Как да си направя карагьоза

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

p_k_y
новобранец
новобранец
Мнения: 11
Регистриран на: Чет Фев 12, 2009 12:52 pm

Как да си направя карагьоза

Мнение от p_k_y »

Здравейте колеги, някой ще сподели ли рецепти за карагьоз. Благодаря предварително !
smart
новобранец
новобранец
Мнения: 96
Регистриран на: Пет Апр 20, 2007 7:17 pm
Местоположение: Добрич

Re: Как да си направя карагьоза

Мнение от smart »

На скара, с много лимон и чаша бяло вино.
tetko
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 674
Регистриран на: Чет Мар 03, 2005 11:16 am
Местоположение: Карлово

Re: Как да си направя карагьоза

Мнение от tetko »

Изображение

Продукти:
риба Карагьоз
пресен лимон
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:
1. Почистете рибата от люспите и вътрешностите, след което я измийте.
2. Посолете я със сол и черен пипер, а вътре в нея и отгоре наредете парченца лимон.
3. Наредете рибата в тавичка и я полейте с един пръст вода, след което сложете в загрята фурна.
4. Пече се приблизително 20 минути на 220 С.

Изображение
За един ден на риба , Господ два дена дава !
outsider 59
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 396
Регистриран на: Нед Ное 09, 2008 9:33 pm
Местоположение: Силистра,на Реката

Re: Как да си направя карагьоза

Мнение от outsider 59 »

smart написа:На скара, с много лимон и чаша бяло вино.

Освен това в корема можеш да му сложиш смес от копър,лющян(девисил),магданоз с две-три счукани чеснови скилидки и непременно виното да е бяло иначе,грехота........... :drinkers: :drinkers: :drinkers:
valentin_l_ivanov

Re: Как да си направя карагьоза

Мнение от valentin_l_ivanov »

Изображение:drinkers:
Да ти е сладко и наздраве!
kostur4eto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 235
Регистриран на: Вто Ное 21, 2006 8:40 pm
Местоположение: sofia

Re: Как да си направя карагьоза

Мнение от kostur4eto »

Еййй не се наплюскахте с тия карагьози :lol: .При нас само замразен.Може да пратиш едно парче по Skype.От мен бирата :drinkers:
p_k_y
новобранец
новобранец
Мнения: 11
Регистриран на: Чет Фев 12, 2009 12:52 pm

Re: Как да си направя карагьоза

Мнение от p_k_y »

Благодаря колеги, спрях се на скарата щото по това време няма как да проветрявам в къщи, иначе тоя рецепта за фурната ... мммм.. голяма вкусотия ще да е !
А колегата - Софиянеца, направо ги съжалявам човечеца, но няма проблем да си остави скайпа пуснат довечера ще му я пусна рибката :D :P :oops:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 11636
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
Местоположение: Кичево до ВАРНА
Обратна връзка:

Re: Как да си направя карагьоза

Мнение от КИРО »

Ако не съм закъснял.
Напълни го с малко кисели краставички,малко домати /може и от буркана,може и пресни /,и каквото още ти дойде на ум,но и това стига,
завий всеки поотделно във фолио и на скара,или в жарта за 15-20 мин.
На скарата,на 4-5мин го обръщай,поне 4 пъти.
И с червено върви,не ги слушай.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
atillas
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 302
Регистриран на: Сря Мар 23, 2005 9:24 am
Местоположение: Sofia

Re: Как да си направя карагьоза

Мнение от atillas »

всичко друго освен на скара е светотатство
има си риби за пълнене ,има си риби за пържене,има си риби за мариноване
карагьоза е най хубав на скара и точка
BOBCAT
новобранец
новобранец
Мнения: 84
Регистриран на: Пет Май 09, 2008 10:35 am
Местоположение: Burgas

Re: Как да си направя карагьоза

Мнение от BOBCAT »

Правиш тъй наречената средиземноморска марината: Състои се от зехтин, чесън ,сол, бял пипер, босилек, копър, сок от лимон. Сместа я првиш на око и по твой вкус. Намазваш рибата от вън и пълниш корема. Овиваш рибата в пергаментова хартия, и я заравяш в по-дълбока тава в едра морска сол . Фурната на 250 градуса. Пече се докато солта от горе стане на камък и почне да потъмнява.
starcho
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1495
Регистриран на: Съб Фев 07, 2009 7:58 pm

Re: Как да си направя карагьоза

Мнение от starcho »

Карагьоза носи марината,но освен на жар другояче не става върха.Жарта препоръчително е да е от плодни дървета.При това трябва да окапе излишната мазнина в огина,после...симфония.Ох,винцето да е десертно,полусухо,цвят без значение.Забравих да спомена един пиниз-ако ви се занимава,изкормете го с възможно най-малко порене.
expose
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 129
Регистриран на: Пон Сеп 24, 2007 5:53 pm
Местоположение: 43° 12' N 27° 55' Е

Re: Как да си направя карагьоза

Мнение от expose »

Не съм консумирал на скара но рецептата на "tetko" оня ден я пробвах и не беше зле. Като няма скара и жарава става.
ringo_6
новобранец
новобранец
Мнения: 64
Регистриран на: Пон Апр 14, 2008 7:35 am
Местоположение: Пловдив

Re: Как да си направя карагьоза

Мнение от ringo_6 »

Когато е повече го осолявам,после в оцет да постои.Нареждам в буркани,заливам с топло олио разбъркано с чесън и копър. :drinkers: :D :D
boby61
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 178
Регистриран на: Пон Апр 19, 2010 1:57 pm
Местоположение: Враца

Re: Как да си направя карагьоза

Мнение от boby61 »

Класиката при карагьоза е скарата , но и другите рецепти си ги бива.
Обаче има една много важна операция за елиминиране на досадните тънки костици :

Изображение

Изображение

С остър нож се нарязва отстрани по този начин , полива се с лимонов сок /истински/ и след 20-30 мин. се продължава с избраната рецепта.
В случая на снимката е морунаш , но идеята е същата. :wink:
Последно промяна от boby61 на Сря Дек 01, 2010 5:59 pm, променено общо 2 пъти.
И да ме няма, пак съм тук !
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 609
Регистриран на: Чет Окт 08, 2009 8:33 am

Re: Как да си направя карагьоза

Мнение от roko-koko »

Напълно сагласен с боби и само да допълня,ако е прясна рибата я слагаш цялата без да я чистиш на скарата става по-сочна .Поздрави и наздраве :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”