Максимална дължина на топ сета

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

BZI
разбира нещата
разбира нещата

Максимална дължина на топ сета

Мнение от BZI »

Здравейте колеги, седя, чета, припомням си различни риболовни ситуации и се чудя колко е пределната дълбочина ,на която може да се лови при риболова с щека, каква е максималната (разумна )дължина на топ сета . Бих желал да споделете личен опит или просто да дадете мнение . Благодаря ви.
Изображение Пазете природата чиста !!!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Максимална дължина на топ сета

Мнение от butnik »

5-коляно,или 5-6м.Това е разумно.На 13м. има и по-дълбоки места,но чак до прибягване на топ-сети едва ли ще е необходимо.А за свободен риболов е необходим още един+къпинг.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

благодарско Ице, може би трябваше да заменя думата топ сет с коляно.
Изображение Пазете природата чиста !!!!
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

butnik написа:5-коляно,или 5-6м.Това е разумно.На 13м. има и по-дълбоки места,но чак до прибягване на топ-сети едва ли ще е необходимо.А за свободен риболов е необходим още един+къпинг.

:smt023 :smt023 :smt023
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение
kiks_lp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kiks_lp »

На моята щека на 5 коляно дължината е 7,30 метра и аз мисля че това е пределната дължина за ловене за 14,5 метра щека.
Сухо дупе риба не яде !!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

kiks_lp написа:На моята щека на 5 коляно дължината е 7,30 метра и аз мисля че това е пределната дължина за ловене за 14,5 метра щека.
Нещо няма смисъл в отговора ти.Къде ловиш на 7.30метра.И колко пъти си разпъвал на 14.50.Става на въпрос за допълнителни топ-сети,по конкретно за тяхната оптимална дължина.
kiks_lp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kiks_lp »

Да имам два топсета на 5то коляно и защо да не ловя на 7,30 като например на Душанци дълбочината кадето ловя е 6 -6,5 метра? А тва дали ще ловя на 14,5 или на 13 какво е значението.Просто си давам мнението.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

ОООО, извинявайте господине,не знаех ,че ловите на Душанци.Искам да видя цял ден как ловиш на 14.50м.И пак повтарям оптимална дължина, а не изключения.И колко линии приготвяш за тая дълбочина,сподели,как подхождаш при риболов на 14.50,с един ролер ли работиш,подхранваш ли с къпинг,айде ще ни бъде интересно да чуем един опитен щекар.
kiks_lp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kiks_lp »

Не съм хич опитен - напротив имам само 4 -5 излета но се уча и чета.Старая се като си пиша тук да науча още.Но явно тук не се пише от "не знаещи".Приготвил съм си 5 линии на 7 метра и си ловя с тях ако имам нужда от нещо друго на място ще го правя.Не къпирам не защото не изкам а защото нямам къпинг имам само от тези малките и с тях с по някое друго червейче си пускам.Ролер използвам винаги защото идеята да си суркам щеката по няква раница ми се струва ъпсурдна.
Аватар
pe6ev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от pe6ev »

butnik написа: ....сподели,как подхождаш при риболов на 14.50,с един ролер ли работиш...
колега да не би на имаш в предвид ,че когато се лови с дълги щеки на пълната им дължина е добре да се използва и 2-ри ролер?
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Според мен логично е при тази дължина и тежест отзад да има втори ролер :wink:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Ами аз лично бих се застраховал с втори,затова и имам два.Докато я изтегляш назад до ролера при интензивен риболов оставаш без ръце.А малко са мач-щеките на 14.50 вече.
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

Защо бе,Ице,защо да не се лови,цял ден на 14.50м..На Струма в района на гр.Земен,реката в по-голямата си част е 15-16м.При малка и бистра вода,рибата почти винаги е от другата страна и 13м. идват малко.С напречната греда и добра щека,не ми е проблем.Доскоро ловех с "Мило Оскар"-14.50м.и ставаха добри риболови.Второто магаре много рядко използвам.Не одричам,че правя всичко възможно да докарам рибата поне на 13м.,но като не стане.....Кеф,цена няма.
Поздрави.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Бисо написа:Защо бе,Ице,защо да не се лови,цял ден на 14.50м..На Струма в района на гр.Земен,реката в по-голямата си част е 15-16м.При малка и бистра вода,рибата почти винаги е от другата страна и 13м. идват малко.С напречната греда и добра щека,не ми е проблем.Доскоро ловех с "Мило Оскар"-14.50м.и ставаха добри риболови.Второто магаре много рядко използвам.Не одричам,че правя всичко възможно да докарам рибата поне на 13м.,но като не стане.....Кеф,цена няма.
Поздрави.
Биска,има подробност -с напречна греда,аз също лова понякога с 14.50м,всъщност отдавна не съм ловил :oops: има няма 5г.Но си е мъка.
мишел-маяк
новобранец
новобранец

Мнение от мишел-маяк »

Колега,нещо се бъркаш със метража на топ сета на 5 коляно-няма по дълго от 6,30-казвам ти защото съм имал топа на тубертини,и съм виждал на много други фирми,включително новата която чакам да дойде е със 6.30 на 5,и 5.10 на 4-то,при положение че върхът ми е дълъг 1.30-метра.Не се заяждам,само ми е интересно на кой модел щека са толкова дълги топ 5-те,защото не съм виждал такива.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”