Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Доспатска приказка
-
- ще става разбирач
Доспатска приказка
Преди време питах във форума за инфо от яз.Доспат,че щял съм да ходя и т.н.т. Та сега да се отблагодаря на колегите като дам и информация
от язовира.Идеятя беше много далечна от риболова ,почивка със още пет приятелски семеиства на вилно селище "ИВА"заедно с децата.След провал
в организацията в последният момент от София на 01.03.2009г тръгнахме две семейства като в последствие за втората вечер чакахме приятели от Пловдив.Гъз път да види та и ние се омешахме с природата ,а тя една хубава досущ като мене.

Преминавайки през гр.Сърница свихме в дясно по малко мостче пресякахме река Доспат и се озовахме от южната страна на язовира.Устието беше замръзнало и там видяхме петима колеги които риболовстваха на дупка,ето ги и тях в далечината.

силно се притесних защото такъмите които носех бяха за всичко друго но не и за лед,но пристигайки на мястото тревогите ми се оказаха напразни.

ето го и него:

Това съм аз от ресторанта

а това е ресторанта от брега

Далеч съм от мисълта за реклама и надявам се да не се получи но се опитвам малко или много да ви вкарам в тая природа

Ето ги и такъмите

Относно риболова първото което успях да хвана е това:

после това:

Ето и един колега който незнам от кога чакаше да му клъвне ама беличък ми се видя

Ние издържахме около два часа и оставихме колегата да ни пази въдиците щото имахме важна работа в ресторанта.От време на време
отскачах до лагера но нямах никакъв резултат.Бях заложил на дънен монтаж,пружина с чепаре от три куки стръв бял червей захранка
кюспе+тахан халва+подхранка за бабушка+200гр пинки+200гр бял.Тук ми кълвеше много по добре

и тук и тук

По предложение на съфорумец зарязах такъмите и през нощта,гаранция щяло да има пъстърва.На другия ден сутринта станах в 6 30 часа
с огромен мерак изтичах към брега въдиците бяха там което все пак беше нещо добро но за съжаление шпионките не бяха помръднали
Здраве ,презаредих и пак в леглото,към осем и половина бях отново на брега и що да видя леко така едната шпионка иска да ми каже
нещо,иска ама си мълчи така просто гледа ме по различно .Добре правя се и аз на ощипан и си разпъвам третата въдичка и тогава като
взе че удари щпионката изхвърча,засекох и се почна една "борба"
На три пъти към Сърница повежда но като поведе към Доспат вече
знаех какво е
Доспатка кво.Това с борбата малко за цвет иначе извадих рибето за секунди ама кефа остава за дълго,ето я красавицата

и така това си и остана едно единствено кълване на втората вечер въдиците ги прибрах защото куража ми се бе изпарил а и коефицента на
полезно деиствие беше 28 часа две въдици едно кълване .Вечерта по случей улова имаше песни и танци на народите.

А на сутринта чао Доспат и до нови срещи.

от язовира.Идеятя беше много далечна от риболова ,почивка със още пет приятелски семеиства на вилно селище "ИВА"заедно с децата.След провал
в организацията в последният момент от София на 01.03.2009г тръгнахме две семейства като в последствие за втората вечер чакахме приятели от Пловдив.Гъз път да види та и ние се омешахме с природата ,а тя една хубава досущ като мене.

Преминавайки през гр.Сърница свихме в дясно по малко мостче пресякахме река Доспат и се озовахме от южната страна на язовира.Устието беше замръзнало и там видяхме петима колеги които риболовстваха на дупка,ето ги и тях в далечината.

силно се притесних защото такъмите които носех бяха за всичко друго но не и за лед,но пристигайки на мястото тревогите ми се оказаха напразни.

ето го и него:

Това съм аз от ресторанта

а това е ресторанта от брега

Далеч съм от мисълта за реклама и надявам се да не се получи но се опитвам малко или много да ви вкарам в тая природа

Ето ги и такъмите

Относно риболова първото което успях да хвана е това:

после това:

Ето и един колега който незнам от кога чакаше да му клъвне ама беличък ми се видя

Ние издържахме около два часа и оставихме колегата да ни пази въдиците щото имахме важна работа в ресторанта.От време на време
отскачах до лагера но нямах никакъв резултат.Бях заложил на дънен монтаж,пружина с чепаре от три куки стръв бял червей захранка
кюспе+тахан халва+подхранка за бабушка+200гр пинки+200гр бял.Тук ми кълвеше много по добре

и тук и тук

По предложение на съфорумец зарязах такъмите и през нощта,гаранция щяло да има пъстърва.На другия ден сутринта станах в 6 30 часа
с огромен мерак изтичах към брега въдиците бяха там което все пак беше нещо добро но за съжаление шпионките не бяха помръднали
Здраве ,презаредих и пак в леглото,към осем и половина бях отново на брега и що да видя леко така едната шпионка иска да ми каже
нещо,иска ама си мълчи така просто гледа ме по различно .Добре правя се и аз на ощипан и си разпъвам третата въдичка и тогава като
взе че удари щпионката изхвърча,засекох и се почна една "борба"

знаех какво е

и така това си и остана едно единствено кълване на втората вечер въдиците ги прибрах защото куража ми се бе изпарил а и коефицента на
полезно деиствие беше 28 часа две въдици едно кълване .Вечерта по случей улова имаше песни и танци на народите.

А на сутринта чао Доспат и до нови срещи.

Последно промяна от etiketa на Пон Мар 09, 2009 11:18 pm, променено общо 1 път.
Ако рибите бяха жени щях да ги ухажвам всеки
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
-
- разбира нещата
Re: Доспатска приказка
Невероятна красота.
Чудесно сте си изкарали!!!!.

Чудесно сте си изкарали!!!!.

Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
Нямам думи с,които да опиша прекрасният ти излет в планината със семейство и приятели. Велико и достойно си изкарал.Евала!!!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
"Фантастиш"
е думата! 

- сандански карп
- вече хвърля и на тежко
чудесен излет колега
това е любимият ми водоем ,където и да ходя винаги се връщам на ДОСПАТ!!!пожелавам успех, на всички докоснали се до красотата на това величествено място!!!

YOU LL NEVER WALK ALONE
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Срахотно,чудесно,невероиатно красиво......... 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ето заради тази разкош на заменям България за никое дръго кътче от планетата, а ощи колко такива имаме.........
От нас зависи дали ще ги запазим и за децата ни
Браво на главните герой
искрено и благородно ви завиждам чесно?? 
От нас зависи дали ще ги запазим и за децата ни

Браво на главните герой

Браво колега !!! Не се бях кефил отдавна на такъв репортаж. Благодаря ти !!! А снимката със снейния човек и въдицата е велика 

-
- и господ не е толокова добър
Много добро репортажче,рибата и тя 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Адмирации колега
супер репортаж , а и хубава пъстървичка 

-
- фен клуб-скобар
Страхотен репортаж.Браво.

-
- вече хвърля и на тежко
Браво колега ,излета е бил наистина хубав,природата невероятна,а репортажа ти е страхотен. 

- borislav58
- сериозен играч
Колега страхотен Репортаж следващия път да хфанеш повече рибоци.Като се сетя миналата година по това време ми настръхва косата как сме устискали на минус 24 градуса.НАСЛУКА.......
Всичко заебавам и за риба заминавам!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Супер излет колега! Браво! С пожелания за повече улов другия път.