Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

Евтини нощни индикатори
Модератор: sapuna
- kalinborisov
- новобранец
- Обратна връзка:
Евтини нощни индикатори
При нощен риболов на река, когато мястото не позволява въдиците да са близко една до друга и се налага да са на по-голямо разстояние е от значение рибарят да има добра светлинна индикация, за да маркира кълването. (звуковата е решена от различните видове камбанки или звънчета) За целта използвах веществото ЛУМИНОФЛОР.Представлява флоресциращ прах , който примесен с авто лак се нанася на фин слой между върховия водач и този под него. След засъхване при осветяване с фенер, челник или кои с каквото ходи на риболов осигурява за около 15-20 мин. светещ връх. Естествено всичко това би Ви свършило работа само при условие че пръчката е изправена и самият връх представлява светлинен идикатор. Звънецът издава посоката към която да се насочите, а играещият светещ връх Ви показва
на коя пръчка е ударът.
. Според закона е забранен нощният риболов.Странно защото някой видове риби са активни именно през този период на денонощието. А по телевизията показваха шаранджий които ловят през ноща.
на коя пръчка е ударът.

- ivan_yo
- разбира нещата
Re: Евтини нощни индикатори
От каде например може да се здобие човек с този ЛУМИНОФЛОРkalinborisov написа:При нощен риболов на река, когато мястото не позволява въдиците да са близко една до друга и се налага да са на по-голямо разстояние е от значение рибарят да има добра светлинна индикация, за да маркира кълването. (звуковата е решена от различните видове камбанки или звънчета) За целта използвах веществото ЛУМИНОФЛОР.Представлява флоресциращ прах , който примесен с авто лак се нанася на фин слой между върховия водач и този под него. След засъхване при осветяване с фенер, челник или кои с каквото ходи на риболов осигурява за около 15-20 мин. светещ връх. Естествено всичко това би Ви свършило работа само при условие че пръчката е изправена и самият връх представлява светлинен идикатор. Звънецът издава посоката към която да се насочите, а играещият светещ връх Ви показва
на коя пръчка е ударът.
. Според закона е забранен нощният риболов.Странно защото някой видове риби са активни именно през този период на денонощието. А по телевизията показваха шаранджий които ловят през ноща.

ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
- legion
- научил се да хвърля
Re: Евтини нощни индикатори
То май това е една от причините да го забранятkalinborisov написа:. Според закона е забранен нощният риболов.Странно защото някой видове риби са активни именно през този период на денонощието. А по телевизията показваха шаранджий които ловят през ноща.

При пълнолуние може и без светлинни индикатори.Не че съм ходил де

Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна.

-
- ще става разбирач
- kalinborisov
- новобранец
- Обратна връзка:
За това от къде да се намери ЛУМИНОФЛОР и колко струва съвсем не се замислих. На мен ми го даде един приятел. Днес го питах той от каде го е взел, но се оказа че го има от доста дълго време и не си спомнял. Доста тъпа ситуация като си помисля, че исках да бъда полезен а не проверих въпроса всестранно
.
Колкото да готовите сигнализатори те не са ми по джоба иначе нямам нищо против тях.
Звънчетата и стойките намазани със сместта блещукат и когато брегът е обрасъл с трева се намират много по- лесно. Като заместител на вещесеството може да се използват светлоотражателни лепенки който се продават свободно по книжарниците. Назязват се на тънки лентички и с тях се облепва върхът. Проблемът е че те свтват само при насочена срещу тях светлина, но все пак са доста удобни когато си търсиш звънеца или стойката във високата трева.
Ако разбера къде намира приложение ЛУМИНОФЛОРА ще драсна веднага, ако някой може да помогне ще се радвам защото наистина върши работа. Е според моя преценка, някой може и да не го одобри.

