕ ЧИСТИ - НЕДЕЙ ГО ПУСКА БЕ... НАПРАЙ ГО ДАРЕНИЕ НА
НЕКОЙ ЗАКЪСАЛ, ПА МОЖЕ И ХАИР ДА ВИДИШ СЕТНЕ НЕКЪКЪВ А .. :roll:
ЖАЛНА ВИ МАЙКА-РИБИИИ....
Аватар
legion
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legion »

Lars написа:Чувал съм, че в природата такова нещо като "полезна" и "вредна" гадинка няма, но не съм специалист...
Mи няма. :wink: Само дето слънчатката не е част от българската природа.И тъй като хората са я донесли и разселили,те ще трябва и да я премахнат.И участието на Изображение е задължително.
Евала на феновете на Изображение те помагат :axe: ,ако се включат и сините :smt027 ,ЩЕ НАСТАНЕ НЕКАВ УЖАС НЕКАВ АД ЗА СЪНДЖАКА.Ние от
Изображение отдавна ги млатим :smt066 :smt106
Публикувай отговор

Обратно към “За рибите по света и у нас”