Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Хладилна чанта Waeko 12/220v.+ГАЗ
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Хладилна чанта Waeko 12/220v.+ГАЗ
Поръчах си хладилна кутия от Германия чакам доставка.
.
Моля ако някой има практически познаия за модела да сподели нещо за нейните качества или недостатъци.
.
Моля ако някой има практически познаия за модела да сподели нещо за нейните качества или недостатъци.
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Хладилна чанта Waeko 12/220v.+ГАЗ
Ами колега щом си я поръчал всеки коментар вече е излишен . Да ти е честита
Благодаря!
Връщане назад няма,но друго си е да имаш инфо за какво време какво количество охлажда през лятото на практика?
Връщане назад няма,но друго си е да имаш инфо за какво време какво количество охлажда през лятото на практика?
- MITKO70
- кандидат преподавател
Зависи какво количество охлажда ,от това какъв модел си поръчал като литри.Един съвет ,не я оставяй на 12в.,ако не си в движение,иначе после буташ
Не я препълвай,/да има въздух между продуктите/,това влошава охлаждането.

Всичко може,но не всеки го можe.

Аз имам на 12в, но не върши никва работа, гола вода е, по-хубаво от хладилник няма, въпреки, че е неква фирмена с защита да не изхаби акомулатора и тн., ма кво да се прави, всепак ЧЕСТИТО
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Колега аз имам подобна ими върши добра работа
Аз лично нямам , но ползвам на един приятел такава комбинирана - вместимост 40 литра! Голямо удобство е! Слагаш си продуктите от предната вечер, включваш на 220 V, на сутринта изключваш - цяла нощ е охладила всичко както трябва! Грабваш я и айде в колата - ако ти е продължителен пътя я пъхаш в запалката да поддържа температурата. След това първата работа при пристигане на водоема е да я прехвърлиш на газ: пробвана е за 5 денонощия не можа да изгори 3 литрова туристическа бутилка газ! А работи на максимум - температурата е около 0-та. Е, разбира се, че трябва да я сложиш на сянка и по възможност на завет. Трудно се регулира потокът газ от малките бутилки, тъй като са с кранчета (аз ползвам преправен накрайник), затова е по-добре да си набавиш бутилка с редуцир вентил, за да ти регулира автоматично потокът газ! Няма да съжаляваш за придобивката, колкото и да ти е излязла като цена!
Ето я и нея:

Ето я и нея:
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

- MITKO70
- кандидат преподавател
Въобще не е желателно ,пожароопасно е от такава бутилка без редуцил вентил да се ползва.Трябва вентила да е според уреда 50 или 30мбара,а иначе са икономични.Каква и е цената,гледах ги на един сайт,но нямаше цени.

- Feral
- новобранец
Честито! Аз имам подобна 40л.холандска, не и знам даже и фирмата, но си е голямо удобство! Миналото лято с една 10 литрова бутилка газ работи 8 денонощия и остана много газ. Температурата вътре през деня /обаче на сянка/ не надвишава 6-8 градуса, а и има място за формичка за 10 бучки лед. Абе друго си е бирата ВИНАГИ да ти е студена! 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Честито! Ползвам подобна -55 литра вече 10 на години-на сезон гори около 10 кг пропат-бутан.Задължително бутилката е с редуцир-вентил. Леда за ракията и бирата са готови за 4-5 часа.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Ето един такъв модел,може де се поръча и от БГ,189евро,консумация за 24ч.на газ 197-255g,на 12в. за 24ч.-170Ah
http://www.reimo.com/de/71297-absorber_ ... 0mbar_41l/

http://www.reimo.com/de/71297-absorber_ ... 0mbar_41l/

Обема и е 41л.
Многосе кефя че пвечето от мненията са положителни.Ако наистина прави температури около 0 градуса е повече от достатъчно.
Как да пригодя някоя стара 5л. българска или чешка газова бутилка след като техните кранчета не са достатъчно надеждни за тази цел?
Многосе кефя че пвечето от мненията са положителни.Ако наистина прави температури около 0 градуса е повече от достатъчно.
Как да пригодя някоя стара 5л. българска или чешка газова бутилка след като техните кранчета не са достатъчно надеждни за тази цел?
Май ще е най-добре да си вземеш нова бутилка с накрайник за винтил, или само винтил с резба, еднаква с тази на кранчето, дето се навива на бутилката.
Температурата около 0-та е постижима при достатъчно добра изолация на самия хладилник от топлина и слънце. Най-добре се постига под дебела сянка и в предварително изкопана дупка в земята с клонки отстрани и от долу - става въпрос за излет, поне седмица, иначе не си заслужава копането
Дай снимки да я видим, ако не е проблем.
Температурата около 0-та е постижима при достатъчно добра изолация на самия хладилник от топлина и слънце. Най-добре се постига под дебела сянка и в предварително изкопана дупка в земята с клонки отстрани и от долу - става въпрос за излет, поне седмица, иначе не си заслужава копането

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

- MITKO70
- кандидат преподавател
За българските бутилки се продават редукций към немския стандарт.Аз съм с такава 15л. в караваната.Едно време ги правеха при стругари,но сега ги има.

чудото на техниката дойде

.
Благодаря на ПАВЕЛ77 за мнгото перипети и трудности които преодоля успешно за да мога най -после и аз да се радвам на студени напитки!!!
Съдействие на Митко сапуна,gogolisec,petar_jekon,системата сработи успешно/остават малко доработки по експлоатацията и на газ но и това ще стане/
От 14-18 /07 /09 тестове-практически на язовир Широка поляна

.
Благодаря на ПАВЕЛ77 за мнгото перипети и трудности които преодоля успешно за да мога най -после и аз да се радвам на студени напитки!!!
Съдействие на Митко сапуна,gogolisec,petar_jekon,системата сработи успешно/остават малко доработки по експлоатацията и на газ но и това ще стане/
От 14-18 /07 /09 тестове-практически на язовир Широка поляна