Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

как да си направя алкален акумулатор
Модератор: emo vasilev
как да си направя алкален акумулатор
Ако някой знае как мога да си направя алкален акумулатор нека пише.Казаха ми че се правил от батерия на електрокар,но знам само това.Незнам дали се продават такива а и цената ще е доста висока 

Re: как да си направя алкален акумулатор
Колега за какво мислиш да я ползваш и непременно ли трябва да е алкална 

ами мисля да е за ел.двигател.казаха ми че алкалните държали повече,затова съм се спрял на такъв-ако имаш нещо на предвид или дай съвет какво да правя
- Димича
- ще става разбирач
По-евтино и по-надеждно ще бъде,ако си купиш.Ако кажеш за какво напрежение и какъв ток ти трябва или(ако не е тайна)-за какво ще го ползваш,може да се измисли нещо подходящо,а ако искаш да си играеш за забавление,това е друг въпрос.
Ракията не е за малки дЯца!!!! 

Колега имам нещо на предвид има военни алкални батерии зареждат се с калиева основа,но са на отделни самостоятелни клетки 1клетка 12в 2ампера.
ами вобще си нямам на идея какво да взема.трябва ми за ел.двигател на лодка.Чудех се да си купя обикновен акумулатор но ме разобеждават.Затова рърся по добра идея
от каде мога да си взема и колко пари са?

- майсторчето страхил
- сериозен играч
Алкалните батерии имат по малък капацитет от киселинния,но за сметка на това имат почти неограничен живот,както и многократно зареждане и разреждане.Имам алкални акумулатори от 1942г. с пречупен кръст и орел
,на които само сменяш основата\калиева\ ,зареждаш и работят.Колкото да си направиш сам
,трудна работа.Виж някой твой човек военен или който работи с радиостанции от онова време, да ти избара някой стар,или по точно няколко стари за да направиш достатъчно напрежение.Противопоказно е събиране един до друг алкален и киселинен акумолатор,разказваш играта и на двата акумолатора,сиреч киселина +основа=на сол,или електро проводимост,край и др.Повярвай,занимавал съм се 2-години с акумолатори
в казармата.Основата е също толкова корозив както и киселината,пази очи и дрехи.
п.п.Има по магазините такива алкални\капсоловани\ползват ги за мотоциклети,но в кой магазин немога ти каза.Иначе преди година струваха около 15-20 лева единия но 6 волтов.

п.п.Има по магазините такива алкални\капсоловани\ползват ги за мотоциклети,но в кой магазин немога ти каза.Иначе преди година струваха около 15-20 лева единия но 6 волтов.
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

Благодаря ти за съвета ти.доста мислих и реших да си купя TOHATSU-2,5-без да се занимавам с акумулатори-ако го знаеш кажи си мнението дали е надежден

аз се отказах да търся алкален акумулатор.писна ми и реших да си взема бензинов мотор-TUHATSU-май е по добрия вариянт