Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

въпрос за влачене ???
Модератор: bobopeli
въпрос за влачене ???
Здравеите колеги , с приятели ще ходим на яз. Искър периода 20-22.03.09 г , оборудвани сме с няколко лодки и искаме да пробваме да влачим , но никои от нас не е влачил !!! Всички сме ловили досега от брега и нямаме никакав опит
, от това дето прочетох , препоръчвате скорост за влачене около 5км/ч при засичане от GPS , воблера да баде закачен само с карабинерче без вирбел, но всъщност въпроса ми е на каква дистанциятрябва да се държи воблера от лодката 100-150м по близко по далече ???
лодките са следни 2 от стъклопласт 3м едната с двигател 5коня ,другата с ел. една надуваема с 2.5 коня мотор и едно катерче с 60коня ма не е много удобно че е височко и е по бързо

лодките са следни 2 от стъклопласт 3м едната с двигател 5коня ,другата с ел. една надуваема с 2.5 коня мотор и едно катерче с 60коня ма не е много удобно че е височко и е по бързо
-
- сериозен играч
Re: въпрос за влачене ???
Мое мнение колега,че сте подранили с тази дисциплина,водата трябва малко да се понагрее,можеби края на април и началото на май,би имал по добри успехи!Хищника все още е доста муден,и не би подгонил и най-добрата примамка,минавайки дори под носа му,за дистанцията,примерно в порядъка на 50-60метра е достатъчно за един успешен риболов!По скоро се запасете със силикони и примамки за отвесен риболов като балансири,зимни блесни,касмастери и т.н.ползвайте сонара за да откриете перспективните места,и упорствайте!Относно големината и вида на плавателните съдове,всичко е въпрос на вкус и удобство,но все пак да не забравяме и за сигурността ни!
Благодаря колега , ма пусто мерак , 2ма колеги си взеха лодки и нямат търпение да ги пробват , на базата на която ще сме също ни дават лодки
, за съжаление нямаме сонар , а иначе смятаме да направим един "масвов" риболов . Събрали сме се към 20-тина човека и ще е голям маитап

-
- сериозен играч
Краят на април и началото на май ще е баш в забраната

-
- и господ не е толокова добър
А защо януари месец хващаха бели на Жребчево и на Копринка след като е студена водата. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- dedeff
- разбира нещата
Това е асолютно вярно и то доста добре си вървеше!snegk написа:А защо януари месец хващаха бели на Жребчево и на Копринка след като е студена водата.
Без жени можем,без риболов не можем!
-
- сериозен играч
На тролинг???snegk написа:А защо януари месец хващаха бели на Жребчево и на Копринка след като е студена водата.

-
И на тролинг и на спининг от брега 

-
- сериозен играч
Мчето и на Пясъка се ловеше по някоя друга бяла,но не на тролинг!!!
Нещо не сте разбрали за януарския тролинг на Копринка и Жребчево. Той просто не се е състоял.
-
- сериозен играч
Мдааа,аз нали това им разправям,ма знае ли човек,пак и смее ли да пита!!duel написа:Нещо не сте разбрали за януарския тролинг на Копринка и Жребчево. Той просто не се е състоял.

-
Колега ти откъде знаеш кой в тази държава ходи за риба и кой не.Споделям ви истенско инфо което може да помогне.Аз не съм от хората които тролят,но имам десетки приятели които го правят.След като невярвате ваша работа,но не съм от хората които дават грешна или лъжлива информация..За Жребчево даже мога да кажа и точно местата,но бях дотук.duel написа:Нещо не сте разбрали за януарския тролинг на Копринка и Жребчево. Той просто не се е състоял.

-
- вече хвърля и на тежко
И тъй като имам поне 10 излета за двата месеца януари и февруари на Жребчево и Копринка мога да кажа, че бели риби се хващаха на силикони. Имаше и ентусиасти, които тролингуваха, но без особен резултат.
Snegk е прав,на Жребчево се вади по някоя риба на тролинг,иформацията е достоверна,но истината е че още е рано,водата е студена,трябва да стане поне 9 градуса за да има добри резултати!
-
- сериозен играч
Те така,и аз съм съгласен!!nasko1971 написа:И тъй като имам поне 10 излета за двата месеца януари и февруари на Жребчево и Копринка мога да кажа, че бели риби се хващаха на силикони. Имаше и ентусиасти, които тролингуваха, но без особен резултат.