Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Помогнете ми в избора на такъми
Модератор: sapuna
Помогнете ми в избора на такъми
Здравейте
Първо искам да ви кажа че съм абсолютен аматьор по отношение на риболова. За сметка на това имам желание да достигна степен поне любител
Имам няколко въпроса които силно ме вълнуват и се надявам да намеря отговор тук.
Едно от основните неща е подходяща пръчка и макара. Както повечето начинаещи и аз искам за малко пари да взема нещо хубаво. Ясно ми е че това не става затова ще ви обясня колко мога да отделя а се надявам вие да ми кажете за тях какво мога да взема. Нещата които търся са за дънен риболов. Да кажем че разполагам с около 100 лв. плюс минус 20 лв. В тези пари влиза макарата и пръчката. Искам да ми отговорите чисто от ваша гледна точка ако вие имахте тези пари и ще ловите на дъно какво бихте избрали.
Другия ми въпрос е това ако влизам с лодка примерно за да си опъна въдиците на вътре в язовира дали е бракониерство понеже някой ми беше споменал нещо такова?
Ще имам още десетки предполагам за вас глупави въпроса но се надявам да ме изтърпите, да не ми се смеете много и да ме удостоите с отговори
Благодаря ви предварително.

Първо искам да ви кажа че съм абсолютен аматьор по отношение на риболова. За сметка на това имам желание да достигна степен поне любител

Имам няколко въпроса които силно ме вълнуват и се надявам да намеря отговор тук.
Едно от основните неща е подходяща пръчка и макара. Както повечето начинаещи и аз искам за малко пари да взема нещо хубаво. Ясно ми е че това не става затова ще ви обясня колко мога да отделя а се надявам вие да ми кажете за тях какво мога да взема. Нещата които търся са за дънен риболов. Да кажем че разполагам с около 100 лв. плюс минус 20 лв. В тези пари влиза макарата и пръчката. Искам да ми отговорите чисто от ваша гледна точка ако вие имахте тези пари и ще ловите на дъно какво бихте избрали.
Другия ми въпрос е това ако влизам с лодка примерно за да си опъна въдиците на вътре в язовира дали е бракониерство понеже някой ми беше споменал нещо такова?
Ще имам още десетки предполагам за вас глупави въпроса но се надявам да ме изтърпите, да не ми се смеете много и да ме удостоите с отговори

Благодаря ви предварително.
-
- ще става разбирач
- ElGato
- научил се да хвърля
Разпъването с лодка не е бракониерство , освен ако са повече от 3 въдици и 2 куки на въдица , що се отнася до такъмите , това е много относително
защото съм виждал хора да вадят големи екземрпляри с бамбучки , всичко зависи от опита , може да си с най модерните въдици и пак да не можеш да извадиш рибата. За стотина лева можеш да си вземеш две въдици - сносни с които можеш да си вършиш работа
, пък и не виждам смисъл от супер модерни пръчки.

Работата е за хора , които не ходят на риба 

- ribaria1
- ще става разбирач
АБЕ ВЕРНО ЧЕ МОЖЕ И С БАМБУЧКИ ДА ГИ ФАЩА МОМЧЕТО АМА
ГЛЕДАМ ЧЕ СЕ Е НАСОЧИЛ КЪМ ШАРАНА НА ДЪНО,ПЪК ТВА СИ Е СЕРИОЗНА РАБОТА. ЗАТОВА С ТИЯ 100 ЛЕВА СИ КУПИ ЕДНА ВЪДИЦА
/МАКАРА И ПРЪТ/. ХЕМ ЩЕ ТИ СЛУЖАТ ПО ДЪЛГО ВРЕМЕ ХЕМ КАТО
МАХНЕШ НЯКЪДЕ ПО СЕРИОЗНО НЯМА ДА ТИ ОСТАНЕ САМО ДРЪЖКАТА В РЪКАТА. И АКО ТИ ХАРЕСА РИБОЛОВА ПАК СЪБИРАШ
100 ЛЕВА И Т. Н...... А НА БАМБУЧКИТЕ И ЧЕРНИЧЕВИТЕ ПРЪЧКИ МАЙ
ВЕЧЕ ИМ МИНА ВРЕМЕТО....
ГЛЕДАМ ЧЕ СЕ Е НАСОЧИЛ КЪМ ШАРАНА НА ДЪНО,ПЪК ТВА СИ Е СЕРИОЗНА РАБОТА. ЗАТОВА С ТИЯ 100 ЛЕВА СИ КУПИ ЕДНА ВЪДИЦА
/МАКАРА И ПРЪТ/. ХЕМ ЩЕ ТИ СЛУЖАТ ПО ДЪЛГО ВРЕМЕ ХЕМ КАТО
МАХНЕШ НЯКЪДЕ ПО СЕРИОЗНО НЯМА ДА ТИ ОСТАНЕ САМО ДРЪЖКАТА В РЪКАТА. И АКО ТИ ХАРЕСА РИБОЛОВА ПАК СЪБИРАШ
100 ЛЕВА И Т. Н...... А НА БАМБУЧКИТЕ И ЧЕРНИЧЕВИТЕ ПРЪЧКИ МАЙ
ВЕЧЕ ИМ МИНА ВРЕМЕТО....
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
За по начинаещ риболовец е по добре сякаш с по дълга прачка !kosta написа:можеш да си купиш виброво сакло спиник или карбонов-от 2-40 до 3-00 метра които са от две части
По лесно се усвоява мятането с пръчка премерно 3.90 !
Размерът 3.90 го водят баш шаранджийския !
Мойта шаранджииска пръчка е 3.90 с макаса с двоен аванс Максим а пръчката е Елит Карп на робинсон цялата ми излече 140 лева обаче няма чупене стъпвал сам и отгоре и пак не се счупи и съм вадил 6 кила риба с нея !
Препоръчвам я на всеки просто !
И най впечатляващото беше че може да я хванеш за върха тъй както е с макарата и да я дигнеш при което повечето пръки не биха издържали!
- ribaria1
- ще става разбирач
АБЕ ПО СЪМ СЪГЛАСЕН С КОЛЕГАТА "КОСТА" ЗА 3- ТЕ МЕТРА ПРЪТ
АМА НЕКА ДА НЕ Е ОТ ВИБРО СТЪКЛО ЩОТО Е БАЯ ТЕЖЪК ПЪК И
ПРЪТОВЕТЕ НЕ СА ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ ДА ХОДИМ ПО ТЯХ.
ЕДНА МАКАРА НА 3-4 ЛАГЕРА И КОМПЛЕКТА Е ГОТОВ. А ПОСЛЕ КАТО
СЕ ПОСТИГНАТ ВИСОКИ ТРУДОВИ УСПЕХИ НАШИЯ КОЛЕГА МОЖЕ И
КАРБОНЕ ДА СИ КУПИ И МАКАРКА С ПОВЕЧЕ АВАНСИ....
АМА НЕКА ДА НЕ Е ОТ ВИБРО СТЪКЛО ЩОТО Е БАЯ ТЕЖЪК ПЪК И
ПРЪТОВЕТЕ НЕ СА ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ ДА ХОДИМ ПО ТЯХ.
ЕДНА МАКАРА НА 3-4 ЛАГЕРА И КОМПЛЕКТА Е ГОТОВ. А ПОСЛЕ КАТО
СЕ ПОСТИГНАТ ВИСОКИ ТРУДОВИ УСПЕХИ НАШИЯ КОЛЕГА МОЖЕ И
КАРБОНЕ ДА СИ КУПИ И МАКАРКА С ПОВЕЧЕ АВАНСИ....
Доста подигравателно изказване от твоя страна. Нали се сещаш че никой не се е родил научен!?!?www.***.com написа:Успя да ме разсмееш рано, рано тази сутрин. Успех в риболова на лесните шараниLivo написа:В момента съм се насочил главно към риболова на шаран а по нататък ще мисля и за по сериозни риби.