как да си направя алкален акумулатор

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
matrix
научил се да хвърля
научил се да хвърля

как да си направя алкален акумулатор

Мнение от matrix »

Ако някой знае как мога да си направя алкален акумулатор нека пише.Казаха ми че се правил от батерия на електрокар,но знам само това.Незнам дали се продават такива а и цената ще е доста висока :?:
ресьора

Re: как да си направя алкален акумулатор

Мнение от ресьора »

Колега за какво мислиш да я ползваш и непременно ли трябва да е алкална :roll:
Аватар
matrix
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от matrix »

ами мисля да е за ел.двигател.казаха ми че алкалните държали повече,затова съм се спрял на такъв-ако имаш нещо на предвид или дай съвет какво да правя
Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димича »

По-евтино и по-надеждно ще бъде,ако си купиш.Ако кажеш за какво напрежение и какъв ток ти трябва или(ако не е тайна)-за какво ще го ползваш,може да се измисли нещо подходящо,а ако искаш да си играеш за забавление,това е друг въпрос.
Ракията не е за малки дЯца!!!! :)
ресьора

Мнение от ресьора »

Колега имам нещо на предвид има военни алкални батерии зареждат се с калиева основа,но са на отделни самостоятелни клетки 1клетка 12в 2ампера.
Аватар
matrix
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от matrix »

ами вобще си нямам на идея какво да взема.трябва ми за ел.двигател на лодка.Чудех се да си купя обикновен акумулатор но ме разобеждават.Затова рърся по добра идея :idea: от каде мога да си взема и колко пари са?
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Алкалните батерии имат по малък капацитет от киселинния,но за сметка на това имат почти неограничен живот,както и многократно зареждане и разреждане.Имам алкални акумулатори от 1942г. с пречупен кръст и орел :wink: ,на които само сменяш основата\калиева\ ,зареждаш и работят.Колкото да си направиш сам :smt017 ,трудна работа.Виж някой твой човек военен или който работи с радиостанции от онова време, да ти избара някой стар,или по точно няколко стари за да направиш достатъчно напрежение.Противопоказно е събиране един до друг алкален и киселинен акумолатор,разказваш играта и на двата акумолатора,сиреч киселина +основа=на сол,или електро проводимост,край и др.Повярвай,занимавал съм се 2-години с акумолатори :axe: в казармата.Основата е също толкова корозив както и киселината,пази очи и дрехи.
п.п.Има по магазините такива алкални\капсоловани\ползват ги за мотоциклети,но в кой магазин немога ти каза.Иначе преди година струваха около 15-20 лева единия но 6 волтов.
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Аватар
matrix
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от matrix »

Благодаря ти за съвета ти.доста мислих и реших да си купя TOHATSU-2,5-без да се занимавам с акумулатори-ако го знаеш кажи си мнението дали е надежден :idea: :wink:
Аватар
matrix
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от matrix »

аз се отказах да търся алкален акумулатор.писна ми и реших да си взема бензинов мотор-TUHATSU-май е по добрия вариянт :wink: :wink: :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”