Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Термосвиваем шлаух
Модератор: sapuna
Термосвиваем шлаух
Здравейте колеги,кажете по какъв начин нагрявате шлауха ако за повод използвате плетено влакно със нещо като силиконово покритие ?
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Термосвиваем шлаух
Шлаух поставям само на куката от кадето си намествам косъма и го нагрявам със запалка..смисъл поставям шлауха над огънчето , иначе ще изгориш плетеното влакно когато го доближиш прекалено много до огънчето...
но съм начинаещ..нека някой който е по надред в нещата , може да ти даде до добро мнение...

Искам Ланец Вместо ВРАТ ! ! !
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
На водоема ,газов котлон , канче и в горещата вода ...........
-
- вече хвърля и на тежко
Най е лесно с цигара.Доближаваш огънчето до шлауха като гледаш много да не го задържаш на едно място,а го местиш бавно по дължината му.После повтаряш операцията и от другата страна на шлауха.Става перфектно като му свикнеш 

iid написа:Най е лесно с цигара.Доближаваш огънчето до шлауха като гледаш много да не го задържаш на едно място,а го местиш бавно по дължината му.После повтаряш операцията и от другата страна на шлауха.Става перфектно като му свикнеш

Хайде малко и от мен, че ми е скучно като не пиша
.
Има два вида термосвиваем шлаух- на 125 и на 300градуса. Този, който използуваме ние се свива на 125градуса. Кевлара сублимира при 250 градуса(преминава директно от твърдо в газообразно състояние), т.е. се срива тотално. Температурата на пламъка от запалката е 730 градуса(в момента го измерих). Изводите са повече от ясни.
Аз правя така- като заври водата, изключвам котлона и топвам. Успех!

Има два вида термосвиваем шлаух- на 125 и на 300градуса. Този, който използуваме ние се свива на 125градуса. Кевлара сублимира при 250 градуса(преминава директно от твърдо в газообразно състояние), т.е. се срива тотално. Температурата на пламъка от запалката е 730 градуса(в момента го измерих). Изводите са повече от ясни.
Аз правя така- като заври водата, изключвам котлона и топвам. Успех!
-
- вече хвърля и на тежко
Не трябва да пушиш,за да запалиш цигарата
Все пак пушенето е лош пророк
Същта работа върши и въгленчето на запалено сухо клонче 

-
- и господ не е толокова добър
Правелния начин е на пара.Мене когато ме мързи използвам запалка,но я държа странично и никога не допирам огъня до шлауха,много бързо наранява влакното ако допрете огънчето.Проверявайте монтажа на опън да се обедите,че несте го повредели 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- научил се да хвърля
Аз го правя на пара дали в къщи или на водоема е все едно.Проверявай винаги на опън монтажа.Успех!
Когато цъфнат теменугите и работите тръгнат зле,
е...и им майката на другите гледай ти да си добре.
Пеню Пенев
е...и им майката на другите гледай ти да си добре.
Пеню Пенев
Вкъщи използвам да загрея водата на микровълновата и топвам куките.на гьола джезве и газов котлон.
- carpsliven2
- сериозен играч
Трябва да слага на гореща водна баня .. и както казва Илийката ..след това се пробва задължително .. гледам че сте млади .. и искате да се научите от интернет .. книги или съвети , но няма да стане. Първо .. трябва да знаете на какви куки се слага шлауха ... понеже несе слага безразборно .. най добре ще проверите при паткарник .. там ще ви се изясни коя марка куки е по добре да се ползва и на коя кука да сложите шлаух. Ако някой има по специални запитвания .. ползвайте лс .. ще ви отговоря. 

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува