Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

а тази каква е?
Модератор: emo vasilev
а тази каква е?
Тази рибка е уловена в Марица, заедно с една шепа кобинки хаха.
гледам я в аквариум от 2 седмици, но ми се струва че не се храни. Ако знаете каква е и какво обича да яде, моля кажете щото никаде из нета не я намирам (аз и незнам каде да търся).

гледам я в аквариум от 2 седмици, но ми се струва че не се храни. Ако знаете каква е и какво обича да яде, моля кажете щото никаде из нета не я намирам (аз и незнам каде да търся).

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
- malkia_joro
- разбира нещата
Re: а тази каква е?
Провери тукsmallfishripper написа: (аз и незнам каде да търся).

Красотата на живота е в това,че продължава.

Tова ми прилича на попче,а по принцип те са всеядни(грубо казано)но щом това е от Марица незнам.Според мен изчакай малко да се приспособи към новата среда .
благодаря, нищо не разбирам и въобще нямаше да ми хрумне...на мен ми приличаше на сом щото има някви израстъци по муцуната.
за новата среда се притеснявам също щото в момента живее с 5 бети в аквариума и всеки момент очаквам да разбера кой- кого, засега се избягват обаче взаимно..
за новата среда се притеснявам също щото в момента живее с 5 бети в аквариума и всеки момент очаквам да разбера кой- кого, засега се избягват обаче взаимно..
-
- вече хвърля и на тежко
Разбира се, че е попче. Има два вида, които са изцяло сладководни. Има ги в Дунав, вливащите се в него реки, реките край морето и на някои други места. Лакоми са и могат да ти развалят риболова на други риби, ако ловиш на "месна" стръв на по-плитко. При нас по Дунава ги ползват и за стръв. Повечето хищници са свикнали с тях и ги гълтат като бонбони 

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Попче е .Всичко яде,както писаха вече колегите.Дори варено жито и хляб.Гледал съм ги в аквариум не би трябвало да има проблем.Моите бяха ловени с въдица и проядоха,но не помня на кой ден.Сега ми създават проблеми две червеноперки.Хранят се ,но са много предпазливи и др. риби изяждат храната.Ще взема да си ги пусна на края. 

Риболовът не е слука,а наука!
- dedeff
- разбира нещата
А стига бре,тая гадинка я има и тук в Старозагорската река Бедечка,хващал съм я като малък и съм се чудил кво е това рибе.

Без жени можем,без риболов не можем!

- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
На мен ми прилича на чиста амджурка поне в пловдивския край така им викаме лови се на плиткото на всякъква стръв повече по песъчливите дъна но има и изключения из между мренарския излет да набараш някоя друга по- "дърта"

Без риболов няма любов !
Първата ми риба на болонезе

И на близалка

Пак на Добричката приток на Марица!

И на близалка

Пак на Добричката приток на Марица!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:

И за мен си е попче,
много обича пилешко месо.
като стане над 1 кг,го пробвай на вкус.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Баце,това е далеч от амджурката ( кротушката ).Тя повече прилича на мряна.Попче от сякъде.В кой район по-точно на Марица е извадена рибата? Не съм чувал до сега тук по Пловдив някой да е хващал.ExTaZzY написа:На мен ми прилича на чиста амджурка поне в пловдивския край така им викаме лови се на плиткото на всякъква стръв повече по песъчливите дъна но има и изключения из между мренарския излет да набараш някоя друга по- "дърта"![]()
TICA FAN
Tова е кротушкаExTaZzY написа:На мен ми прилича на чиста амджурка поне в пловдивския край така им викаме лови се на плиткото на всякъква стръв повече по песъчливите дъна но има и изключения из между мренарския излет да набараш някоя друга по- "дърта"![]()