Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Как да си направя карагьоза
Модератор: sapuna
Как да си направя карагьоза
Здравейте колеги, някой ще сподели ли рецепти за карагьоз. Благодаря предварително !
Re: Как да си направя карагьоза
На скара, с много лимон и чаша бяло вино.
Re: Как да си направя карагьоза
Продукти:
риба Карагьоз
пресен лимон
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Почистете рибата от люспите и вътрешностите, след което я измийте.
2. Посолете я със сол и черен пипер, а вътре в нея и отгоре наредете парченца лимон.
3. Наредете рибата в тавичка и я полейте с един пръст вода, след което сложете в загрята фурна.
4. Пече се приблизително 20 минути на 220 С.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
-
- ще става разбирач
- Мнения: 396
- Регистриран на: Нед Ное 09, 2008 9:33 pm
- Местоположение: Силистра,на Реката
Re: Как да си направя карагьоза
smart написа:На скара, с много лимон и чаша бяло вино.
Освен това в корема можеш да му сложиш смес от копър,лющян(девисил),магданоз с две-три счукани чеснови скилидки и непременно виното да е бяло иначе,грехота...........



-
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 235
- Регистриран на: Вто Ное 21, 2006 8:40 pm
- Местоположение: sofia
Re: Как да си направя карагьоза
Еййй не се наплюскахте с тия карагьози
.При нас само замразен.Може да пратиш едно парче по Skype.От мен бирата 


Re: Как да си направя карагьоза
Благодаря колеги, спрях се на скарата щото по това време няма как да проветрявам в къщи, иначе тоя рецепта за фурната ... мммм.. голяма вкусотия ще да е !
А колегата - Софиянеца, направо ги съжалявам човечеца, но няма проблем да си остави скайпа пуснат довечера ще му я пусна рибката

А колегата - Софиянеца, направо ги съжалявам човечеца, но няма проблем да си остави скайпа пуснат довечера ще му я пусна рибката



- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: Как да си направя карагьоза
Ако не съм закъснял.
Напълни го с малко кисели краставички,малко домати /може и от буркана,може и пресни /,и каквото още ти дойде на ум,но и това стига,
завий всеки поотделно във фолио и на скара,или в жарта за 15-20 мин.
На скарата,на 4-5мин го обръщай,поне 4 пъти.
И с червено върви,не ги слушай.
Напълни го с малко кисели краставички,малко домати /може и от буркана,може и пресни /,и каквото още ти дойде на ум,но и това стига,
завий всеки поотделно във фолио и на скара,или в жарта за 15-20 мин.
На скарата,на 4-5мин го обръщай,поне 4 пъти.
И с червено върви,не ги слушай.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- atillas
- ще става разбирач
- Мнения: 302
- Регистриран на: Сря Мар 23, 2005 9:24 am
- Местоположение: Sofia
Re: Как да си направя карагьоза
всичко друго освен на скара е светотатство
има си риби за пълнене ,има си риби за пържене,има си риби за мариноване
карагьоза е най хубав на скара и точка
има си риби за пълнене ,има си риби за пържене,има си риби за мариноване
карагьоза е най хубав на скара и точка
Re: Как да си направя карагьоза
Правиш тъй наречената средиземноморска марината: Състои се от зехтин, чесън ,сол, бял пипер, босилек, копър, сок от лимон. Сместа я првиш на око и по твой вкус. Намазваш рибата от вън и пълниш корема. Овиваш рибата в пергаментова хартия, и я заравяш в по-дълбока тава в едра морска сол . Фурната на 250 градуса. Пече се докато солта от горе стане на камък и почне да потъмнява.
Re: Как да си направя карагьоза
Карагьоза носи марината,но освен на жар другояче не става върха.Жарта препоръчително е да е от плодни дървета.При това трябва да окапе излишната мазнина в огина,после...симфония.Ох,винцето да е десертно,полусухо,цвят без значение.Забравих да спомена един пиниз-ако ви се занимава,изкормете го с възможно най-малко порене.
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 129
- Регистриран на: Пон Сеп 24, 2007 5:53 pm
- Местоположение: 43° 12' N 27° 55' Е
Re: Как да си направя карагьоза
Не съм консумирал на скара но рецептата на "tetko" оня ден я пробвах и не беше зле. Като няма скара и жарава става.
Re: Как да си направя карагьоза
Когато е повече го осолявам,после в оцет да постои.Нареждам в буркани,заливам с топло олио разбъркано с чесън и копър.




-
- научил се да хвърля
- Мнения: 178
- Регистриран на: Пон Апр 19, 2010 1:57 pm
- Местоположение: Враца
Re: Как да си направя карагьоза
Класиката при карагьоза е скарата , но и другите рецепти си ги бива.
Обаче има една много важна операция за елиминиране на досадните тънки костици :

С остър нож се нарязва отстрани по този начин , полива се с лимонов сок /истински/ и след 20-30 мин. се продължава с избраната рецепта.
В случая на снимката е морунаш , но идеята е същата.
Обаче има една много важна операция за елиминиране на досадните тънки костици :
С остър нож се нарязва отстрани по този начин , полива се с лимонов сок /истински/ и след 20-30 мин. се продължава с избраната рецепта.
В случая на снимката е морунаш , но идеята е същата.

Последно промяна от boby61 на Сря Дек 01, 2010 5:59 pm, променено общо 2 пъти.
И да ме няма, пак съм тук !
Re: Как да си направя карагьоза
Напълно сагласен с боби и само да допълня,ако е прясна рибата я слагаш цялата без да я чистиш на скарата става по-сочна .Поздрави и наздраве 