Колкото да готовите сигнализатори те не са ми по джоба иначе нямам нищо против тях.
Звънчетата и стойките намазани със сместта блещукат и когато брегът е обрасъл с трева се намират много по- лесно. Като заместител на вещесеството може да се използват светлоотражателни лепенки който се продават свободно по книжарниците. Назязват се на тънки лентички и с тях се облепва върхът. Проблемът е че те свтват само при насочена срещу тях светлина, но все пак са доста удобни когато си търсиш звънеца или стойката във високата трева.
Ако разбера къде намира приложение ЛУМИНОФЛОРА ще драсна веднага, ако някой може да помогне ще се радвам защото наистина върши работа. Е според моя преценка, някой може и да не го одобри.
А по телевизията показваха шаранджий които ловят през ноща.
- При това на някакъв турнир. Продават запалки със сини диоди - сваля се диотчето с батерийките компле дава се на късо, поставя се ъ ъ във бомбича - от шоколадово яице - с някава тежест и се закачва на влакното вместо дрънче или звънче. Издържат две - три нощи Запалките са по 0.75лв.

Áðàòî, èìàì 10 - íà äèñêî îáèöè è ïðúñòåíè. Âúðøåõà ñúùàòà ðàáîòà. È ïàê â êèíäåð ñþðïðèç ãè ñëàãàõ. Îò öåëàòà ðàáîòà äúùåðè÷êèòå íàìàçâàõà íàé ìíîãî.old fox написа:À ïî òåëåâèçèÿòà ïîêàçâàõà øàðàíäæèé êîèòî ëîâÿò ïðåç íîùà.![]()
![]()
- Ïðè òîâà íà íÿêàêúâ òóðíèð. Ïðîäàâàò çàïàëêè ñúñ ñèíè äèîäè - ñâàëÿ ñå äèîò÷åòî ñ áàòåðèéêèòå êîìïëå äàâà ñå íà êúñî, ïîñòàâÿ ñå ú ú âúâ áîìáè÷à - îò øîêîëàäîâî ÿèöå - ñ íÿêàâà òåæåñò è ñå çàêà÷âà íà âëàêíîòî âìåñòî äðúí÷å èëè çâúí÷å. Èçäúðæàò äâå - òðè íîùè Çàïàëêèòå ñà ïî 0.75ëâ.

- barutchiata ©
- Администратор
- ivan_yo
- разбира нещата
Аз не отричам и несъм казвал такова нещо. Въдиците ми са във водата и нощем щом съм който и дае водоем. А и немисля че е някакво престъпление да се риболовствува през ноща със законни средства.barutchiata написа:Уж никой не ходи на нощен риболов а гледай какъв интерес .![]()
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
- GE6_HUNT
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
От 2 -3 години имам един лак на Балзер с който си боядисвам върхове на плувки,воблери и блесни но определено излиза по соленичко от звънчето-6 кинта за разфасовка колкото тези дамски лакове за нокти
И на всичкото отгоре самия лак е смес от чисто прозрачен лак и прашец от фосфор или нещо подобно,като всичкия прашец се утаява на дъното за 10 минути и покрива само 1мм слой от дъното на шишенцето,а сАМО ТОЙ СВЕТИ
и то замо ако не е голяма луната се забелязва плувката със 5-6 слоя лак
иначе за воблери си струва да се ползва,има ефект.Сега с нетърпение чакам да дойде Баба марта да ми върже светещи мартенички на дунарките,които ще вършат чудна работа според мен, а и са евтинки!!!

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
а бе пичове 6то не си купите по някоклко от светещите пръчици ( от тия дето се слаот на плувката за нощен) и като го лепнеш на върха на колеца или с ластиче за звънчето май ще е по гот а цената е 0.40-0.60 лв за брой та даже и за два от по малките
Колкото по-добър джип караш,
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
keymaker написа:а бе пичове 6то не си купите по някоклко от светещите пръчици ( от тия дето се слаот на плувката за нощен) и като го лепнеш на върха на колеца или с ластиче за звънчето май ще е по гот а цената е 0.40-0.60 лв за брой та даже и за два от по малките

Аз използвам светещите пръчици залепени за върха на фидера с тиксо и върши идеална работа.Едно пакетче-0,90ст ти е предостатъчно за цяла вечер.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА