Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери "Cordell"
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- gunis
- новобранец
Воблери "Cordell"
Някой ползвал ли е тези воблери ?? http://www.cottoncordelllures.com/
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Воблери "Cordell"
Ползвал съм и ползвам някои от тях ! Ловят . Лично предпочитам Голди и Салмо пред тях 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Чесно да то кажа не стават. Първо са много леки не стават за от ръка. Второ имат доста анемична игра като някои не са добре балансирани и като ги водиш бият в страни. И трето за тея пари по добре "Патета" или Голди
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Е , Драконче зависи за какви пари говориме ! Ако си ги вземеш от УСто десетина бройки могат да ти дойдат на по 3-3.50лв. за брой с доставката до БГ , инак наистина упоменатите от теб по-ги бива 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- научил се да хвърля
Аз пък съм изключително доволен от тези пластмаски в борбата с щуките
,
,

и рибата има душа-бракониера не
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Много леки ми се струват тези ратлини за присъщатата проводка на тези примамки, но явно си има чалум.
Иначе лятото разкарвах един два модела зад лодката някой друг километър и нямаше резултат.
Здрави са като изработка, не се дрскат лесно. Куките им са доста зле, тъпи са и не са от най-здравите
Иначе Голди са 10 пъти по уловисти от тях, дори и на влачене
Иначе лятото разкарвах един два модела зад лодката някой друг километър и нямаше резултат.
Здрави са като изработка, не се дрскат лесно. Куките им са доста зле, тъпи са и не са от най-здравите

Иначе Голди са 10 пъти по уловисти от тях, дори и на влачене

Значи, ако пресметнем, колегата с Голди би хванал 30 бр. щуки и 10 бр. костури едри. Много си категоричен , колега. 

-
- научил се да хвърля
Всъщност цифрите биха били още по-внушителни ако снимах всяка щука уловена със Суперспот на Cordell.Иначе уважавам GOLDY но за щука предпочитам супеспотчето 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Значи тий да пресметнем влизам към 3 следобяд да влача сменям 10-тина воблера, стигам и до Голди. За 1 час 4 дребни бели рибки (1-1,5 кг). Стъмва се излизам. В следващите 4 дни влачих поне още 30-40 подходящи модела и един от най резултатните се оказа Голди. Дълго време упорствах с едни модели на Кордел, понеже има изваден доста добър сом от Студен кладенец на такъв. Нямах и причукване
Тогава хванах сом, но на съвсем друга марка.
Опитите с Кордел продължиха общо 11 пълни дни на вода на 4 големи язовира и нямаше удър
Може и от мен да е грешката.
Та Дуел ти какви впечатления имаш от тези воблери и в какви условия си ловил с тях и какво си хванал
Иначе воблерите от тип Ратлин лично за мен спадат към агресивните примамки. Такива, които предизвикват рибата от далеч със силна вибрация и повечко шум. Та играта им би трябвало да бъде доста енергична, а с леките Кордели лично аз не мога да го постигна. С Ратлините на Рапала си ловя доволно щуки и костури

Опитите с Кордел продължиха общо 11 пълни дни на вода на 4 големи язовира и нямаше удър

Та Дуел ти какви впечатления имаш от тези воблери и в какви условия си ловил с тях и какво си хванал

Иначе воблерите от тип Ратлин лично за мен спадат към агресивните примамки. Такива, които предизвикват рибата от далеч със силна вибрация и повечко шум. Та играта им би трябвало да бъде доста енергична, а с леките Кордели лично аз не мога да го постигна. С Ратлините на Рапала си ловя доволно щуки и костури

-
- научил се да хвърля
Ivak,това което на мен ми харесва при този модел на Cordell е че при използването на неравномерна проводка, по време на паузите воблера потъва по-бавно за разлика от Ратлин рапала който потъва като олово,а ударите са обикновено по време на паузата или веднага след придърпване на воблера.Това прави Суперспот мой фаворит за щука особено в плитки води,но аз нямам голям опит с големи реки и опита ми е въз основа на риболов във бивши баластриери. 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Явно в това е разликата
Аз повечето случай ловя в Дунав или от лодка с изкуствени примамки и от там предпочитанията ми към по-тежките примамки
За паузата при придърпване си абсолютно прав, все тогава взема
Все още чакам Дуел да напише нещо по темата

Все още чакам Дуел да напише нещо по темата

М'чи що??Ivak написа: Все още чакам Дуел да напише нещо по темата
Той вече задочно ти обяви Дуел

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
Сега влизам и какво виждам. Колега Кърца, не е нужно да ми приписвате разни обяви или да отговаряте от мое име. Къде ме намесвате? Ако нещо конкретно искате да знаете, ще ви кажа. Видях един въпрос и ще отговоря. От воблерите Кордел не съм доволен. Говоря за влачене, понеже затова съм ги пробвал. Просто "10 пъти " от мнението на колегата е прекалено категорично. И така...
Ако има друго с което да съм ви полезен...
Ако има друго с което да съм ви полезен...
- stancom
- ще става разбирач
Между другото, на каква цена ги намирате в момента ? Вчера в един магазин в Плевен, Котон кордел и Ребел бяха по 16лв
. От магазина казаха, че вносителя бил ги вдигнал и за това са на тази цена. На тези пари те знаят ли какво може да се купи 
ПП Аз лично, забравих за тези две марки

ПП Аз лично, забравих за тези две марки